Anasayfa
31 Ocak 2022, 23:41
missa0555
Editor

Gökyüzünde görülen ışık kayması..

Gökyüzünde görülen ışık kayması..

Kayıtsız Üye
gök yüzünde ısık kayması oldu bir kaç gece üst üste gördüm. arkadaşlardan biride aynı olayı yasamıs sayfanızda gördüm. arama yaptım ama herhangi bir sonuca ulasamadım. havai fisek yada yıldız kayması gibi degildi. yanıp söndü tek ben görmüstüm. kimseye inandıramadım hayal gördügümü söylediler. konu hakkında bilgisi olan varsa acıklayabilirmi ?? hiç bir sonuç elde edemedim. ayrıca bende ramazanın son haftası gördüm…


Cevap: gökyüzünde görülen ışık kayması..

Mucahid
Mülk Süresi 5.

Andolsun ki, yakın göğü kandillerle donattık, onlarla şeytanların taşlanmasını sağladık ve şeytanlara çılgın alev azabını hazırladık.

Dünya semâsını kandillerle donattık, diyor Rabbimiz. Dünya semâsı, dünyanın semâsı. Dünya, denâet demektir. Alçak, alçaklık anlamına gelir. Öyleyse şöyle diyebiliriz: Alçak semâ, yani dünyaya yakın olan semâ veya dünyadan sezilen, dünyadan fark edilen, dünyadan anlaşılan semâ mânâsına dünyanın semâsı. Bunun ikisi de mümkündür. "Semae’d-dünya" ifadesiyle, üzerindeki yıldız ve geze-genleri vasıtasız olarak görebildiğimiz gökyüzü kast olunmaktadır. O-nun ötesi ancak araçlar yardımı ile görülebilirken daha ötesi araçların yardımıyla dahi görülemez.

Okudunuz mu?  Sübhaneke duasının anlamı

İşte bu dünya semâsını, dünyaya en yakın olan, dünyadan hissedilebilen, görülebilen semâyı misbahlarla, kandillerle süsledik, donattık, diyor Rabbimiz. Bu yediden biri de anlaşılabilir. Yani yedi se-mâdan biri olan dünyaya en yakın olanını yıldızlarla donatıp süsledik. Yıldızlarla donatılan bu semâ birinci semâdır, onun üstünde geri kalan semâvât vardır, onun üstünde kürsî vardır, onun üstünde arş vardır ki artık bunlar bizim ulaşabileceğimizin ötesidir. Çünkü artık zaman da, mekân da bitmiştir.

Bunu şöyle açıklayabiliriz: İnsan için rakamların yan yana gel-mesi sayı değildir. Yani sayılar sonsuz değildir. Meselâ bir desek ve yanına iki sıfır koysak yüz olur. Üç sıfır koysak bin olur. Ama bir raka-mının yanına yüz tane, iki yüz tane sıfır koysak, dünyayı on defa dola-şacak kadar sıfır koyduk mu rakam değildir o artık. Ona rakam den-mez, şekil denir. Sayı benim bildiğim okunabilen noktada biter. Yani ne kadarını okuyabiliyorum işte o noktada biter. İşte mekân da böyledir. Mekân da bizim düşüncemizin, düşünebileceğimizin ötesine çıktı mı, bitmiştir artık. Orada mekân bitmiştir. Ne o? Neliğini bilmem ki! Bilmemiz gerekir mi? Allah en iyisini bilir ama gerekmez. Düşünmemiz, kavramamız, anlamamız, Allah’a teslim olmamız için bir nişane bilmemiz gerekir bu işi. Zira gökyüzü Allah’ın âyetlerinden bir âyettir.

Okudunuz mu?  Estağfirullah el-Azim el-Kerim ellezi la ilahe illahüvel hayyül kayyumu ve etübü ileyhi subhanehu duasının manası nedi

Rabbimiz buyuruyor ki, biz semâyı misbahlarla, kandillerle süsledik. Buradaki misbahlardan kasıt yıldızlar ve gök cisimleridir.

Kur’an-ı Kerîm’de Rabbimiz yıldızların üç fonksiyonundan söz eder. Ya da İbni Abbas efendimizin de ifadesine göre yıldızlar hakkın-da şu üç sözün dışında söz söylemek ve yorumda bulunmak caiz de-ğildir.

