Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:42
Sohbet
Yönetici

Kitap Yüklü Merkepler ne demektir?

Kitap Yüklü Merkepler ne demektir?

Bilgin Birey
Kitap Yüklü Merkepler ile ilgili Detaylar

bilginbirey.blogspot.com.tr/2016/03/kitap-yuklu-merkepler.htmlKitap yüklü merkepler, kutsal kitap ile sorumlu olupta içindekilerden haberi olmayan ve ayetleri umursamayan insanlara örnek olarak söylenmiştir.

”Tevrat’la yükümlü tutulup da onunla amel etmeyenlerin durumu, ciltlerle kitap taşıyan eşeğin durumu gibidir.”_Cuma suresi 5.ayet

Okudunuz mu?  Ölüye fatiha mı?

Bu ayet aslında müslümanım deyipte kur’an’da yazanlardan haberi olmayan insanlar içinde söylenebilir. Günümüzde insanlardan bazıları Allah’ı unutmuş ve dünyalık işler ile boğulmuşlardır.

İşte bu tür insanlar ”ben zaten müslümanım. Allah beni affeder, kalbim temiz” derler ve ibadetlerden kaçınırlar. bu kişiler inkarcılar ile aynı kefeddedir. Çünkü ayette dünyalık işlere dalıp Allah’ı unutanların ziyanda oldukları yazmaktadır.

Okudunuz mu?  Kötü anlamlı ve anlamı yanlış bilinen isimler (Ecrin, Aleyna, İrem, vs)

”Ey iman edenler! Mallarınız ve evlatlarınız sizi, Allah’ı zikretmekten alıkoymasın. Her kim bunu yaparsa, işte onlar ziyana uğrayanların ta kendileridir.”_Munafikun9.ayet

Oysa Allah’ı anmak için ayıracak 5-10 dakika ibadetlerimizi yerine getirmeye yetecektir. Bu durumda şeytanın parmağı vardır. İnsanlara yaptıkları şeylerin yanlış olmadığını söyler. Böylece insanlar Allah’ı tanımadan yaşarlar. Kitap yüklü merkepler gibi olurlar.

Okudunuz mu?  Erkeğin altın nişan yüzüğü takması günah mıdır

Yorum: Kitap Yüklü Merkepler ne demektir?

Şem’a
Kitap yüklü eşekler ifadesi ilim öğrenip amel etmeyenler için yuce Rabbinizin Kuranda yaptığı bir benzetmedir


kitap yüklü merkep ne demek

Bu kategoride yer alan Allah kalbi niçin yaratmıştır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kitap Yüklü Merkepler ne demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.