Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:45
sizden94
Abone

Meleklerle yaşamak

Meleklerle yaşamak

asker1
arkadaşlar merhabalar.. ben son günlerde sıkça gündemde olan bu meleklerle yaşamak adlı beki erikli nin kitabı ile ilgili soru sormak isterim… kafama takılan şudur. kitapda meleklerden istemek den bahseder… ben okumadım ama okuyan arkadaş bana söyledi… bişey isderse eğer melekden istesin olurmuş falan… bu doğrumudur melekden bir şey istenir mi Allah ımız dururken


Cevap: meleklerle yaşamak

@mir
Allah dururken başka hiç kimseye dua edilmez

meleklerden de yardım istenebileceğini savunanlar
nebilerin meleklerden üstün olduğunu da savunmaktadırlar
"madem meleklere dua etmeyi kabul ediyorsun
ölmüş nebilere de dua edilir" derler
alimler de resullerin varisi olduğuna göre
-ki bu insanların bazıları velilerin nebilerden üstün olduğunu da savunurlar-
"ölmüş velilerin ruhlarında da yardım istenir" derler
sonra bir bakarsın ki
ortalık Allah’ı bırakıp da
"Yetiş ey felan" "himmet ey fişmekan" diyen kişilerle dolmuş

Allah’a sığınırız

6-En’am Suresi 71. ayet
Diyanet İşleri Meali (Eski)

71,72. De ki: "Arkadaşları bize gel diye doğru yola çağırırken, şeytanların yeryüzünde şaşırttıkları bir kimse gibi geriye mi dönelim. Allah bizi doğru yola eriştirdikten sonra, bize faydası olmayan, zarar da veremeyen Allah’tan başka şeylere mi yalvaralım?" De ki, "Doğru yol ancak Allah’ın yoludur. Alemlerin Rabbine teslim olarak namaz kılın, Allah’tan sakının diye emrolunduk." Kendisine toplanacağınız O’dur.

Okudunuz mu?  İçki esrar gibi haram olan şeyleri içen biri sarhoşluğu geçtiğinde namaz kılabilir mi?

7-Araf-37 Süleyman Ateş Meali

Allah’a yalan uyduran, ya da O’nun ayetlerini yalanlayandan daha zalim kim olabilir? Onlara Kitaptan nasipleri erişir (ezelde kendileri için ne rızık takdir edilmişse onu alır ve kendilerine yazılmış süre kadar yaşarlar); nihayet (ömürleri tükendiğizaman) melek elçilerimiz gelip canlarını alırken: "Hani Alah’tan başka yalvardıklarınız nerede?" dediklerinde: "Bizden sapıp, kayboldular" dediler ve kendi aleyhlerine, kendilerinin kafir olduklarına şahidlik ettiler.

7- Araf-194-Allah’tan başka yalvardıklarınız da sizler gibi kullardır, (onların tanrı olduğu hakkındaki iddianızda) doğru iseniz, çağırın onları da size cevap versinler.

10-Yunus-106-Süleyman Ateş Meali

Allah’tan başka; sana ne fayda, ne de zarar veremeyecek olan şeylere yalvarma! Eğer böyle yaparsan, o takdirde sen muhakkak zalimlerden olursun. (diye emredilmiştir).

Okudunuz mu?  Göklerin ve yerin melekutu ne demektir bilen var mı?

11-Hud-101-Süleyman Ateş Meali

Biz onlara zulmetmedik. Fakat onlar, kendi kendilerine zulmediyorlardı. Rabbinin emri geldiği zaman, Allah’tan başka yalvardıkları tanrıları, kendileriden hiçbir şeyi savamadı ve onların ziyanlarını artırmaktan başka bir işe yaramadı!

16-Nahl-20-Süleyman Ateş Meali

Allah’tan başka yalvardıkları (tanrılar), hiçbir şey yaratamazlar, zaten kendileri yaratılmaktadırlar.

16-Nahl-73-Süleyman Ateş Meali

Allah’tan başka, göklerden ve yerden kendileri için hiçbir rızık veremeyecek ve bunu asla yapamayacak olan şeylere mi tapıyorlar?

16-Nahl-86-Süleyman Ateş Meali

Ortak koşanlar, ortak koştukları şeyleri gördükleri zaman: "Rabbimiz, işte senden başka yalvar(ıp tap)dığımız ortaklarımız!" derler. (Onlar da bunlara): "Siz tamamen yalancılarsınız!" diye söz atarlar.

