Anasayfa
23 Nisan 2023, 13:23
sizden2
Abone

Dinden mi çıktım?

Sizce ben dinden mi çıktım?

kral2a_1988
aklıma sürekli Allah’a hakaret
sözleri geliyor biseye kizinca
oluyor genelde ama dünden önce
yine böyle bir vesvese geldi ve Allah’a karsı küfür vesvesesi gelırken
agzimdan sadece bir hakaret
sözü cikti Allahin ismi cikmadi çok pismanim tövbe ettim tecidi iman
duası yaptm ama kafama takilan
sey dinden ciktim mi?


Cevap: sizce ben dinden mı cıktım?

gamzem355
bu dinden çıkmak anlamına gelmiyor sadece bir süreliğine Allahtan üstünlük duygusu ama bundan çok çabuk kurtulabilirsin bir günde 40 fatiha okuyarak


Cevap: sizce ben dinden mı cıktım?

kral2a_1988
insAllah öyledir ama kafayı yemek üzereyim cünkü


Cevap: sizce ben dinden mı cıktım?

ikindi
seytan sana saldiriyor ondandir. sen Allah’a sigin ondan yardim iste ve dua et

Okudunuz mu?  Tespih çekmek

Mü’min
Esselamu Aleykum Ve Rahmetullahi Ve Berekatuh

Arkadaşlar bundan 1.5 – 2 ay önce annem ile evde tartıştık.Çok ağır şeyler söyledi Din ile ilgili.Bende kafir dedim. O zamandan beri Namaz kılasım falan gelmiyor. Kılmıyorum da. Ondan önce hep kılıyordum hemde Cemaat ile. Fakat ben Elhamdülillah Müslümanım hatta en son dinden çıkacak insanlardan bile diyebilirim ki çok fazla mucize biliyorum ve Allah’a inanıyorum. neyse acaba ben Dinden mi çıktım? çıktıysam ne yapmam gerekir?

Allah herkesden razı olsun


arifselim
Birine kafir demek çok tehlikelidir. Annen Allah korusun kafir olacak bir söz söylese bile dememelisin. Bunu demenin sana ne faydası olur. Bu sözünden dolayı tövbe et ve tekrar etmemeye de çok dikkat et.

Okudunuz mu?  Baba ile konuyu anlaşamamak haksız yere kızmak

Mü’min
O anlık sinirden dolayı ağzımdan kaçtı hemen pişman oldum zaten.

Allah razı olsun


Kırmızı_su
Selamun Aleyküm hocalarım.Arkadaşlar ile sohbet ederken ben namaz kılmayan cennete gidemez demiştim birde namaz kılmayanın diğer sevapları kabul olmaz demiştim.Tabi sonradan biraz araştırma yaptım ve durumun böyle olmadığını öğrendim benim içime bir şüphe düştü acaba ben dinden çıktım mı diye çünkü bir nevi yanlış bilgi vermiş oldum ben durumda dinden çıkmış mı oldum çıktıysam nasıl geri dönerim.


Hoca
Bilerek söyleseydin dnden çıkardın ama bilmeden söylendiği için tövbe istiğfar et


Kırmızı_su
Hocam ben tamamen emin olmak istiyorum eğer ki dinden çıkmış isem nasıl geri dönerim?


ACİLSERVİS
Sana çıkmadığını söylüyor sen nasıl gireceğini soruyorsun. Eğer cümleyi anlamadıysan yakınlarından yardım alabilirsin.

