Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:15
sizden3
Abone

Ben dinden mi çıktım ? Bir haftadır kafayı yiyecek gibiyim.yaşamak istemiyorum geceleri uyuyamıyorum

Ben dinden mi çıktım ? Bir haftadır kafayı yiyecek gibiyim.yaşamak istemiyorum geceleri uyuyamıyorum

kral2a_1988
Ben geçen haftadan beri bir vesvese ye muptelayım.Aklımdan sürekli Allah’a küfür vesveseleri geliyor ve geçen gün maç izlerken kızgın ve gaflette olduğum bir anda haşa Allah adaletsizdir diye düşünceler geldi ve kahrolası ağzımdan bir hakaret sözü çıktı 🙁 yaptığım şeyden çok pişman oldum o anda anlamadım bile sakinlesince basımdan kaynar sular döküldü ben ibadet yapmaya çalışıyordum Allahla aram iyi olsun istiyorum.ben dinden mi çıktım çok utanıyorum?


Cevap: Ben dinden mi cıktım ? Bir haftadır kafayı yiyecek gibiyim.yaşamak istemiyorum geceleri uyuyaniyorum.

HAMMADUN
Şimdi sen bu hallerin sadece kendinde olduğu zannı içerisindemisin…..????

Sadece senin başına mı geliyor bunlar zannediyorsun…..????

Dostun kim diye sorsam sana ALLAH-U TAALA dersin. Ya düşmanın kim diye sorsam sana bu seferde Şeytan Aleyyullana dersin…..

Dostuna küfretmen için sana iva ve vesvese veren kim olabilir diye sorsam….. ne cevap alırım…..????

Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


Cevap: Ben dinden mi cıktım ? Bir haftadır kafayı yiyecek gibiyim.yaşamak istemiyorum geceleri uyuyaniyorum.

Müftü
Bu hal, içinizde yaşadığınız durum vesveseden ibarettir. Bunda korkulacak, sıkılacak hiç bir taraf bulunmamaktadır. Şeytan insana küfrü, inkarı kabullendirmek için, insanın kalbine vesvese verir. Sürekli olarak size küfür telkin eder. Siz bunun şeytandan geldiğini farkedemediğiniz için, bu sözlerin kendinize ait olduğunu zannedersiniz. Şeytanın da istediği budur. Vesveseye önem vermezseniz çabuk kaybolur. Önem verir o sözlerin şeytandan olduğunu farkedemezseniz vesvese daha da artar.

Bu durumda rahat davranıp kendinizi sıkmayın, o sözlerin şeytanın sözleri olduğunu bilin ve kafa yormayın. Böyle yaptığınızda vesvese çabuk izale olur.

Hz. Peygamber (sav)’ın ashabından bir kısmı ona sordular:
"Bazılarımızın aklından bir kısım vesveseler geçiyor, normalde bunu söylemenin günah olacağına kaniyiz." Hz. Peygamber (sav):
"Gerçekten böyle bir korku duyuyor musunuz?" diye sordu. Oradakiler "Evet!" deyince:
"İşte bu (korku) imandan gelir (vesvese zarar vermez)" dedi."
Diğer bir rivayette:
"(Şeytanın) hilesini vesveseye dönüştüren Allah’a hamdolsun" demiştir. (Müslim’in İbnu Mes’ud (ra)’dan kaydettiği bir rivayet şöyledir: "Dediler ki: "Ey Allah’ın Resulü, bazılarımız içinden öyle sesler işitiyor ki, onu (bilerek) söylemektense kömür kesilinceye kadar yanmayı veya gökten yere atılmayı tercih eder. (Bu vesveseler bize zarar verir mi?)". Hz. Peygamber (sav):
"Hayır bu (korkunuz) gerçek imanın ifadesidir" cevabını verdi.")

Küfrü gerektirecek şeye inanan kişi kafir olur. Ancak ağzından küfrü gerektirecek bir söz çıkan kişiye kafir olur denilmez. Çünkü bazen söz küfür olsa da söyleyeni kafir yapmaz. O sözü söylemesi küfründen değil cehaletinden kaynaklanabilir.

Küfür ve iman kalbe ait şeylerdir. Elfaz-ı küfürden bir söz kullanan kimse kalben imanı terk etmemişse sırf bu sözü kullanmaktan dolayı imanı gitmiş olmaz.

