Anasayfa
23 Kasım 2022, 2:42
sizden2
Abone

Faiz günahı aldığı şeylere yansır mı?

Faiz günahı aldığı şeylere yansır mı?

cansiz29
Mesela: bir adam faizle borc cekip bir bisiklet aldi ve sonra borcunu faizle birlikte ödedi. Bu durumda faiz günahini isledigi muhakkak. Yani sadece faiz günahini mi isledi yoksa bu günah/pislik bisiklete de yansiyor mu? Yani bu bisikletle adam camiiye gitmesi caiz mi? Yani bu bisikletle camiiye gitse o adam, normal sekilde camiiye gidis sevabi alir mi veya sevab eksik mi yazilir?

Okudunuz mu?  Hikmet nedir? Allah kimlere hikmet verir

Saygilar


Cevap: Faiz günahı aldığı şeylere yansır mı?

Şema
Faiz ile aldığı eşyayı kullanabilir ama bereketi olmaz yani helal mal gibi değildir.
faiz günahının cezası ayrıdır, bisikleti kullanabilir.

Bu kategoride yer alan İsitmna sonucu mezi gelmesi ya da bir sıvının akmaması gusül gerektirirmi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Faiz günahı aldığı şeylere yansır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.