Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:03
sizden92
Abone

Yaşamak İstemiyorum

Yaşamak İstemiyorum

Tefekkür55
Selamun Aleyküm. Ben bu hayatta çok iğrenç günahlar işledim daha da işlemeye devam ediyorum. Geceleri ayıp rüyalar görüyorum ama yatmadan önce öyle şeyler aklımın ucundan bile geçmiyor. Kalkınca kendime engel olmaya çalışıyorum ama istemeden o iğrenç şeyleri yapıyorum. Her ne zaman günü günah işlemeden geçirirsem geceleri sürekli uyanıyorum uyandığımda aklıma ilk ayıp şeyler geliyor. Geceleri terleyerek uyanıyorum. 2 gündür cinli rüyalar görüyorum. Onlardan kurtulmak istiyorum ama hem bulunduğum yer olarak hem de maddi olarak imkanım yok. Zaten Allahın affetmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü yaptıklarım çok iğrenç şeyler. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Ölüm bana çok güzel geliyor çünkü yaşadıkça göreceğim azap artıyor. Ben böyle biri değilim. Onlar bana sürekli kötü şeyler emrediyor. Bir yol gösterin.


Yorum: Yaşamak İstemiyorum

Kayıtsız Üye
güzel kardeşim namaz namaz namaz ve unutma sabır 😀

Okudunuz mu?  Bit türlü kendime çeki düzen veremiyorum.

hem galiba daha küçüksün öyle insanlar var ki 60-70 yaşına kadar işlemediği halt kalmamış ama o yaşta dine uymaya başlamış sen merak etme namazını kıl mesela o iş aklına gelince başka bir şey yap git oyun oyna git su iç ne biliyim o işi kafanda bitir hem şunu unutma o işi yapmadığın için AHİRETTE ÖYLE MUTLU OLACAKSIN Kİ ULAN HAYATIMI TEK SECDEDE GEÇİRSEYDİM DİYECEKSİN 😀

yapmamaya çalış kardeşim namazını kıl derslerine ağırlık ver boş zamanlarında internetten bilgi videoları izle kendini bilgilendir veya el yapımı şeyleri öğren onları yapmaya çalış kendini böyle eğit 😀

KÖTÜ ARKADAŞLARDAN UZAK DUR 😀


Yorum: Yaşamak İstemiyorum

Kayıtsız Üye
merhaba, gerçekten nasıl bir durum içerisindesiniz veya neredesiniz, bilmiyorum. Onlar bana yaptırıyor, bana kötü şeyler emrediyorlar derken ne demek istediniz?


Yorum: Yaşamak İstemiyorum

Tefekkür55
Biri içimden günah işlememi emrediyor. Kendi iç sesim fakat benim düşüncelerim değil.

Okudunuz mu?  Namazda Kıraat Nasıl Okunmalı

Abdiyet
Onlardan korkma onlardan korktukça güçlenecekler


İsimsiz üye
Aleyküm selam kardeşim. Allah’ın affetmeyeceğini biliyorum ne demek ? Rabbimin mağfiretinin ne kadar büyük olduğunu bilseydin bunu söylemeye utanırdın.

< Ravi: Ebu HüreyreTanım: Resulullah (sav) (bir hadis-i kudsi’de) Rabbinden naklen buyururlar ki: "Bir kul günah işledi ve: "Ya Rabbi günahımı affet!" dedi. Hak Teala da: "Kulum bir günah işledi; arkadan bildi ki günahları affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır." Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim günahımı affet!" der. Allah Teala Hazretleri de: "Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır. Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim beni affeyle!" der. Allah Teala da: "Kulum günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle muaheze eden bir Rabbi olduğunu bildi. Dilediğini yap, ben seni affettim!" buyurdu."
Kaynak: Buhari, Tevhid 35; Müslim, Tevbe 29, (2758)

Okudunuz mu?  Kız arkadaş edinmek ve buluşmak günah mı

Ravi: Ebu HüreyreTanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Nefsim kudret elinde olan Zat’a yemin ederim ki, eğer siz hiç günah istemeseniz, Allah sizi toptan helak eder; günah işleyen, arkadan da istiğfar eden bir kavim yaratır ve onları mağfiret ederdi." [Rezin şu ziyadede bulundu: "Resulullah (sav) buyurdu ki: "Nefsim elinde bulunan Zat-ı Zülcelal’e yemin olsun ki, günah işlemediğiniz takdirde ondan daha büyük olan ucb’e düşeceğinizden korkarım." [Bu rivayet, Münziri’nin et-Terğib ve’t-Terhib’inde kaydedilmiştir (4.20)]
Kaynak: Müslim, Tevbe 9, (2748)

