Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:20
sizden3
Abone

Kafire MaşAllah demek küfür mü

Kafire MaşAllah demek küfür mü

Müsluman
SELAMUN ALEYKUM.
Kafire MaşAllah demek küfür mü? Mesela futbolculara felan böyle demek veya helal olsun felan demek caizmi


Cevap: Kafire MaşAllah demek küfür mü

boyner
Hakaret edilmez diye biliyorum bende yanlış mı acaba ?


Cevap: Kafire MaşAllah demek küfür mü

Müsluman
Peki bir Gayrimüslime Allah rahmet eylesin demek dogrumu Haberlere felan çıkıyor işte yok şu yabancı adam öldü felan diye çıkıyor mesela Allahın emrine haşa karşı gelmek gibi bir niyet olmadan bilmeden Allah rahmet eylesin desek küfür mi olur

Okudunuz mu?  Allahım Bana Sabır Ver...

Cevap: Kafire MaşAllah demek küfür mü

Armi
Yanlış anladınız sevgili kardeşim küfür derken bu kardeş şunu demek istiyor
"kafire maşAllah dersem dinden çıkmış olurmuyum demek istiyor"

maşAllah "Allahın dediği olur "manasına geliyor diye biliyorum ayrıca nazar değmesin diyede maşAllah denilir
bu sonuncu söylediğim dua kastıdır kafirede dua edilmez (Allah iman versin din temennisi hariçinde)
diye biliyorum imandan çıkarmaz ama günah diye biliyorum .
Doğrular Allah’ın yanlışlar bizimdir.. yanlışım varsa düzeltebilirsiniz
< Mesela futbolculara felan böyle demek veya helal olsun felan demek caizmi >
birde bu konuyu sormuşsunuz..
bir yuvarlak topun peşinden saatlerce koşmak ne kadar caiz önce onu düşünmek lazım bence….(haram da demiyorum haddim değil hükmünü bilmiyorum)
vakit israfı bana göre
futboluda hiç sevmem …

Okudunuz mu?  İçimizden söylenenler günah mı

namaz kılan islamı yaşayan futbolcular çok az .Günah işleyen gece partilerinden kadınlarla fingirdemekden beri kalmayan futbolcu sayısı bir hayli fazla ..Alkol alan ..Kişi sevdiği ile beraberdir..
tarkanı sevip onun gibi yaşayıp sonrada ahirette hz ali gibi muamele görmeyi beklemeyiniz…
kimi seviyorsan onunla berabersin…

Okudunuz mu?  Namazda sesli Yarabbi Şükür demek namazı bozarmı

Müsluman
Bazı sitelerde gayrimüslimlere MaşAllah demek öldükten sonra Allah rahmet eylesin demek küfürdür yazıyordu.Ben böyle şeyler öğrenince kendimi bir sorarım ben böyle bir şey yaptımmı diye yani sonucta haşa Allahın emir ve yasaklarına karşı gelmek gibi bir niyetim yoktu bilmeden etmeden söyledim Futbolu seviyorum öyle işte haftada bir veya iki kez maç felan izliyorum böyle beğenincede artık refleks olmuş söylüyosun ağzından çıkıyor Küfür mü


Kayıtsız Üye
Bismillahirrahmanirrahim .
Kıymetli Müslüman kardeşler bazı sualler sitede mevcud ve şu ana kadar gördüğüm soruların bir kısmının malayani yani boş faaliyetler halindeyken gösterilen tavır ile alakalı olduğunu tahmin ediyorum . Tabiki neyin küfür olup olmadığını öğrenmek ve bu kıstaslara riayet etmek çok mühim bir husustur lakin başka emirleri bilip onlara da riayet etmekte çok önemlidir ve ardından bir Müslüman’ın Sünnetlere riayet etmeside hoş bir tavırdır . Sonuç olarak Sünnet , Allah’ın sevgilisi ve Allah’a Cebrail ( Aleyhisselam ) ‘ dan dahi manen daha yakın olan Habibullah Hazreti Muhammed ( SallAllahu teâlâ Aleyhi Vesellem ) ‘ e benzemektir . Hz Muhammed ( SallAllahu teâlâ Aleyhi Vesellem ) bu vesileyle hatırlamakta pek hoştur . Bilindiği üzere , Allahu teâlâ , Kur’an – ı Kerim’de onun indinde en üstünümüzün takvaca en ileri olanımız olduğunu bildiriyor . Bu sebeple , bir Müslüman , İmanı muhafaza etmeye çalışmalı ve İman nimetine Şükretmeli , Farzlara riayet etmeli ve asla hafife almamalı , Farzlardan sonra Sünnetlere riayet etmeli ve bunu da kesinlikle hafife almamalıdır aynı zamanda Haram olan bir şey yapmamakta Farzdır . Bu yazıyı yazmaktaki amacım , her hangi bir Mü’min kardeşimi hakir görmek kesinlikle değildir . Bu yazdıklarım tavsiye mahiyetindedir . Tavsiylerimi yapabilen uygulamaya çalışır . Sonuç olarak Takvaca ileri olmak isteyip istememeniz sizi âlâkadar eden bir mevzudur . Kim Alemlerin Rabbi Allahu teâlâ’nın indinde yüce bir makama sahip olmak istemez ki ?
Allah’ın Rahmeti ve Bereketi benim ve bütün Mü’min kardeşlerimin üzerine olsun , beni ve bütün yaşayan Mü’min kardeşlerimi , ahirette amel defterleri sağ taraflarından verileceklerden eylesin ve bana ve bütün Mü’min kardeşlerime hayırlı ve sıhhatli ömürler nasib etsin .
İbadet halindeki bütün Mü’min kardeşlerime Selam olsun .

