Anasayfa
9 Ocak 2022, 15:42
missa8
Abone

Şansa küfür kadere mi küfür sayılır?

Şansa küfür kadere mi küfür sayılır?

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm.Biri kadere inansa onun ALLAH tan olduğuna inansa fakat şans kelimesinin tesadüfen gerçekleşen olaylar gibi olduğunu düşünüp yani nasip, kısmet gibi dini kelimelere yormadan şansına küfür etse ama kaderine küfür etmese bu ikisini bağdaştıramasa küfre mi düşmüş olur?? Yani mesela bir maçta top direkte patlar kadersizmişiz demezsin şansız günümüzdeydik gibi dersin ya da şans oyunu oynarken kader oyunu gibi demezsin bir rakamdan bileti kaçırınca kadersiziz demeyip şans yok gibisinden dersin. Yani kadere haşa ALLAH a bir isyan, sövme durumu olmadan ”tesadüf tarzı senin seçiminin sonucu etkilediği (kaderde yazılan tarzı düşünülmeyen) durumlar için” şansıma tü….. gibi ne şansız adamım gibi sözler insanı kafir mi eder?? Kadere sövmek niyeti yok, ALLAH a sövme niyeti yok.

Okudunuz mu?  Ettehiyyatü ne zaman inmiştir?

Cevap: Şansa küfür kadere mi küfür sayılır?

Şema
Şans kelimesi islamda kullanılmaz çünkü tesadüf içerir, onun için tevafuk kelimesini kullanırız. Sebebi ise her işin Allah tarafından olduğuna inanırız.
Madem işler Allah tarafındandır öyleyse hiç bir işimize küfretmemeliyiz.
Şansa sövmek küfür olmayabilir ama Müslümana yine yakışmaz.

Okudunuz mu?  Kürtçede sene ay hafta ve gün isimleri

şansa sövmek, şans, ŞANS MİSAFİR SORULARI

Bu kategoride yer alan Genital bölgeye lazer epilasyon caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şansa küfür kadere mi küfür sayılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.