Anasayfa
30 Ocak 2024, 9:11
missa0
Abone

Kalp kayması ve git gel yaşamak

Kalp kayması ve git gel yaşamak

Kayıtsız Üye
Bazen oyle bir çöküyorumki hissizleşiyorum böyle berbat oluyorum kendimi pislik lanetli gibi hissediyorum. Sonra vesveseler geliyor kendimi kötü hissediyorum bunu 50 kere yaşadım 50 belki daha çok hep kendime söz verip tevbe edip bidaha vesveseyi takmiycam umitsizlik yasamiycam Allah yolunda kafama bişey takmıycam diyip diyip hep yeniliyorum bazen müslüman gibiyim bazen sanki yokum gibi kalbim taş gibi oluyor git gel yaşıyorum eskiden bunlar vesvese diye ona sığınıyordum geçenlerde aynı durum bidaha oldu bu sefer sanki vesveseye değil gibiydi 2.kez aynı durum olunca önceden vesvese diye ona sığınırdım bu sefer vesvese değil gibiydi sonra kendimi yine kötü hissettim burasıda beni çok ama çok etkiliyor pislik bir kul gibi oluyorum hep tevbe edip bidaha eskiye dönmiycem Allah teala’ya nankörlük etmiş olurum diyordum . İyiyken Allah Allah diyipte kötü günde köseye çekilip bosluga düsüyodum yine beceremiyip basa dönüp yine vesveselerle mesgul olup kafirmiyim degilmiyim vsvs dusunup bunalımlara giriyordum . Sonra bazen bir kendime geliyorum hersey bitti sanıyorum 3 4 gün iyi oluyorum sanıyorum ibadet zevkim geliyor ama bu seferde o arkamda yaşadığım gel git kalp kayması gibi iğrençlikler geliyor aklıma elimi ayağımı çekiyorum iyi gunümdeyken 10 numara Müslümanken çoküntü zamanı ne olduğim belli değil bu neden oluyor kesinlikle ben şöyle degilim Allah verirse kulum vermezse değilim değil hasa ama nedense içsel bir kargaşa oluyor Allah c.c razı olsun.

Okudunuz mu?  Görülen rüyayı başkasına anlatmak caiz mi?

Yorum: Kalp kayması ve git gel yaşamak

arifselim
İçinde iman ve Allah korkusu olmayan kalpte zaten şeytanın uğraşması diye bir şey yoktur. Çünkü zaten onu şeytan elde etmiştir. Ama içinde iman bir kalbe şeytan saldırır. Tıpkı içi değerli eşyalarla dolu olan eve hırsızın girmeye çalışacağı gibi. Seninde durumun bundan farklı değildir. Şu soruyu sorman bile imanının bir işaretidir. Hiç üzülme ve önemsemeden yoluna devam et. Her ne kadar sana böyle düşünceler gelse bile asla yılma. Hatta günde kırk defa bu duruma düşsen bile kalk ve yeniden bismillah diyerek yeni bir sayfa aç. Bak göreceksin Allah sana yardım edecektir. Allah’a emanet ol.

Okudunuz mu?  Dünya hayatı ile ilgili hadisler

Yorum: Kalp kayması ve git gel yaşamak

-=tomorrow
hocam aynı durum bende de var diyebilirim hep iç sesimle kavga ederim eskiden rahat namaz kılardım şimdi korkuyorum tekrar aynısı olacak diye namaz düzenim bozuldu
darmadağın oldum tavsiyeleriniz nelerdir hocam tekrardan eskisi gibi olmak istiyorum

Okudunuz mu?  Zenginliği istediğime ilmi isteyene veririm hangi ayet

Yorum: Kalp kayması ve git gel yaşamak

Kayıtsız Üye
O sanki imanından kopup gelmeler varya Allah c.c kimseye yaşatmasın çok zor . Birde bunu sürekli yaşamak dahada beter ediyor insanı sanki bir sahtekarmış gibi oluyorsun müslümansın ama görünüşte sahtekar bir iman gibi böyle içinde sanki lağım çukurlarları varmış gibi gidip gidip geliyorsun kendi içinde bunlar beni çok etkiliyor hocam Allah c.c’ye ibadet ederken sanki bir pislik gibi hissediyorsun kendini ama şuan iyiyim çok şükür daha neler yapmam lazım iyi olmak için ?

Okudunuz mu?  Allah'a iman eden ama peygamberlere iman etmeyenin iman durumu nedir? Peygamberlere iman etmek şart mıdır?

kALP

Bu kategoride yer alan Ailemizin yapmadıkları ibadetlerden sorumlu muyuz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kalp kayması ve git gel yaşamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.