Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:52
sizden07
Abone

Evlilikte nikâh düşmesi

Evlilikte nikâh düşmesi

kalbe dair
Yıllar süren fakat ciddi sorunları olan bir evliliğim var. Boşanma kararı aldım. Dayak vs… problemlerimiz var. Beni dinen bosamasini istedim. 2 kez aynı anda bosol dedi. 3 unsunu ise aynı ay içinde başka bir zamanda soyledi. Ayrı evlerde yaşıyoruz. Aradan ay geçti. Tuttu ben hocanın birine sordum biz dinen evliyiz hala diyor. Ben zaten istemiyorum. Tamamen boşanmaya çalışıyorum. Fakat o maksat çektirmek bosanmiycam diyor. Avukatım da diyor ki istemezse 3 5 yıl bile sürebilir. Peki bu yıllarca sürerse o ve ya ben imam nikahı yapabiliyormuyuz? Nikâhımız gerçekten düşmüşdür?
Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Ramazanda vesvese

Yorum: Evlilikte nikâh düşmesi

Şem’a
Dini nikâh 3 talak ile biter. Koca bir defa boşsun dedikten sonra iddet süresi içinde karısını alma hakkı var ama iddet süresi bitmiş ise karısını razı etmeden alamaz ve dini nikâh düşer


Yorum: Evlilikte nikâh düşmesi

kalbe dair
Cevapladığınız için teşekkür ederim ama net bir açıklama olmadı yada ben anlayamadım. Boşanmak için 3 ayrı zamanlardami bosol demesi gerekiyor düşmesi için? Bizim nikâh düşmüşmudür ? Ve adlî anlamda boşanma yıllarca sürsede, imam nikâhı düştüğü için başka biriyle imam nikâhı kiyilabilirmi?

Okudunuz mu?  İsraf etmenin ölçüsü nedir

Yorum: Evlilikte nikâh düşmesi

arifselim
İlk soruda sorduğun durumda iki talakınız bitmiş oluyor. Hocamızın verdiği cevapta ise, iddet süresi olan 3 aylık dönemde 3 talak bitmediği için erkeğin nikahına geri dönme hakkı vardır.

Bir talakla da boşanma meydana gelir bu ayrıdır. Talak vermesi 3 kere olursa artık tekrar bir araya gelemezsiniz. Görünen o ki senin geriye bir talakın kalmıştır ve kocan iddet süresi dönmeden geri dönebilir. Resmi boşanma bitmeden, dini nikah bitse bile başka birisi ile evlenmemelisin.

Okudunuz mu?  Şafii Mezhebinde Et tahiyyatu nasıl okunur?

Talak konularında bu şekilde yazı ile net bir cevap alamayabilirsin. En doğrusu bir müftülüğe gitmelisin ve sana verecekleri cevaba göre hareket etmelisin.


ecrin özel
merhaba hocam erkek arkadaşım daha çok küçük yaştayken (18) bir kızla dini nikah yaptırmış kızın babası olmadığı için abisi şahit olmus ama anne rızası kimsenin rızası olmadığı bir nikah aradan 5 yıl geçti ve hala aileler istemiyo ve kimse bilmiyo erkek arkadaşım onunla boşanmak istiyo ama kız kabul etmiyor bizde evlenmek istiyoruz evlenemiyoruz bu yüzden ne yapabiliriz

Okudunuz mu?  Kader-Ölüm şekli

arifselim
Merhaba. Kıydıkları nikah geçerli bir nikahtır. Eğer istemiyorsa ve evlilik de gerçekten yürümüyorsa o zaman mahkeme yoluyla ve dini talak ile boşanabilir. Sen kendini o kızın yerine koyarak düşün.

Bu kategoride yer alan Resim İslamda günah, o halde çizgi roman okumak caiz değil mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilikte nikâh düşmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.