Şeytanın Hileleri ile ilgili geniş bilgi için Aşağıdaki linki tıkla…

tıkla..

http//www.forumduasi.com/cin-seytan/28154-seytanin-hileleri.htmlhttp://http//www.forumduasi.com/cin-seytan/28154-seytanin-hileleri.html

Okudunuz mu?  El Ele Tutuşmak & Sarılmak Zina mıdır?

Cevap: Ben dinden mi cıktım ? Bir haftadır kafayı yiyecek gibiyim.yaşamak istemiyorum geceleri uyuyaniyorum.

püskevit
Kardeşim bu durum şeytanın bir oyunudur.Şeytan seni umutsuzluğa düşürüp seni dinden soğutmaya çalışıyor.Ayrıca şeytanın senle uğraşması sendeki imanın alemetidir çünkü şeytan imanlı kalplerle uğraşır. Sen şeytandan Allah’a sığın.


melankoliq
Doğru diyor kardeşimiz.Sana bu vesveseleri veren şeytan.Birdaha küfretmemeye çalış.Tövbe et estağfirullah çek.Merak etme Allah c.c. bağışlamayı sever.Sorun yapma,ibadetlerine yerine getir.Hayat güzel devam et.Allah yardımcın olsun

Okudunuz mu?  Yastıkta muska bulmak

Desert Rose
geçmiş olsun kardeşim kendinde dile getirmişsin adı üstünde VESVESE..
Aklından geçen düşünceleri dile getirmediğin sürece bir şey olmaz
kazayla ağzından çıkmış birkez tövbe istiğfar etmelisin.
dinden çıkmış olsaydın yada içinde imanın olmasaydı bunlardan
sıkıntı duymaz bu soruyuda burada sorma gereği duymazdın..
Allah’u teala ya samimi olarak istiğfar et O’Tevvaburrahiymdir
tövbeleri çok kabul edendir.Bu düşünceleri kafana takma
herhangi bir habislilk aklına geldiğinde Eüzü Besmele çek
başka bir işle meşkul olarak bu düşünceleri dağıtmaya çalış.
İnan bunlar senden değil şeytanın seni yoldan çıkarma taktiği
böyle giderse kafayı gerçekten yerssin şeytanda başarılı olmuş olur
Hayırlarla kal…

_______________

İstiğfar Ve Tevbe hakkında hadis ve açıklamaları

Bu bölümdeki yedi ayet ve onbir hadis-i şeriften Allah’tan daima günahlarımızın affını dileyeceğimizi, Allah’ın çok bağışlayan ve çok affeden olduğunu, cennetin bağışlanma isteğinde bulunan mü’minlere hazırlandığını, kötülük işleyen kimse bağışlanma talebinde bulunursa Allah’ı merhametli bulacağını, tevbe ve istiğfar edenlere Allah’ın azap etmeyeceğini, müslümanın günahta ısrar etmeyip bağışlanma talebinde bulunması gerektiğini, Rasulullah’ın günde yetmiş küsur veya yüz defa istiğfar ettiğini bir topluluk hiçbir günah işlemeseydi Allah’ın yeniden günah işleyen ve istiğfar eden bir topluluk meydana getireceğini, istiğfarı dilinden düşürmeyene Allah’ın beklemediği yerden rızık vereceğini ve bağışlayacağını, seyyidü’l-istiğfarın ne olduğunu, Rasulün namazdan sonraki istiğfarını, Rasulullah (s.a.v.)’ın vefatından önce sık sık söylediği duayı Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmaksızın yeryüzü dolusu günahla Allah’ın huzuruna çıkılsa bile bağışlanabileceğini, sadakayı çok verip istiğfar etmenin gerekliliğini öğreneceğiz. [1]

