Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:02
sizden9
Abone

Küfür olmayan bir şeye küfür demek

Küfür olmayan şeye küfür demek

burakin
Küfür olmayan söz veya fiillere küfür diyen kafir olur mu mesela bazı alimlerin elfaz ı küfür adı altında yazıları var.Küfür olması için tüm alimlerin ittifakı gerekli.O halde bazı alimlerin küfür dediği bir şeye ben de onları taklit ediyorum diyerek küfürdür dersek ne olur?

Okudunuz mu?  Cehenneme Gideceğini Bildiğin Halde Yaşamak

Cevap: Küfür olmayan şeye küfür demek

Hoca
< Küfür olmayan söz veya fiillere küfür diyen kafir olur mu mesela bazı alimlerin elfaz ı küfür adı altında yazıları var.Küfür olması için tüm alimlerin ittifakı gerekli.O halde bazı alimlerin küfür dediği bir şeye ben de onları taklit ediyorum diyerek küfürdür dersek ne olur? >
sözü geçen elfazları yazarsan yardımcı oluruz kardeş.

Okudunuz mu?  MEDRESE eğitimi verilen yerler hakkında

Cevap: Küfür olmayan şeye küfür demek

burakin
Mesela bazı alimler müminin ağzına def i hacet lafzıyla sövmek küfürdür demişler.İttifak olmadığı için bu küfür sayılmıyor.Diyelim ben bu küfürdür diye yazıyı okuduğum zaman öyle öğrenip bu şey küfürdür diye inanacaktım.O zaman sorumlu olur muydum?

Okudunuz mu?  Hangi marka ürünleri tüketmek caiz?

Cevap: Küfür olmayan şeye küfür demek

burakin
Mesela bazı alimler müminin ağzına def i hacet lafzıyla sövmek,şapka takmak küfürdür demişler.İttifak olmadığı için bu küfür sayılmıyor.Diyelim ben bu küfürdür diye yazıyı okuduğum zaman öyle öğrenip bu şey küfürdür diye inanacaktım.O zaman sorumlu olur muydum?

Okudunuz mu?  Uyuşturucu belasına bulaştım defalarca tövbe ettim

çaba
Öğrendiklerimi bazen karıştırıp yanlış bir şeyi küfür zannedebiliyorum ama sonradan düzeltiyorum ve bunu birine söyleyerek değil içimde oluyor küfür olamayana küfür mü demiş olurum?


google
Küfür olmayana küfür demek yanlıştır ama seninki farklı bir durum. sadece vesvese yapıyorsun.

Bu kategoride yer alan Üç harfliler eşya çalar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küfür olmayan bir şeye küfür demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.