Anasayfa
13 Haziran 2023, 23:58
missa05
Abone

Namaz kılarken telefonda videoya bakarak kılmak doğru mu?

Namaz kılarken telefonda videoya bakarak kılmak doğru mu?

Müennes
Ben yeni namaz kılmaya başladım. Sureler ezberimde ama nerde ve kaç kere okunacak bilmiyorum aynı zamanda rekatlarıda bilmiyorum. Onun için telefondan namaz videosu açıp telefona bakmadan sadece sesleri takip ederek kılıyorum. Acaba doğru mu yapıyorum yoksa günah mı işliyorum emin değilim. Sizce bir mahsuru var mıdır?

Okudunuz mu?  Yolda ve iş yerinde zikir çekmek caiz mi?

Cevap: Namaz kılarken telefonda videoya bakarak kılmak doğru mu?

Darusselam
Namazı öğreninceye kadar kağıda ve videoya bakmak caizdir. Ama bir an önce öğrenin ki ihmal olmasın


Namaz Kılarken Telefondan Namaz Videosu Seyrediyorum

Kayıtsız Üye
Ben şuan 14 yaşındayım namaz hakkında pek bişey bilmiyorum yeni yeni kılmaya başladım telefondan namaz videosu açıp izleyerek hareketleri yaparak kılıyorum namaz kabul olurmu?

Okudunuz mu?  Hz. Muhammedin Hayvan Sevgisi

Yorum: Namaz kılarken telefonda videoya bakarak kılmak doğru mu?

Kayıtsız Üye
Kardeşim İslam kolaylık dinidir ve sen bilmediğin için bakarak kılıyorsun Yani şunu söylüyorsun Rabbim ben senin yoluna geldim ama bu yolda ilerleyeceğim aracı nasıl kullanacağımı bilmiyorum ama diğer kullananları izliyorum ve çaba gösteriyorum sonuç olarak sen bu yola girmişsin ve attığın her adımdan sevabını alırsın asla kabul olmaz diye düşünme kim bilir belki kılmayı bilenden bile daha fazla sevap kazanıyorsundur.Ama en kısa zamanda öğren 😀 ~

Okudunuz mu?  Şehitlerin günahları silinir mi ?

imam
< telefondan namaz videosu açıp izleyerek hareketleri yaparak kılıyorum namaz kabul olurmu? >
Öğreninceye kadar video ile namaz kılabilirsiniz


Kayıtsız Üye
Burada ki cevapları görünce çok rahatladım çünkü namaza yeni başladım videoları açarak kılmaya başladım . Başka videolarda bunun günah ve yanlış olduğu söyleniyordu. Kendi adıma duaları yeni öğreniyorum çok akıllı olmadığım için de bu süre zaman olacak gibi. Fakat video da olsa gerçekten içimden gelerek yapıyorum şeytan vesvese verse bile . Çok kaza borcum var ama şimdilik onu düşünmek istemiyorum ilk istediğim şey yardım almadan namaza durabilmek umarım Allah’im bana bu konuda kızmaz .

Okudunuz mu?  Veda hutbesi neden okundu

telefonla namaz kılınırmi, video ile namaz kılınırmi, namaz kılarken telefon da okumak

Bu kategoride yer alan Hayvan öldürmenin hükmü nedir,kefareti varmıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılarken telefonda videoya bakarak kılmak doğru mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.