Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:26
missa8
Abone

Erkek akik yüzük takabilir mi

Erkek akik yüzük takabilir mi

Kayıtsız Üye
Hacdan gelen akik yüzüğü bir erkek takabilirmi.Zira akik ile kılınan 2 rekat namaz bin rekat namazdan hayırlıdır deniyor.Takabilirse hangi parmağa takmalıdır


Cevap: Erkek akik yüzük takabilir mi

Şema
Akik taşı gümüş yüzükle takılabilir dini bir sakıncası yoktur lakin akik yüzüğü ile ibadet etmek hakkında tüm rivayetler şia uydurmasıdır
Akik taşı faydalıdır ama onu hakkında hadis falan yoktur aldanmayın

Okudunuz mu?  İçkili iken dua okunurmu?

< Akik yuzuk takmanin onemi

Cebrail ,Resulullah sellAllahu aleyhi ve alihi vesellem’e nazil olarak şöyle arzetti:
Ey Allah ın Resulü ! Rabbin sana selam edip diyor ki; Yüzüğünü sağ eline tak ,taşı da Akik olsun,amcan oğlu Ali’ye de söyle ki yüzüğünü sağ eline taksın ve taşı akik olsun.İmam Ali aleyhisselam , Resulullah sellAllahu aleyhi ve alihi vesellem’den şöyle sordu :
Ey Allah’ın Resulü !Akik hagisidir? Hazret buyurdular:
Yemen’de bir dağdır, o Allah’ın birliğine ,benim peygamberliğime ,senin ve evlatlarının imametine ,şialarının cennette oluşlarına ve düşmanlarının ise cehennemde oluşuna ikrar etmiştir.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin ailesi ve soyundan olanlara ne ad verilir?

İmam Caferi Sadık (as) şöyle buyurdu: Akik yüzük takmak berekettir, akik yüzük takan kişinin akıbeti güzel ve hayırlı olur. Akik yüzük takmak fakirliği, miskinliği ve nifakı yok eder.

İmam Caferi Sadık (as) şöyle buyurdu: Akik yolculukta insanın emniyetini sağlar, akik takan perişanlık görmez ve işlerinin akıbeti hayra ulaşır.

Okudunuz mu?  Ölmeden mezar hazırlamak veya hazırlatmak caiz midir ?

Hz. Resulullah (saa) İmam Ali’ye (as) hitaben şöyle buyurdu: Parmağına kızıl akik tak! Çünkü bu akik Allahu Teala’nın birliğine, benim nubuvvetime, senin ve evlatlarının velayetine ve imametine, senin dostlarının cennette ve şialarının Firdevs cennetinde oluşuna şehadet etmiştir.

Hz. Resulullah (saa) şöyle buyurdu: Her kim akik yüzüğü taksa ihtiyaçlarını temin etmiştir.

Okudunuz mu?  Online oyun oynamak günah mı

Rebieturravi şöyle rivayet eder: Akik yüzük takmak berekettir, akik yüzük takan kişinin akıbeti güzel ve hayırlı olur.

İmam Rıza (as) şöyle buyurdu: Akik yüzük takmak fakirliği, miskinliği ve nifakı yok eder.

Hz. Ali (as) bir gün Fırat Kenarında boğulmuş birini gördü. O meyyitin yanına gidip baktığında serçe parmağında Yemen taşından (akik) yüzük gördü. Hayret ederek yanındakilere bu meyyitin ölümüne ne neden oldu diye sordu. Ve buyurdu ki; zira Yemen akiği taşıyan kimse suda boğulmaz. Allah’ın izni ile o meyyitin barmağındaki taş dile geldi ve dediki: Ey Ali! Dediğin doğrudur ancak ben Yemen akiği değilim ben Hint akiğiyim…

Okudunuz mu?  Namazı son dakikaya bırakmak

Muteber bir rivayette İmam Hüseyin aleyhisselam’dan şöyle nakledilmiştir:
Hz Musa as ,Tur Dağı’nda ,Rabbiyle münacat ederken dağın aşağısına toprağa doğru baktı ,allah-u Teala ,Hz Musa’nın yüzünün nurundan Akik taşını yarattı,sonra Musa ya şöyle buyurdu:
Kendi mukaddes Zat’ıma ant içtim ki,Hz Ali aleyhisselam’a inanıp ,parmağına akik yüzüğü takan kimseyi asla cehennem ateşiyle cezalandırmayacağım.

Okudunuz mu?  Allah neden bizi imtihan eder? Neden sınavdan geçirir?

İmam Ali aleyhisselam’dan şöyle rivayet edilmiştir:
Parmağında Akik taşlı yüzükle yalnız başına namaz kılan kimsenin sevabı parmaklarında akik yüzüğü olmadan kılınan cemaat namazından kırk kat daha faziletlidir.

Şöyle rivayet edilmiştir:
Parmağında akik taşlı yüzükle iki rekat namaz kılmak ,parmağında akik yüzük olmaksızın kılınan bin rekat namazdan daha hayırlıdır. >

Bu kategoride yer alan Barış ile ilgili hikayeler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkek akik yüzük takabilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.