Ravi: Enes

Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah Teala Hazretleri diyor ki: "Ey Ademoğlu! Sen bana dua edip, (affımı) ümid ettikçe ben senden her ne sadır olsa, aldırmam, ben seni affederim. Ey Ademoğlu! Senin günahın semanın bulutları kadar bile olsa, sonra bana dönüp istiğfar etsen, çok oluşuna bakmam, seni affederim. Ey Ademoğlu! Bana arz doluşu hata ile gelsen, sonunda hiç bir şirk koşmaksızın bana kavuşursan, seni arz doluşu mağfiretimle karşılarım."
Kaynak: Tirmizi, Da’avat 106, (3534) >
İnsan ölmediği sürece hiçbir şey bitmez. Yaşadıkça göreceğim azap artıyor demek yerine kalk ve tam tersi için uğraş. Yaşadıkça sevap kazan. Tertemiz bir şekilde rabbine kavuşmak için uğraş. Af dile kendini affettir. Gece gündüz tövbe namazı kıl. Kalk ağla yakar istersen ama sonra abdest al ve namaz kıl. Sen müslümansın, rabbin var, namazın var, Kur’an-i Kerimin var. Kendine gel ! Onlara ne kadar güçlü olduğunu gösterirsen senden korkup kaçacaklardır zaten. İki seçeneğin var. Ya Allah (c.c) yolunda olup hayırlı bir şekilde ölüm kapına gelecek ya da şeytana yenilip hem bu dünyanı hem de ahiretini yakacaksın. Seçim senin.

Okudunuz mu?  Melike ismi kuranda geçiyor mu

Tefekkür55
Günahlarımın çoğu kul hakları geri kalanı da iğrenç günahlar. Eskiden günah işlemek bana korkunç geliyordu şimdi günah işlemek benim için normalleşti. Her gün daha kötü oluyor. Engelleyemiyorum. Ölmek bana çok güzel geliyor. Yeni bir güne uyanmak istemiyorum. Ölüm duası var mı?

Okudunuz mu?  Oyunda hile yaptım nasıl geri öderim

Tövbekârkul
@Tefekkür55 kardesim böyle ümitsizlige düsüp vazgeçme,Rabbimizden asla umudunu kesme.Ne kadar günah islemis olursak olalim tövbe edip Rabbimizin merhametine siginmaliyiz.Yüce Rabbimizin magfireti ve merhametinin büyüklügüne ve derinligine bizim aklimiz yetmez.Namaz kil,sürekli dua et.Ölüm duası falan bunlar hos seyler degil.Emin ol bir çogumuz çesitli günah islemisizdir.Ben de çok günah isledim hem de en büyük günahlari ama pisman oldum tövbe ettim ve affedilmeyi umuyorum.Rabbim kulundan yüzünü asla çevirmez yeter ki kul Rabbimizden yüzünü çevirmesin.Ölüm gelmeden tövbe et ama samimi tövbe et,Rabbimize sigin,ondan yardim dilen.Bizim tek çaremiz yüce Rabbimiz.Asla ümitsizlige düsme kardesim benim.Hiç birimizin hayati kolay degil,hepimizin hatalari ve pismanliklari var.Yeter ki bunlari anlayip gönülden Rabbimize yönelmek olsun.InsAllah Rabbim yardımcın olsun.Namaz ve bol bol dua et.

Okudunuz mu?  Değişik bir rüya gördüm

Tefekkür55
Her geçen gün daha fazla günaha giriyorum. Günahsız insanların haklarına giriyorum. Allah kul haklarına karışmayacağını söylüyor. Nasıl Allah’a Kul haklarından dolayı tövbe edeyim? Allahın karşısına temiz olarak çıkmak istiyorum ama bu isteğime göre davranamıyorum. Yardım ettiğiniz için Allah sizden razı olsun.