17-İsra-56-Diyanet İşleri Meali (Eski)

De ki: "Allah’tan başka tanrı olduğunu sandıklarınızı çağırın; sizin bir sıkıntınızı gidermeye ve onu değiştirmeye güçleri yetmez."

21-Enbiya-66-Diyanet İşleri Meali (Eski)

66,67. İbrahim: "O halde, Allah’ı bırakıp da size hiçbir fayda ve zarar veremeyecek olan putlara ne diye taparsınız? Size de, Allah’ı bırakıp taptıklarınıza da yazıklar olsun! Akletmiyor musunuz?" dedi.

22-Hacc-12-Elmalılı Hamdi Yazır Meali

Okudunuz mu?  Herhangi bir hastalıktan ölen herkes şehitmi?

Allah’ı bırakır da kendine ne zarar, ne menfaat veremeyecek şeylere yalvarır. İşte derin sapıklık budur.

22- Hacc-13- Süleyman Ateş Meali

Ey insanlar, size bir temsil verildi, onu dinleyin: O Allah’tan başka yalvardıklarınız (var ya), onların hepsi bir araya toplansalar, bir sinek dahi yaratamazlar. Sinek onlardan bir şey kapsa, bunu ondan kurtaramazlar. İsteyen de aciz, istenen de.

29-Ankebut-42-Diyanet Vakfı Meali

Allah, onların kendisini bırakıp da hangi şeye yalvardıklarını şüphesiz bilir. O, mutlak güç ve hikmet sahibidir.

35- Fatır-13-Süleyman Ateş Meali

(Allah) Geceyi gündüzün içine sokar, gündüzü de gecenin içine sokar; güneşi ve ayı buyruğu altına almıştır. Her biri belirtilmiş bir süreye kadar akıp gider. İşte Rabbiniz Allah budur, mülk O’nundur. O’ndan başka yalvardığınız şeyler ise bir çekirdek zarına bile sahip değillerdir.

35-Fatır-40-Süleyman Ateş Meali

De ki: "Siz, Allah’tan başka yalvardığınız şu tanrılarınızı gördünüz mü? Bana gösterin (bakayım), onlar yerden hangi şeyi yarattılar?" Yoksa onların, gökler(in yaratılmasın)da (Allah’a) ortaklıkları mı var? Yoksa biz onlara (taptıkları putları bize ortak koşmalarını söyleyen) bir Kitap vermişiz de onlar o Kitaptan bir delil üzerinde mi bulunuyorlar? Hayır, o zalimler birbirlerine, aldatmadan başka bir şey va’detmiyorlar.

Okudunuz mu?  Abdestsiz Kuranı Kerim meali okumak caiz mi?

37-Saffat-125-Süleyman Ateş Meali

Ba’l’e yalvarıyorsunuz da, bırakıyor musunuz, yaratıcıların en güzelini?"

39-Zümer-38-Süleyman Ateş Meali

Andolsun onlara: "Gökleri ve yeri kim yarattı?" diye sorsan, elbette "Allah" derler. De ki: "O halde Allah’tan başka yalvardıklarınızı gördünüz mü, şimdi Allah, bana bir zarar vermek istese, onlar O’nun vereceği zararı kaldırabilirler mi? Yahut (Allah) bana bir rahmet (fayda) vermek dilese onlar O’nun rahmetini durdurabilirler mi?" De ki: "Allah bana yeter. Tevekkül edenler O’na dayanırlar."

40-Mümin-20-Süleyman Ateş Meali

Allah, hak ile hükmeder. O’ndan başka yalvardıkları (tanrılar) ise hiçbir hüküm veremezler. Çünkü işiten, gören yalnız Allah’tır.

40-Mümin-60-Diyanet Vakfı Meali

Rabbiniz şöyle buyurdu: Bana dua edin, kabul edeyim. Çünkü bana ibadeti bırakıp büyüklük taslayanlar aşağılanarak cehenneme gireceklerdir.

40-Mümin-66-Süleyman Ateş Meali

De ki: "Ben, Rabbimden bana açık deliller gelince, sizin Allah’tan başka yalvardıklarınıza tapmaktan men’olundum ve alemlerin Rabbine teslim olmakla emrolundum."

Okudunuz mu?  Karşı cinse muhabbet beslemek

43-Zuhruf-86-Süleyman Ateş Meali

O’ndan başka (tanrı diye) yalvardıkları şeyler şefa’at (yetkisin)e sahip değillerdir. Ancak bilerek hakka şahidlik edenler (bildiklerini doğru anlatanlar) bunun dışındadır.