1- Gökyüzünün, semânın süsüdür bunlar. İşte Mülk sûresinin bu âyeti bunu anlatır:
Andolsun ki, yakın göğü kandillerle donattık, onlarla şeytanların taşlanmasını sağladık ve şeytanlara çılgın alev azabını hazırladık.
(Mülk 5)

Demek ki bu yıldızların bir görevi, gökyüzünün süsü ve ziyneti olmaktır.

2- Bir de yine aynı âyetin devamında ifade edildiğine göre, Al-lah, bu yıldızları şeytanlar için bir atma, bir recm konusu yapmıştır. Bu yıldızların ikinci görevleri de şeytanlar için rucûm olmalarıdır. Cin sûresinde de ifade edildiği gibi, şeytanlar Rasûlullah’ın risâletinden sonra artık gökyüzünde dinleme yerine gidip dinleyemez olmuşlardır. Al-lah semânın haberlerini dinlemek ve o haberleri yerdekilere yetiştirerek insanların imanlarını bozmak isteyen şeytanlara karşı semânın haberlerini korumak ve onlara ateş azabını tattırmak için bir atma ko-nusu yapmıştır. Şeytanlar artık anladılar ki ne zaman dinleme makamına gelseler, ne zaman melekleri dinlemek için fırsat kollasalar, ken-dilerini bekleyen bir bekçi, bir şihap kendilerini bir ateş, kıvılcım gibi sarıyordu hemen ve işlerini bitiriyordu. Yani bekçiler vardı, dinletmi-yordu onları.

Okudunuz mu?  Vefat Eden Kişinin Arkasından Dinen Ne Yapılır?

3- En’âm sûresinde anlatıldığı gibi, Rabbimiz, onları karanın ve denizin karanlıklarında yol bulalım diye kılavuz olarak yaratmıştır.

O, yıldızları kara ve denizin karanlıklarında yol bulasınız diye sizin için var edendir. Bilen millet için âyetleri uzun uzadıya açıkladık.
(En’âm 97)

Rabbimiz, çok yakın çevremizden bir âyet olarak semâmızın simâsını süsleyen o yıldızları, karanın ve denizin karanlıklarında yol bulalım, uçsuz bucaksız çöllerde ve okyanuslarda yönümüzü tayin edebilelim diye yaratmıştır. Bizlerin karanlıklar içinde yolumuzu şaşırıp bocalamanızı istemediği için bu yıldızları yaratmıştır.

Ya da Allah onları bizim hidâyetimiz, bizim yol bulmamız için yaratmıştır. Rabbimizin bu ve benzeri âyetlerine bakarak imana ulaşalım, yakîni elde edelim, Rabbimizin büyüklüğünü, kudretini anlayalım da, O’na O’nun istediği biçimde iman edelim. Rabbimizin rubûbi-yetini ve ulûhiyetini anlayalım da, sadece kendisine kulluk edelim diye yaratılmıştır bunlar. İşte yıldızlarla alakalı bildiğimiz, bileceğimiz bunlardır. Bunun dışında bileceğimiz hiçbir şey yoktur.
Yıldızlar, şeytanlara atma konusuymuş. Şeklini bilmiyoruz. Ya-ni acaba yıldızdan bir parça mı atılıyor? Yoksa yıldızın kendisi mi atılıyor? Bunu bilmiyoruz. Ama şunu biliyoruz, şeytanlar semâdan duydukları bu kırıntı haberleri artık yeryüzüne getiremez olmuşlar. Peki önceden gökyüzünden alınan bu haberler yeryüzüne geliyordu da, onlar hâlâ devam ediyor olamaz mı? Rasûlullah Efendimiz bu konu-da şöyle buyurur: Cinler aldıkları habere kendilerinden beş yüz de yalan katar ve öylece insanlara ulaştırırlar.
Besairul Quran

Okudunuz mu?  4444 duasının etkisini gören varmı?

Yorum: Gökyüzünde görülen ışık kayması..

Kayıtsız Üye
Sık sık olmasada srada bende göruyorum bir ates topunun indigini yere düsmeden havada yok oldugunu Yildız kaymasi kesinlikle değil bu farkli bir sey ama bende kimseyi inandiramiyorum hep sanami görünüyor diyorlar…


Yorum: Gökyüzünde görülen ışık kayması..

Kayıtsız Üye
Bende görüyorum ama bu yıldız kayması sanki. Bir anda nur gibi çıkıyor ve havada kayboluyor ve sanki çok yakınmış gibi geliyor10-20 metre havada parlayıp kayboluyormuş gibi geliyor.