Okudunuz mu?  Beyin ölümü gerçekleşen kişi

bbgbbg
Ve Aleyküm Selam kardeşim arkadaşlarına bu bilginin yanlış olduğunu öğrendiğinizi söyleyin.Bu niyetle alakalı bir durum.Siz o an bunun doğru olduğunu düşünerek söylediniz yani niyetiniz kötü değildi.Ama bu size ve bize ders olsun.Hepimiz ilmimizin yetmediği ve emin olmadığımız konularda konuşmamalıyız.Tövbe edin ve emin olmadığınız şeyler hakkında konuşmamaya çalışın bundan sonra.Bir de dediğim gibi imkanınız varsa arkadaşlarınıza doğruyu söyleyin.Rabbim hepimizin ilmini arttırsın kardeşim.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm,ben de bir süredir vesvese ve takıntı sorunu var aklıma sürekli kutsal değerler hatta haşa Allah’la alakalı kötü sözler geliyor,bunların sadece vesvese olduğunu ve istemsizce akıldan geçen şeylerden insanların mesul tutulmadığını biliyorum,ama yine de bazen çok korktuğum için bu düşüncelerle mücadele ediyorum ve bu düşüncelere karşılık iyi şeyler söylüyorum kendimce,dün bir dalgınlık anında şarkı dinlerken yine aklıma kötü şeyler geldi,ben o düşüncelere karşılık yine kendimi iyi hissetmek için güzel şeyler söylemek istedim ama bir yandan şarkı dinlediğim ve dalgın olduğum için bir yandan da o düşüncelerle boğuştuğum için ağzımdan yanlışlıkla aklımdan geçen o Allah’a küfür çıktı,istemsizce oldu zaten hemen elimi ağzıma götürürek ben ne yaptım dedim amacım o değildi ve ben bunu asla kalbimden gelerek söylemedim arkadaşlar, bazı sitelerde bu tür şeyler dil ile söylendiğinde dinden çıkarır diye okumuştum ama ben bunu bilerek isteyerek demedim ki arkadaşlar dediğim şekilde oldu,moralim çok bozuk

Okudunuz mu?  Namaz kılıyorum ama bildiğim duaları söylüyorum kabul olurmu ?

Abdiyet
Selamun Aleyküm. Günahlara dalmışken bir de dinden çıktım. Salih amellerim hep gitti. Moralim çok bozuk. Kınanmaktan korktuğum için haramı helal kıldım. Hem de bununla ilgili ayeti biliyorken. Kafir oldum. Ümidi kestiğim için Namaz kılmayı bıraktım. Azaba uğrayacağım kesinleşti. Kendimi mi öldüreyim? Ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Dudak kabuğu yuttum Orucum bozuldu mu ?

vel Fecr
yapman gereken tevbe edip. tekrar müslüman olmak ve amellerine devam etmek.

mahşer gününü hatırla ve orada kafir olarak haşrolunduğunu ve sorgusuz cehenneme gireceğini düşün.

kısacık dünya hayatı içi değmez. ölüm gelmeden dön bu karardan. dönmeyeceksende cehenneme bilet alırsın o olur.


Omer Faruk
Bunları bilen ve henüz nefes alıp veren birisi buraya yazıp bu durumdan şikayet ediyorsa iş işten geçmemiş demektir. Şeytanın zafer kazanmasını istiyorsan kendini öldürebilirsin. Ama Seni yaratanı razı etmek istiyorsan tevbeni et ve günahsız insan olmayacağını bil. Bin defa tövbeni bozsan da gideceğin başka bir olmadığına göre Allah’a dön tekrar tövbe et.

Okudunuz mu?  Eşim Beni Hakir görüyor onurumu kırıyor ne yapmalıyım

İyilerle beraber olmaya çalış… Allah kalbini açsın, gönlüne rahatlık versin.


ÜyeOlamayan
Kıymetli dostlar ben aslen imanı zayıf bir insanım bugün şeriatı savunan yakın arkadaşımla tartışıyorduk ve bir anlık sinirle "senin dinini s……" dedim sinirim yatıştıktan sonra yaptıgım hatanın farkına vardım ve tövbe istigfar çektim pişmanımda ama ben
Ara sıra din ilede dalga geçerim sonra tekrar tekrar tövbe ederim sizce dinden çıkmam söz konusumu bem dinden çıktımmı ?? lütfen cevap verin zor durumdayim.


ACİLSERVİS
Eğer dindeysen evet o cümlenle dinden çıkarsın ama zaten diyorsun ki ben ara sıra dinle dalga geçerim bunun anlamı "benim zaten inandığım ve uyguladığım bir din yok" anlamına geliyor.

Okudunuz mu?  Oyunlarda dolandırıcılardan eşya çalmak günah mı?