46-Ahkaf-4-Süleyman Ateş Meali

De ki: "Allah’tan başka yalvardıklarınızı gördünüz mü? Bana gösterin, onlar yerden neyi yarattılar? Yoksa gökler(in yaratılışın)da onların bir ortaklığı mı var? Eğer doğru iseniz bundan önce (inmiş olan) bir Kitap, yahut bir bilgi kalıntısı getirin."

46-Ahkaf-5-Süleyman Ateş Meali

Allah’ı bırakıp da kıyamet gününe kadar kendisine cevap veremeyecek şeylere yalvarandan daha sapık kim olabilir? Oysa onlar, bunların yalvardıklarından habersizdirler.

[Bakınız 5-Maide-116-Ve yine Allah demişti ki: "Ey Meryem oğlu Îsa sen mi insanlara ‘Beni ve annemi, Allah’tan başka iki tanrı edinin’ dedin?". Haşa, dedi, Sen yücesin, benim için gerçek olmayan bir şeyi söylemek benim haddime değildir! Eğer demiş olsaydım, sen bunu bilirdin, sen benim nefsimde olanı bilirsin, ben senin nefsinde olanı bilmem, çünkü gizlileri bilen yalnız sensin, sen!

Okudunuz mu?  Kaybolan veya çalınan bir eşyanın geri getirilmesi için okunacak dua

46-Ahkaf-28-Süleyman Ateş Meali

Allah’tan başka, kendilerine (Allah yanında) yakınlık sağlamak için tanrı edindikleri şeyler, kendilerine yardım etselerdi ya! Hayır, (tanrıları), onlardan kaybolup gittiler. İşte onların yalanları ve uydurmaları budur.

[Bakınız 39-Zümer-3-
Dikkat et, halis din yalnız Allah’ındır. O’nu bırakıp kendilerine bir takım dostlar edinenler: Onlara, bizi sadece Allah’a yaklaştırsınlar diye kulluk ediyoruz, derler. Doğrusu Allah, ayrılığa düştükleri şeylerde aralarında hüküm verecektir. Şüphesiz Allah, yalancı ve inkarcı kimseyi doğru yola iletmez.]


Cevap: meleklerle yaşamak

HAMMADUN
Kitabı bizlerde okumadık…. Oradaki kasıt nedir onu bilemeyiz. Ancak sizin ifade ettiğiniz gibi ise, @mir kardeşimizden verdiği cevap için, Rab’bimizin Rahmetini ve Rızasını dileriz.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cevap: meleklerle yaşamak

asker1
kardeş yanlız yanlış anlama olmasın.. burda dua falan edilmiyor veya tapınılmıyor… onnlardan yardım isteniyor ve ve onların mucizelerini hayatın içine çekmek…
biraz baktım özetini bulursam diye linki aşağıda veriyorum yasak değildir umarım


@mir
< Allah razı olsun >
< @mir kardeşimizden verdiği cevap için, Rab’bimizin Rahmetini ve Rızasını dileriz >
Amin
Allah cümlemizi razı olduğu kullarından eylesin

Okudunuz mu?  Türk askeri ölürken gerçekten şehit olur mu ?

< kardeş yanlız yanlış anlama olmasın burda dua falan edilmiyor veya tapınılmıyor onnlardan yardım isteniyor ve ve onların mucizelerini hayatın içine çekmek >
meleklerden yardım istemekle
olara dua etmenin arasındaki fark nedir?
anlamadım

verdiğiniz linkte kitabı okuyanlar şu ifadeleri kullanmışlar:
< Kalbinizi meleklerin mucizelerine açın!

Meleklerinizi duymak…
Meleklerinizden yardım istemek…
Meleklerinizin irili ufaklı mucizelerini hayatınıza çekmek…

İşte bu kitap size bunların anahtarını sunuyor!

İçsel rehberliği, onu Münih’te Charles Virtue’dan Medyumluk Sertifikasyonu ve Hawaii’de Dr. Doreen Virtue©’dan Meleklerle Çalışma (ATP) ve Meleklerle Medyumluk (ATM) Eğitimi almaya yöneltti.

