Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:21
sizden09
Abone

Cehenneme Gideceğini Bildiğin Halde Yaşamak

Cehenneme Gideceğini Bildiğin Halde Yaşamak

1stwarrior
Selamunaleykum. Arkadaşlar ben Kur’an da yazan kurallara uyuyorum, günümüz koşulları zorlasada kendime hakim olmaya çalışıyorum. Ancak geçmişte cahilken işlediğim günahlar aklıma geliyor. Allah affeder diycem ama işlediğim ve aklıma gelen günahların çoğu kul hakkıyla ilgili. Geçmişten şuana kadar işlediğim günahlar ve sevapları gözden geçiriyorum. Eğer başkası benim yerimde olsa ve kararı vericek kişi bensem, ben cehenneme yollardım kendimi. Ayrıca şöyle bir şey var şuan günümüzde belki başkalarına (imanı zayıf cahil kişiler) göre normal sayılabilcek günahlarda işliyorum. Tövbe ediyorum ama sonra tekrar aynı günahı işliyorum. Büyük günahlardan değil ama yinede günah. Akıllanmıyorum ve yapıp pişman oluyorum. Belki 10 defa Allah a söz vermeme ragmen yapıyorum. Hiçkimseye, aileme… kendime bile yararım yok. Ne vatana ne müslümanlığa ne bu dünyaya hiç bir yararım yok. Şuan ölsem cehenneme gideceğimide biliyorum ama yaşamakta istemiyorum.

Okudunuz mu?  Gayb aleminden ses duymak

Cevap: Cehenneme Gideceğini Bildiğin Halde Yaşamak

Wakabayashi
Kardeşim ahirette tartı diye bir şey var orda tartılacak amellerimiz kul hakkın varsa konur teraziye diğer günahların vs. İle diğer tarafada iyi amellerimiz konur sen ne biliyorsun hangisinin ağır basacağını???

Belki Allah aşkı ile akıttığın göz yaşın terazide hepsine ağır basacak günahlarına-kul hakkına vs.

Okudunuz mu?  Yaşadığım bu olaylar acaba şirke girmiş midir?

Cevap: Cehenneme Gideceğini Bildiğin Halde Yaşamak

Mü’min
Aleykum Selam,

Kardeşim, sevgili Peygamberimiz (S.A.V) bir hadisinde şöyle bildiriyor; "Nefsim kudret elinde olan Zât’a yemin ederim ki, eğer siz hiç günah işlemeseniz, Allah sizi toptan helâk eder; sonra günah işleyen, arkadan da istiğfar eden bir kavim yaratır ve onları mağfiret ederdi."

Okudunuz mu?  İslamda Mesih kimdir?

Ebû Hureyre radıyAllahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtü vesselâm Rabbinden naklen buyurdular ki:

"Bir kul günah işledi ve ‘Yâ Rabbi, günahımı affet!’ dedi.
Hak Teâlâ da, ‘Kulum bir günah işledi; arkadan bildi ki günahları affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır’ buyurdu.
Sonra kul dönüp tekrar günah işledi ve ‘Ey Rabbim, günahımı affet!’ dedi.
Allah Teâlâ da, ‘Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır.’ buyurdu.
Sonra kul dönüp tekrar günah işledi ve ‘Ey Rabbim, beni affeyle!’ dedi.
Allah Teâlâ da, ‘Kulum günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi olduğunu bildi. Ey kulum, dilediğini yap, ben seni affettim.’ buyurdu." vede "Eğer başkası benim yerimde olsa ve kararı vericek kişi bensem, ben cehenneme yollardım kendimi." dedin, kardeşim eğer cehennemi görseydin böyle bir şey söyleyemezdin. Sen günah işledikçe şeytan "Allah seni affetmez,kaç kere yaptın affolmazsın" gibi vesveselere devam etsede sen tevbe etmeye devam et.

Okudunuz mu?  Alevi bir kimse hanefi bir kimse ile evlenebilir mi ?

Herkesden Allah razı olsun


Cevap: Cehenneme Gideceğini Bildiğin Halde Yaşamak

1stwarrior
🙂 İnsan en iyi kendini bilir. Hayal perest olmaya gerek yok bence.


Mü’min
Ne alaka kardeşim anlamadım 🙂


Wakabayashi
Allah umutsuz olmamızı istemiyor

Ama böyle yaparsan umutsuz olursan-tövbe etmez günahta ısrar edersen kusura bakma ama evet insan en iyi kendini bilir,işin yaş olur diyim bak!

Okudunuz mu?  Dini oyunlar

Umutsuz olma,Allah’a dön!


Mü’min
@1stwarrior kardeşim hadis yazdım.Sen günah işledikçe yine sen tevbe et. Zor bir şey değil.

Allah razı olsun


#UguR
Ben cehenneme gideciğim diye sakın demeyin. Böyle demek haram diye biliyorum ben.

Siz haram işlediyseniz tövbe edin çünkü haram ibadetten zevk alınmamasına sebep olur. Namazınızı Huşu içinde kılmaya gayret ediniz.

Okudunuz mu?  Evde hayvan beslemek doğru mu?

Allah’a emanet olunuz


1stwarrior
@Mü’min "İnsan en iyi kendini bilir. Hayal perest olmaya gerek yok bence. " bu yazdığımı 2. mesaja cevap olarak yazmıştım. Sana yazmadım. Sağ ol mesajın için. Diğer yazan arkadaşlarada teşekkürler.


Kayıtsız Üye
kul hakkıyla ilgili günahlarında yaptığın kişinin affedilmesiyle ilgili yada işinin rast gitmesiyle dua et (başkada edebilirsin örnek olarak söyledim)
tövbe et ama içinden geldiği gibi tam tövbe et yani taklidi olmasın günahları bırakamıyosan o günaha dayanarak cennette gelicek mükafatları düşün ben öyle yapıyom mesela sokaktan açık saçık bir bayan geçtimi o bayana bakmayarak cennette bir huri daha gelcek gibi düşünüyorum çok da işe yaradı artık harama bakmıyorum tavsiye ederim bir dene

Bu kategoride yer alan Aklıma sürekli takılan kötü şeyler geliyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cehenneme Gideceğini Bildiğin Halde Yaşamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.