Okudunuz mu?  Türk Bayrağını Seccade Olarak Kullanmak

Tavsiye eden
Kafire rahmet okunamaz


halilcan
MâşâAllah terkibi Müslümanlar arasında, hem beğenme ve övgüyle birlikte nazardan sakınma tabiri olarak… Hem de varlığı ve görülmesi şaşkınlık, memnunluk uyandıran kimse veya nesne hakkında kullanılır. Allah’ın dilediği şey, Allah ne isterse demektir. Aslı ise, Allah’ın isteği/dilediği olur manasına gelen MâşâAllahu kâne dir.

Okudunuz mu?  Namaz kılacağım zaman tuvaletim geliyor

Gayrimüslimlere maşâAllah demenin hükmü de yine niyete bağlı olarak farklılık arzeder. Bununla kişi, gerçekten o kâfire bir zarar gelmemesini murad ederse, mü’min kardeşine yapması gereken bir duayı gayrimüslime yaptığı için doğru bir iş yapmamış olur ki, imana zarar vermese bile vebâlden uzak olacağı düşünülemez. Ama gene bununla da Allah râzı olsun da olduğu gibi, onun hidâyet bulması, Allah dilerse ona da hidâyet edeceği gibi bir temenni kastedilirse, caiz olabilir. Fakat münasip olan; hakiki iman sahibi şuurlu Müslümanların, bu ve benzeri te’vil gerektiren netameli/sıkıntılı/sakıncalı söz ve davranışlardan uzak durmasıdır. Düz yolda ve tehlikesiz yolda yürümek varken, patika yollara sapıp sendelemenin bir anlamı da faydası da olmasa gerek!

Okudunuz mu?  Kendine kendine biri hakkında konuşmak Gıybet sayılır mı?

Kayıtsız Üye
bir kafire kardeşim demek günahmı örn:televziyonda izliyorum adam arkadan arabaya çarpıyor ne yapıyorsun kareşim diyiyiyorum günahmı?


Kayıtsız Üye
kafire kardeşim demek günahmı örn:televziyon seyrederken arakadan araba çarpıyor ne yapıyorsun kardeşim diyiyorum bunu sadece o anlık söyledim yoksa gerçek kardeşim demedim günahmı?

Okudunuz mu?  Faiz günahı aldığı şeylere yansır mı?

Kayıtsız Üye
kafire kardeşim demek günahmı örn:televziyon seyrederken arakadan araba çarpıyor ne yapıyorsun kardeşim diyiyorum bunu sadece o anlık söyledim yoksa gerçek kardeşim demedim günahmı? birde içimden dedim ne yapıyorsun kardeşim dedim günahmı?


Kayıtsız Üye
Ordaki kardeşim kelimesi birader anlamında olabilir olaya böyle bakabiliriz. Bence sen de o anlamda kullandın yani. Bir şey olmaz bence

Okudunuz mu?  Gayr-ı Muslim kadının yanında saç açılır mı?

hayvanlara maşAllah denir mi, harama maşAllah demek, .musluman olmayan bir kisiye maşAllah demek

Bu kategoride yer alan Allah Engellileri Neye Göre Yarattı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kafire MaşAllah demek küfür mü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.