…Allah’tan günahının bağışlanmasını iste. (Muhammed: 47/19)
Allah’tan bağışlanma iste, çünkü Allah çok bağışlayan ve çok merhamet edendir. (Nisa: 4/106)
Hemen Rabbine yönel, O’nu eksiksiz övgülerle överek tesbih et ve kendisini her türlü yakıştırmalardan uzak ve mukaddes bil, onun şanını yücelt. Ondan bağışlanmanı ve affedilmeni iste. Çünkü gerçekten o kendisine tevbe ile yönelenleri her zaman bağışlayıp affedendir. (Nasr: 110/3)
…Yolunu Allah’ın kitabıyla bulanlar için Rableri katında mesken olarak içlerinden ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetler, tertemiz eşler ve Allah’tan bir hoşnutluk vardır. Allah kullarını çok iyi görendir. O yolunu Allah’ın kitabıyla bulanlar, Ey Rabbimiz, sana inanıyoruz, bizi affet, günahlarımızı bağışla ve bizi azabından koru derler. Onlar ki sabrederler ve doğru dürüsttürler. Rablerine yürekten bağlı olup malların Allah yolunda harcarlar ve seher vakitlerinde bağışlanma dilerler. (Al-i İmran: 3/15-17)
Ama kim kötülük yapar, yahut başka şekillerde varlık sebebine aykırı davranır, daha sonra affetmesi için Allah’a yalvarırsa, Allah’ı çok bağışlayıcı ve merhametli olarak bulacaktır. (Nisa: 4/110)
Oysa ey Peygamber! sen onların arasında iken, Allah onlara azap edecek değildir ve onların arasında bulunan mü’minler, Allah’tan bağışlanmalarını isterken yine Allah onlara azap edici değildir. (Enfal: 8/33)
Ve onlar utanç verici bir iş yaptıkları veya varlık sebebine aykırı bir davranışta bulundukları zaman, Allah’ı hatırlar ve günahlarının affı için yalvarırlar. Zaten Allah’tan başka kim günahları affedebilir. Onlar işledikleri günah üzerinde de bilerek ısrar etmezler. (Al-i İmran: 3/135)

Okudunuz mu?  Şarabın Sirkeye Dönüşmesi

1873. Egar el–Müzenî radıyAllahu anh Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem‘in şöyle buyurduğunu nakletti:
Bazan kalbimin perdelendiği olur. Ama ben Allah’a günde yüz defa istiğfâr ediyorum. [2]

1874. Ebû Hüreyre radıyAllahu anh Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem‘i şöyle buyururken işittim, dedi:
"VAllahi ben günde yetmiş defadan fazla Allah’tan beni bağışlamasını diler, tövbe ederim."[3]

1875. Yine Ebû Hüreyre radıyAllahu anh‘den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
Canımı kudretiyle elinde tutan Allah’a yemin ederim ki, siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah sizi yok eder, yerinize, günah işledikten sonra Allah’tan af dileyecek bir millet getirir ve onları affederdi. [4]

Bakara: 2/222’de belirtildiği üzere Allah tevbe edenleri sever. Allah’ı gazaplandıran şey kişinin Rabbını hatıra getirmemesidir. Çünkü Rabbi ona hatasını düzeltme yeteneği vermiştir. Bu yeteneği kullanmamak gafletin en büyüğüdür. Bütün insanlar böyle büyük gaflete düşerlerse, Allah’ı unuturlarsa Allah onların hepsini helak eder. Allah’tan bağışlanma isteyecek başka bir toplum getirir. Dolayısıyla insan günahtan değil, işlediği günahtan sonra tevbe ve istiğfar etmemekten korkmalıdır. 423’de geçmişti. [5]

1876. İbni Ömer radıyAllahu anhümâ şöyle dedi:
Biz Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem‘in bir yerde yüz defa:
Rabbiğfir lî ve tüb aleyye inneke ente’t–tevvâbü’r–rahîm: Allahım! Beni bağışla ve tövbemi kabul eyle. Çünkü sen tövbeleri çok kabul eden ve çok merhamet edensin dediğini sayardık.[6]

Bu hadisimiz de bize 110 Nasr 1-3, 33 Ahzab 21’e göre en güzel örneklik teşkil etmektedir. Biz de devamlı Allah’a yönelip günahlarımızdan dolayı ona yalvarıp yakarmalıyız.

Okudunuz mu?  41 yasin ve 4444 salavati tefriciye duaları

1877. İbni Abbâs radıyAllahu anhümâ‘dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
Bir kimse istiğfârı dilinden düşürmezse, Allah Teâlâ ona her darlıktan bir çıkış, her üzüntüden bir kurtuluş yolu gösterir ve ona beklemediği yerden rızık verir. [7]

1878. İbni Mes’ûd radıyAllahu anh‘den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
Her kim ‘estağfirullâh’ellezî lâ ilâhe illâ hû, el–Hayye’l–Kayyûme ve etûbü ileyh: Kendisinden başka ilâh bulunmayan, ebedî hayatla daima diri olan, her şeyin varlığı kendisine bağlı olup kâinatı yöneten Allah’tan beni bağışlamasını diler ve günahlarıma tövbe ederim’ diye yalvarırsa, savaştan kaçmış bile olsa, günahları bağışlanır. [8]