Wasabil
İntihar etmek en büyük günahlardan biridir tövbe edilirse tövbesi kabul olmaz diye bir ayet yok fakat intihar ettikten sonra tövbe etmenin yolunu biliyorsan sen edebilirsin dalga geçiyorum

Okudunuz mu?  Akrabalarımdan Nefret ediyorum Artık

Faniyiz ve yapabileceğimiz tek şey var elimizdeki tüm imkanlarla O nun rızasını cenneti kazanmak başka çaremiz yok ne kadar büyük günah işlersen işle yapabileceğin tek şey ona yönelip bağışlanma dilemek


Tefekkür55
Bugün daha büyük günahlara girdim. Yapamadım, yine aynı hataya düştüm. Benim işim bitti. Büyük ihtimalle cehenneme giricem. Allahın huzuruna gidecek yüzüm yok. Bu yüzden Namaza ara veriyorum belkide hiç başlamam. İntihar etmeye cesaretim yok olsa edebilirdim. Yaptıklarım çok iğrençti. Şeytan beni kandırdı ve onun dostu oldum.


Dortduvar
Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur:
"Sizden hiç kimse, maruz kaldığı bir zarar sebebiyle, ölümü temenni etmesin. Mutlaka onu yapmak mecburiyeti hissederse, bari şöyle söylesin: ‘Rabbim! Hakkımda hayat hayırlı ise yaşat. Ölüm hayırlı ise canımı al.’ " (Buhari, Merda, 19)

Kardeşim sabret geçer bunlar her insanın işlediği günahları vardır. İstisnasız her insanın. Allah’a tövbe et, affetmesini iste, Allah’ın rahmeti geniştir. Ayrıca bazen cinler insanı intihara sürükleyebiliyor. Onun için sürekli Kur’an oku, abdestli gez, sürekli Allah’tan yardım iste, gün içinde sürekli Ayetel Kürsi, Nas, Felak, İhlas, Fatiha surelerini oku. Allah’tan yardım iste. Gece yatmadan önce Nas, Felak, İhlas surelerini oku eline üfle ve bütün vücuduna sür. Allah’ın izniyle kötü rüyaların kesilir artık.

Okudunuz mu?  Malikide selam

"Hz. Peygamber (a.s.m) her yatağa girişinde İhlas-Felak-Nas surelerini üçer defa okur ve her defasında avucuna üfürerek bedenine sürerdi. Ayrıca hasta olduğunda da Felak-Nas surelerini okuyup üzerine üflerdi. (Buharî, Fedailu’l-Kur’an,14)."


Kayıtsız Üye
Tefekkür annen seni 9 ay karnında taşıdı intihar et diye mi? Sen diyorsun şeytan beni kandırdı lakin her problemin çözümü var ancak intihar edersen çözüm yolları yok olur.Yani Allah ın huzuruna çıkmak için hala vaktin var unutma intiharda şeytanın tuzağı aynı kişi tarafından 2. Kez kandırılmak istemezsin değil mi?

Okudunuz mu?  Ekrandaki kadınlara bakmak günah mıdır?

Hoca
Şuur sahibisin ve yaptığın işin farkındasın
Az gayret et iradene sahip ol şüphesiz Allah sana yardım eder


vel Fecr
intihar edince nasıl haşrlonucağınıda biliyorsun o zaman ?
peki buna cesaretin gücün var mı ? bence yok çünkü sen daha dünyada çaresiz hissediyorsun kendini. mahşerde ne yapacaksın.

en doğru olanı, günahlarına tevbe edip kul olmaya çalışıp Allahtan mağfiret beklemen ve aynı günahları tekrar işlemeyerek şeytana fırsat vermemek. sen zannediyormusun her namaz kılan günahsız. herkesin irili ufaklı günahı var ama recai olan Allah teala. umulurku günahlarımızı affeder. belki bu sebebten bize musibet verirki günahlarımıza kefaret olsun.

müslüman malı canı ile her daim sınanır. sınanmazsan zaten kork, müslüman Allahı unuttuğu kişi olmak istermi ?
bu yol dikenli ve zor. cennet çöplük değil orada özel mumin kimseler olacak. gayretimiz o yönde olmalı. sonumuzu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Taharetle ilgili bir soru

madem herşeyin farkındasın, seni yaradana sığın affını iste, rabbimiz bizden istememizi, tövbe etmemizi istiyor.
Fi emanillah.


Tefekkür55
Elimi kaymar suyun altında 5 saniye dahi tutamıyorum. Cehennem ateşine nasıl dayanıcam. Şeytan sürekli vesvese veriyor. Nasıl karşı koyucam. Allah’a nasıl karşı koyucam.


gunahlarima tovbe edip tam bir musluman olarak yasamak istiyorum, Ahlaksız

Bu kategoride yer alan Kabirdeki ölüler bizi, onları ziyaret edenleri görür mü? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yaşamak İstemiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.