Okudunuz mu?  İbadetin gizlisi makbuldür hadis

Rosee
Cumartesi’yi pazar’a bağlayan gece ben de gördüm. Bir anda çıktı gökyüzünde yıldız gibi. Belki yıldızdır bu. Böyle parıl parıl parladı bir anda, biraz kaldı ve git gide uzaklaştı.


Kayıtsız Üye
Az önce gördüm gece 2.10 sıralarında büyük bir ışık nur topu gibi parladı ve kayarak aşağı doğru kayboldu çok yakındı sanki yere düştü sandım


Nilüfer
Biraz önce camdan dua ediyordum akşam saat 08.00 sıraları yani ezan okunurken aniden kendi binamızın üstünden beyaz florasan ışığı gibi büyükçe bir ışık top gibi hızlıca uçarak karşımızdaki binanın tepesinde söndü.Hiçbir anlam veremedim mesafe çok yakındı.Yıldız kayması desem değil çünkü yıldız çok yüksek semalarda oluyor bu
çok yakındı.Bilen varsa açıklarsa çok sevinirim


Kayıtsız Üye
Az önce istanbulda oturuyorum balkonda sigara içerken gökten bir ışığın aşağı doğru düştüğünü gördüm çok netti saniyeler içinde oldu ve sanki evimin karşısındaki binanın arkasına düştü o kadar yakındı napım alıyım polisimi arasam bilemiyorum ama ilkkez bukadar acayip bişeye tanık oldum ne olduğunu çok merak ediyorum yıldız kayması olmadığını biliyorum daha önce gördüğüm bişey değil Di aklımdan çıkaramıyorum gördüğümşeyi

Okudunuz mu?  Çok tövbe ediyorum ama yine de yanlışa düşüyorum

vel Fecr
arkadaşlar bu gördüklerinizi neden illa bir sebebe bağlama gereği duyuyorsunuz.
Enam 59; Gaybın anahtarları, Allah’ın katındadır. Onları ancak Allah bilir. Karada ve denizde ne varsa hepsini O bilir. O’nun ilmi dışında bir yaprak dahi düşmez. Yerin karanlıkları içindeki tek tane, yaş ve kuru her şey Allah’ın ilmindedir.

yağmur yağarken kimse aaaa nasıl oldu acaba diye düşünmüyor aslında olması gereken yaradana şükretmek.

yıldız kaymış gitmiş bizi ilgilendiren konular değil. biz islamdaki yerimize bakalım inş. Allah rızası için neler yapıyoruz onları tefekkür edelim.

Allah’a emanet.


Kayıtsız Üye
Işık araştırmacıların bile algılayamadığı özelliklere sahiptir ışığın hem dalga hemde parçacık olması gibi. Dünyada yer ve gökyüzünde birçok manyetik alan var foton da manyetik alanda etkilenen bir enerjidir gördüğün şeyler ışık bükülmesi manyetik alanının etkisiyle kırılma gibi birçok şey olabilir. Ruhani varlıklar bizim algılarımız dışındadır onları hissetmemiz mümkün değildir çünkü onlar zaman kavramının olmadığı farklı bir boyuttalar. Bu olaylar kara deliği canlı bir şekilde görüp şaşırmanız gibi bir durum aslında ışığı büküp yansıtmadığı ve yuttuğu için kara deliği göremezsiniz yani anlatmak istediğim gördüğünüz her şeyi algılamaya çalışmayın. Allah sonsuz ilim sahibidir ve insanlar yalnızca onun istediği kadarını bilir.

Okudunuz mu?  Riya ne demektir? Riyadan nasıl korunabiliriz? (ayet ve hadislerle açıklamasını rica ediyoruz)

Kayıtsız Üye
O gördüğün ışık kayması meteor yıldızlar kaymaz onlar gezegenlerin etrafında dolanır genelde yaz aylarında çok görünürler haziran ağustos arası çok gözükür dünya hareket halinde olduğu için o aylarda dünyadan daha sık görülür hepsi bu