1879. Şeddâd İbni Evs radıyAllahu anh‘den rivayet edildiğine göre Resûl–i Ekrem sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
İstiğfârın en üstünü kulun şöyle demesidir: Allâhümme ente rabbî, lâ ilâhe illâ ente, halaktenî ve ene ‘abdüke, ve ene ‘alâ ‘ahdike ve va’dike m’esteta’tü. Eûzü bike min şerri mâ sana’tü, ebûü leke bi–ni’metike ‘aleyye, ve ebûü bi–zenbî, fağfir lî fe–innehû lâ yağfirü’z–zünûbe illâ ente: Allahım! Sen benim Rabbimsin. İbadete lâyık senden başka tanrı yoktur. Beni sen yarattın. Ben senin kulunum. Ezelde sana verdiğim sözümde ve vaadimde hâlâ gücüm yettiğince durmaktayım. İşlediğim kusurların şerrinden sana sığınırım. Bana lutfettiğin nimetleri yüce huzurunda minnetle anar, günahımı itiraf ederim. Beni affet; şüphe yok ki günahları senden başka affedecek yoktur.
Resûl–i Ekrem sözüne şöyle devam etti: Her kim, bu seyyidü’l–istiğfârı sevabına ve faziletine bütün kalbiyle inanarak gündüz okur da o gün akşam olmadan ölürse cennetlik olur. Yine her kim, sevabına ve faziletine gönülden inanarak gece okur da sabah olmadan ölürse cennetlik olur. [9]

1880. Sevbân radıyAllahu anh şöyle dedi:
Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem, selâm verip namazdan çıkınca üç defa istiğfâr eder ve Allâhümme ente’s–selâm ve minke’s–selâm tebârekte yâ ze’l–celâli ve’l–ikrâm: Allahım selâm sensin. Selâmet ve esenlik sendendir. Ey azamet ve kerem sahibi Allahım, sen hayır ve bereketi çok olansın derdi.
Hadisin râvilerinden biri olan Evzâî’ye:
– İstiğfâr nasıl yapılır? diye sorulunca:
– Estağfirullah, estağfirullah demektir, dedi.[10]

1881. Âişe radıyAllahu anhâ şöyle dedi:
Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem vefatından önce sık sık SübhânAllahi ve bi–hamdihî, estağfirullâhe ve etûbü ileyh: Ben Allah’ı ulûhiyyet makamına yakışmayan sıfatlardan tenzih eder ve O’na hamdederim. Allah’tan beni bağışlamasını diler ve günahlarıma tövbe ederim derdi.[11]

1882. Enes radıyAllahu anh Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem‘i şöyle buyururken dinledim dedi:
Allah Teâlâ şöyle buyurdu:
Ey Âdemoğlu! Sen bana dua ettiğin ve benden affını umduğun sürece, işlediğin günahlar ne kadar çok olursa olsun, onların büyüklüğüne bakmadan seni bağışlarım.
Ey Âdemoğlu! Günahların gökyüzünü kaplayacak kadar çok olsa, sonra da benden affını dilesen, seni affederim.
Ey Âdemoğlu! Sen yeryüzünü dolduracak kadar günahla karşıma gelsen; fakat bana hiçbir şeyi ortak koşmamış olsan, şüphesiz ben de seni yeryüzü dolusu bağışla karşılarım. [12]

1883. İbni Ömer radıyAllahu anhümâ‘dan rivayet edildiğine göre Resûl–i Ekrem sallAllahu aleyhi ve sellem:
– Ey kadınlar! Sadaka veriniz ve çok istiğfâr ediniz. Çünkü ben cehennemin çoğunu sizin doldurduğunuzu gördüm buyurmuştu. Orada bulunan kadınlardan biri:
– Niçin cehennemin çoğunu biz dolduruyoruz? diye sordu. Resûl–i Ekrem de:
– Çünkü siz çok lânet eder ve kocanızın yaptığı iyilikleri unutursunuz. Aklı ve dini eksik olup da, aklı başında adamların aklını çelen sizin gibisini görmedim buyurdu. O kadın:
– Aklımızın ve dinimizin eksikliği nedir? diye sordu. Resûl–i Ekrem de:
– İki kadının şahitliği bir erkeğin şahitliğine bedeldir. Kadının günlerce namaz kılmadığı olur. [13]