İtiraf ediyorum, melekler lafını ilk duyduğumda iş kadını şapkamı takıp „Melekler mi? Yok, daha neler! demiştim. Ama onlara bir şans verdim, meleklerden yardım istemeyi denedim

Babamın o gün çok çok önemli, hayatını etkileyen bir sınavı varmış.
Ve babam garip şekilde uyan(dırıl)mış.
Uyandığı an panikle saate bakıp, büyük hayal kırıklığı yaşayan babam apar topar nasıl uyandığına bile dikkat edemeden evden çıkarken aklına ismiyle bilinen ve çok sevdiği bir büyüğünden de bir sır gibi dinlediği o melek gelmiş.Demiş ki o büyüğü babama: ”başın çok sıkışırsa yardım iste ondan muhakkak..sana yardım edecektir.”
Ve babam o gün treni durduranın da o olduğunu düşünüyor.Çünki ondan yürekten avaz avaz bir yardım istemiş. 🙂
… >
Melekler de dahil hiçbir yaratılmışın
Allah izin vermedikçe bize yardım etmeye güçleri olmadığına
dolayısı ile yardımı onlardan değil de Allah’tan istemek gerektiğine dair
yukarıda verdiğim ayetler yeterlidir
bu ayetlere şunları da ekleyebiliriz:

Okudunuz mu?  Evlenilecek kişiden kusur gizlemek

< 40-Mümin-7-9- Arşı yüklenen melekler ve arşın etrafındakiler, Rablerini hamd ile tesbih ederler. O’na iman getirirler ve iman eden kimseler için şöyle mağfiret dilerler. Ey Rabbimiz! Senin rahmetin ve ilmin her şeyi kuşatmıştır. Bunun için tövbe edenleri ve senin yoluna koyulanları bağışla, onları cehennem azabından koru. Ey Rabbimiz! Onları ve atalarından, zevcelerinden, nesillerinden salih olanları, kendilerine vaad ettiğin Adn cennetine koy. Şüphesiz sen Azizsin, Hakimsin. Bir de onları fenalıklardan korursan muhakkak kıyamet gününde bağışlamışsındır. İşte bu, en büyük kurtuluştur.

Okudunuz mu?  Namaza gecikicekken camiye koşmak caiz midir

Şura, 42/5.
"Gökler, neredeyse üstlerinden parçalanacaklar; melekler de Rablerini hamd ile tesbih ederler ve yerde olanlara mağfiret dilerler. Haberiniz olsun: gerçekten Allah, bağışlayan ve esirgeyen O’dur.

Ahzab, 33/43. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerine rahmetini gönderen O’dur. Melekleri de size istiğfâr eder. Allah mü’minlere karşı çok merhametlidir,
>
meleklerden yardım istemek yerine
aşağıda vereceğim linkteki amelleri yerine getirerek
Allah’ı razı edin ki
melekler de her daim sizin için Allah’a dua etsin
ve sizin lehinize şahitlikte bulunsunlar


kayıtsız uye
bu konuyu arkadaşım bana dün açtı. Meleklerin çoğu insanlara yardım ıcın yaratılmadı mı dedi.
Melekler cesıtlı ısaretler gönderiyormus. Tuy,kelebek kanadı vs. Her sey tamam her seye ınandık
diyelım. Ama bu sabah bunu dusunurken aklıma bırden bı ayet mealı geldı : yalnız senden yardım dıler, yalnız sana kulluk ederiz. Sonra dusundum sonsuz kudret sahıbı Allah varken neden başkalarından yardım isteyelım ki? Aklımı karıstıran bır sey var. Melekler Rabbımızın emrınde ve onun ıznı olmayan bır seyı zaten yapmazlar.Eger bunları yapan melekler degılse cınler mı anlayamadım.cok ılgınc seyler yasıyormus bunları uygulayanlar.

Okudunuz mu?  Vücut kıllarını almak günah olur mu

Saif Al-Din
bunlar nasıl sapık bir inanç içinde ben çözemedim, hayretlere düştüm, ne olduğumu şaşırdım bu kitabı okuyanların yazdıklarını okurken 😀

nasıl bir delilik, nasıl bir sapıklık bu :S


silversoul
1.si Melekler Allah’ın emri dışında hiçbirşey yapamazlar. Melekten değil Allah’tan istenmesi gerekir.
2.si Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz(Fatiha suresi.)
3.sü bu konuşulan varlıklar kötü niyetli cinler olabilir ve insanları çok kötü yollara sürükleyebilir dikkatli olunmalı.


meleklerden yardım istenir mi, meleklerle yaşamak kitabını okuyanlar, meleklerden yardım istemek doğru mu

Bu kategoride yer alan Eşim namaz kılmıyor. ne yapmalıyım? namaz kılmayana ne tavsiye edersiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meleklerle yaşamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.