Kayıtsız Üye
Aynısını 14 nisan 2020 18.30 sularında bende gördüm. Bu ilk defa da değil 4. Görüşüm. İki kez köyde görmüştüm (17-18 yıl önce ve o kadar etkileyiciydi ki halen gün gibi aklımda) bir defa memleketimde görmüştüm şimdi de görev yaptığım yerde gördüm. Aracımı parkettim tam eve geçecekken birden parıltı gördüm. Yaklaşık 3 bina yüksekliğinde. Çapraz bir şekilde yere doğru hızlıca yol aldı ve önüne hiçbir engel gelmemesine rağmen yaklaşık 7-8 katli bina yüksekliğine geldiğinde kayboldu. İlk olmamasına rağmen ilk gibi etkilendim. Tarifi çok zor bir ışık hüzmesi. Öyle aşırı keskin hatlara sahip bir ışık değil. Soft bir beyaz ışık ve büyüklüğü önceki gördüklerimle (ilki hariç) hemen hemen ayni. Yaklaşık 3-4 yumruk büyüklüğünde bir taş düşünün o şekilde. Kayarken çok hızlı gibi ama bir o kadar da net detay görebiliyorsunuz. Arkasında öyle Yıldız kayması gibi iz bırakmıyor. Kaybolurken de anında küt diye sönmüyor. Bunu şu şekilde tarif edeyim havai fişek atılır pariltili parçalar aşağı doğru süzülürken yavaş yavaş Soner ya aynen o şekilde ama çok daha hızlandırılmış gibi. Yapısı tamamen yuvarlak değil. Hemen hepsi de Elips yapıdaydı ama dediğim gibi keskin hatlara sahip yapıda değil.. İlk gördüğümde yanımda 5-6 kişi olmasına rağmen onları bile inandıramamıştım ve tekrar görmesem yanıldım diye düşünebilirdim ama tekrar tekrar görünce eminim ve o yüzden artık kimseyi ikna çabasına girmiyorum. Çünkü öyle hızlı belirip öyle hızlı kayboluyor ki 1-2 saniye içinde görünüp kayboluyor. Ortaya çıkışı çok net ama soft bir şekilde oluyor kayboluşu da aynı şekilde oluyor. Benim için halen büyük bir gizem durumunda..

Okudunuz mu?  İmanı bozan şeyler

İlk gördüğümde yanımda 5-6 kişi vardı köydeydik gece saat 22:30 sularında ayakta sohbet ediyorduk. Benim dönük olduğum taraftan birden bire bir ışık belirdi. Ben arkadaşlara söylemeye kalmadan kayboldu. Gördünüz mü dedim ama kimseden olumlu yanıt alamadim. İlk gördüğüm ile diğerleri tamamen ayni isik buna eminim. Ama ilk gördüğümde bariz birkaç fark vardı hem ışık şiddeti diğerlerinden daha fazlaydı hemde diğerleri gibi yere doğru çapraz gidip kaybolmadı. Bunu şu şekilde tarif edebilirim. Yine bir anda belirmişti ama belirdikten sonra hemen sağa ve yere hafif düşey şekilde yaklaşık 15-20 metre gitti sonra keskin ve net bir dönüşle tam tersine 15-20 metre gitti ve yaklaşık iki elektrik direği yüksekliğinde kayboldu. Gördüklerim içinde en yakını buydu ve diğerlerine nazaran biraz daha küçüktü 1-2 yumruk büyüklüğünde.

Okudunuz mu?  Ölen insanlar hayatta kalanların rüyalarına girmeye çalışır mı

Artık gördüğüm zaman kimseyi inandırmaya çalışmıyorum ama eminim ki çok muhteşem birşey. Korkutucu bir ışık değil aksine yanıma yaklaşsa uzanıp dokunmak isteyeceğim türden bir ışık hüzmesi.

Umarım tekrar görmek ve benim gördüğümü aynı anda başkasının da görmesi nasip olur..


Kayıtsız Üye
Aynı şeyi az önce yaşadık ben uzay bilmiyle az çok ilgileniyorum araştırıp seyrediyorum öyle bir şey değil yatsı ezanı sırasında iftardan sonra 7-8 adet ışık aşağıdan gökyüzüne doğru kayarak kayboldu ve bu olay ezan okunurken 3 dakika aryla iki sefer oldu çok enteresandı.

Okudunuz mu?  Şafii Mezhebinin Kuralları

Kayıtsız Üye
Gece saat 1 suları balkonda otururken gökyüzünden ateş topu aşağı doğru çok hızlı iniyordu bir anda kayboldu 4 mayıs 2020 Antalya


gökyüzünde ışık görmek, gökyüzünde kayan ışık, gok yuzunde isiklar neden kayar

Bu kategoride yer alan Koltukaltı ve kasık traşında traş edilecek yerler nerelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gökyüzünde görülen ışık kayması.. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.