[1] Abdullah Parlıyan, Açıklamalı Tam Riyazu’s-Salihin Tercümesi: 550.
[2] Müslim, Zikir 41. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Vitir 26.Baş tarafta 13-14 hadisler olarak geçmişti.
[3] Buhârî, Daavât 3. Ayrıca bk. Tirmizî, Tefsîr 47; İbni Mâce, Edeb 57.Baş tarafta 13-14 hadisler olarak geçmişti.
[4] Müslim, Tevbe 11. Ayrıca bk. Ahmed İbni Hanbel, Müsned, III, 238.
[5] Abdullah Parlıyan, Açıklamalı Tam Riyazu’s-Salihin Tercümesi: 551.
[6] Ebû Dâvûd, Vitir 26; Tirmizî, Daavât 39. Ayrıca bk. İbni Mâce, Edeb 57.
[7] Ebû Dâvûd, Vitir 26. Ayrıca bk. İbni Mâce, Edeb 57.
[8] Ebû Dâvûd, Vitir 26; Tirmizî, Daavât 118; Hâkim, el–Müstedrek, I, 511. Ayrıca bk. İbni Mâce, Edeb 57.
[9] Buhârî, Daavât 2, 16. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Edeb 100–101; Tirmizî, Daavât 15; Nesâî, İstiâze 57.
[10] Müslim, Mesâcid 135. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Vitir 25; Tirmizî, Salât 108; Nesâî, Sehv 81, 82; İbni Mâce, İkâme 32.
[11] Buhârî, Ezân 123, 139; Müslim, Salât 218–220.
[12] Tirmizî, Daavât 98. Ayrıca bk. Ahmed İbni Hanbel, Müsned, V, 172.443’de geçmişti.
[13] Buhârî, Hayz 6, Küsûf 9, Zekât 44, Savm 41, Şehâdât 12; Müslim, Îmân 132. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Sünnet 15; Tirmizî, Îmân 6; İbni Mâce, Fiten 19.

Okudunuz mu?  Bilmeden Küfre götüren sözleri söylemek insanı dinden çıkarır mı?

musab.b.umeyr
< Ben geçen haftadan beri bir vesvese ye muptelayım.Aklımdan sürekli Allah’a küfür vesveseleri geliyor ve geçen gün maç izlerken kızgın ve gaflette olduğum bir anda haşa Allah adaletsizdir diye düşünceler geldi ve kahrolası ağzımdan bir hakaret sözü çıktı 🙁 yaptığım şeyden çok pişman oldum o anda anlamadım bile sakinlesince basımdan kaynar sular döküldü ben ibadet yapmaya çalışıyordum Allahla aram iyi olsun istiyorum.ben dinden mi çıktım çok utanıyorum? >
Kardeşim ben kusura bakma ama olaya biraz gülümsedim.Hakkını helal et.

Okudunuz mu?  İçinden Allaha sövmek

Bak ben burada kolay kolay açıklamıyorum ama çok zor durumda kalan olursa açıklıyorum.Bu da 2. açıklamam olacak.Ne hakkında dersen eğer bu akıldaki küfür hakaret vs. gibi çirkin sözler hakkında.
Bak bende de oldu.Hala da oluyor.Çok şükür ki azaldı.Ben geçen sene Mart ayına kadar namaz kılmıyordum.Geçen sene Mart ayında başladım.İnanırmısın başlar başlamaz bu sende olan bana da olmaya başladı.Bu nedendir diye araştırdım hep imandandır diye cevap aldım.Yani bunlar imandan kaynaklanıyor.

Okudunuz mu?  Farklı varlıklar görüyorum

Sana tavsiyem biraz rahatla.Bak o kadar mesaj yazılmış herkes şeytanın vesvesesi diyor.Sen niye aldırış ediyosun ki.Eğer sen gerçekten söylemek isteseydin seni kimse tutamazdı bunu bil.Demek Allah’tan korkuyorsun ki söylemek istemiyorsun.İçini rahat tut ve sadece aldırış etme.Bu durumun kalıcı olacağını sanmıyorum.Zamanla azalacak, sonra da tamamen bitecek inşaAllah.

Okudunuz mu?  Sabah namazı hangi özürle kazaya bırakılır?