Kayıtsız Üye
hocam ben 2 arkadaşımla parka gitmiştim içlerinden bir tanesi : arkadaşlarımdan bir tanesi bizim hoca okulda topladığı paralarla umreye gitti dedi bende istemeden güldüm ama sonra çok üzüldüm küfür maksatla söyledi mi diye düşündüm ve yanlarından ayrılmadım ama sonra tövbe edip pişman oldum dinden çıkmış mıyımdır😟?
.


Ebû Mansur
Ara sıra dinle dalga geçerim ne demek Allah hidayet versin.


yigitaras22
Arkadaşlarımla okulda iken kalemden haç yapıp onları kutsamış gibi yaptım. Yaptığımın yanlış olduğunu anladım ama aklıma takıldı ben dinden çıksam geri dua ederim ibadetlerimi yapıp kendimi Allah’a (c.c) affettitmeye çalışırım fakat Arkadaşlarım dinden çıktı mı?


Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm arkadaşlar
evde kendi kendime otururken, nefret ettiğim ve ailede de kimsenin de sevmediği birisi durup dururken aklıma geldi. aklımda (beynimde) çevremdekilerin "bu hacı, eşi de hacı" lafları dolanmaya başlayınca birden sinirle ve istemsizce "başlarım onun hacılığına" lafı çıktı. çok üzüldüm. şehadet getirdim, estağfirullah çektim. ama çok pişman oldum ve içim çok huzursuz oldu.

Okudunuz mu?  Evlilikte nikâh düşmesi

yani ortada hiçbir şey yokken, istemsizce bu kötü akrabam aklıma geldi ve istemsiz ve sinirle o laf ağzımdan çıktı.

ben dinden çıkmış mı oldum. ve sevaplarım yani amellerim geçersiz mi oldu.

teşekkür ederim


Ensar
Ve aleyküm selam. Her kim olursa olsun, nasıl ve ne şekilde nefret ediyorsanız edin asla böyle sözler ağzınızdan çıkmamalıdır. Sonuçta o kişi haccı nı Allah için mi yaptı yoksa başkası içinmi yaptı bilinmez bizler amellere bakarız kalbin içinden geçeni Allah cc bilir. Bu sözünüzle dinden çıkmış sayılmaz sevabınızda eksilmemiştir.Ancak o kişiden helallik dilemelisiniz özür şart.

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerim'de Hz. meryem'in hristiyanlar tarafından ilah olarak kabul edildiğini söyler mi ?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam arkadaşıma bir şey olsa hemen büyü ettiler nazar değdi diyordu. Gene bir gün morali bozuktu aynı şeyi söyledi. Bende he nazar büyü eşeğe bindi seni buldu . Dedim. Büyü nazar bunlar yalan boş şeyler ben inanmıyorum . Büyü yapanlar önce kendilerini zor durumdan kurtarırlar
Dedim. Böyle söylemekle dinden çıkılır mı?


Desert Rose
ve aleykumusselam kardeş nazar ve büyünün varlığı Ayet ile sabittir. nazar-ayn olarak bilinir
haset ile oluşsada bazen çok beğenilen birşeye istemdışı nazar oluşabiliyor
büyü yani Kur’an dilinde sihir yapmak yaptırmak
kesinlikle haramdır her ne kadar bozulmaya mahkum olsada böyle işlerle uğraşmak din dışı bırakır kullandığınız kelime sizi dinden çıkarmaz ama daha dikkatli olmanız salık verilir
hayırda şerde Allah’tan olduğuna iman ederiz biz

Okudunuz mu?  Sigara mekruh mu yoksa haram mı? İçki haramsa sigarada haram olması gerekmiyor mu?

Desert Rose
verilen cevaplara rağmen hâlâ dinden çıktım mı diye soran kırmızı-su çindeki vesvese rahat bırakmıyorsa seni
tövbe ile af dile Yüce Allah’tan
kelimei şahadet getir imanını tazele
kalbin mutmain olsun

Bu kategoride yer alan Hz. İsa gelecek mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinden mi çıktım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.