Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:34
missa0
Abone

Ailemizin yapmadıkları ibadetlerden sorumlu muyuz

Ailemizin yapmadıkları ibadetlerden sorumlu muyuz

Kayıtsız Üye
Annemin okuma yazması yok ve zihinsel rahatsızlığı var. Ezber yapabilecek güçte biri değil. Namaz kılmıyor. Oruç tutuyor. Ona karşı ve ailede başka namaz kılmayanlara karşı sorumlu muyuz? Ahirette bizden sorulur mu ?


Yorum: Ailemizin yapmadıkları ibadetlerden sorumlu muyuz

arifselim
Aklı başında olduğu sürece bir müslüman namaz kılmakla mükelleftir. Ezberleyemiyorsa yapabildiği kadar okuyarak yinede namazını kılmalıdır. Ancak sen ona iyilikle söylemekle sorumlusun ama namaz kılmamalarının günahı sana ait değildir.

Bu kategoride yer alan Namazlarda rekat sayısını şaşıran kimse ne yapmalıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ailemizin yapmadıkları ibadetlerden sorumlu muyuz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.