< 1875. Yine Ebû Hüreyre radıyAllahu anh‘den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
Canımı kudretiyle elinde tutan Allah’a yemin ederim ki, siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah sizi yok eder, yerinize, günah işledikten sonra Allah’tan af dileyecek bir millet getirir ve onları affederdi. [4] >

Bak bu üstteki hadisi iyice sindir.Günah neden güzeldir biliyormusun, ardından tövbe veya istiğfar olduğu için.Tabi bu söz yanlış anlaşılırsa günahlara meyledebilir kişi.Bunu da yapmaması lazım.Zaten günahlar biz istesek de istemesek de geliyor.Önemli olan onlara tövbe-istiğfar edebilmektir.

Okudunuz mu?  Yatmadan önce okunan dua

Selametle.


kral2a_1988
ben çok utanıyorum yaptığım işten … Keşke o güne geri dönebilsem.

yediğim ekmek su haram gibi geliyor.


musab.b.umeyr
Merak etme.İnşaAllah dönersin.Utanmakta güzel bir huydur.


yarencik
rabbim yardımcın olsun.korkma sakin bendede yeni namaza baslayinca olmustu,bu haller geceleri nasıl aglardim bu yüzden.hamdolsun rabbime gecti ama nasilmi?bunun seytandan oldunu ve vesvese oldunu ögrenince gecti.fazla takilma dusunme gecer ins rabbim yardımcın olsun


Kayıtsız Üye
Geçen gün arkadaşımla konuşurken ateistlerden bahsediyoduk benimde azımdan onlar Allah yok diyolar dedim ve icime bir ukte düştü lütfen yardımcı olun çok moralimi bozuyor dinden cıktım diye vesvese geliyor


arifselim
Ateistler için öyle bir cümle kullanmaktan dolayı endişelenecek bir şey yoktur. Ateistler zaten Allah’ın inkar eden kimselerdir. Boş yere kendine vesvese etmemelisin.


Kayıtsız Üye
Arkadaşıma şaka yapmak için ben artık Göktanrı dinine inanıyorum dedim(Allah yoktur haşa falan hiç demedim) sonra o anda büyük bir sey yaptigimi anlayıp şaka dedim dinden çıkdımmı acaba şu anda çok kötuyüm ağlıyorum ne yapmam gerekir


arifselim
Böyle bir sözü söylemek elbette çok tehlikelidir. Bu sözden dolayı tövbe et ve bir daha kesinlikle yapma. Din ve imanla alakalı hiç bir şey ile asla şaka yapılmaz ve hafife alınamaz. Bu sana bir ders olmalıdır ve bir daha yapmamalısın.

Okudunuz mu?  Takke nasıl takılmalı ?

Kayıtsız Üye
Aşağıdaki yorumları okudum. Sallıyor herkes. Yok öyle bol keseden. Kelam çıkmış ağızdan. Düşünme başka, Dil ile tastik başka. Tevbe edilecek. Tekrar kelime-i şehadet getirilecek. Bir daha tekrar edilmemesine azami dikkat olunacak.


Kayıtsız Üye
Erkek arkadsmla mustehcen seyler konustk çok utanyorum.ama opustk sonra onun sürekli boyle islerle mesgul oldugunu ogrendim bir sayfaya uyeymis ben masumca sevmisim çok sevdim.ama beni kendi gibi yapcakti nerdeyse ben oyle biri degildim o sürekli boyle ahlaksiz seylerle mesguldu benide yoldan cikardi bende izledim porno snra ayrildim çok pismanim yaptklarim için bu zina mi oldu ne yapmalıyım onunla tekrar devam etsem dyorum affolurmuyum ama namaz niyazi yok yine ayni o degismez asla sukur ki kurtuldim daha buyuk gunahlar islemek istemiyorum ne yapmalıyım


imam
< pismanim yaptklarim için bu zina mi oldu ne yapmalıyım >
Böyle hayırsız birinden uzak durun. Evlenme niyetiniz olsa bile, evlendikten sonra bu insanlar ahlaksızca işlere devam ediyorlar.
Tevbe edin ve asla onunla konuşmayın


Kayıtsız Üye
Her ogrendigimi unutuyorum sanki ve bu olan beni…
İntara goturecek diye korkuyorum…


dinden çıktım mı, dinden çıktım vesvesesi, müslümanlık senden mi çıktı senmi müslümanlıktan çıktın

Bu kategoride yer alan Diş Teli Boy Abdestine Engel mi?? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ben dinden mi çıktım ? Bir haftadır kafayı yiyecek gibiyim.yaşamak istemiyorum geceleri uyuyamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.