Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:20
missa06
Abone

Büyük günahların kefareti?

Büyük günahların kefareti?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm kolay gelsin. Küçük günahlar namaz, oruç, ana-babaya iyilik gibi hasenatlarla silinebiliyor (nisa suresi 31. ayette anladığım kadarıyla) peki büyük günahlar işleyen ne olacak?? Yani bir adam 50 sene içki içmiş 50 sene zina yapmış, 50 sene iftira atmış iffetli kadınlara, faiz yemiş, yetim hakkı yemiş bu adam 15 yaşında bulüğa erdi diyelim 65 yaşında da tövbe etti tövbesinden 1 ay sonra öldü mesela. Ne olur bunun büyük günahlarının durumu?? Dünyada çektiği sıkıntılar günahlara kefaret oluyor ayrıca bu çektiği sıkıntılar büyük günahlara da kefaret olur mu?? Yani bu adam tövbe edip ölse kesin azap mı görür?? Kabir azabında iyi insana cennetten bir bahçe olacak kabir. Bu adam tövbeli ama çok günahlı ölse kabir azabı çeker mi??

Okudunuz mu?  Sır ile ilgili atasözleri

Cevap: Büyük günahların kefareti?

Şema
100 yaşında bile olsa bir insan tövbe ederse Allah geçmiş günahlarını affeder ama maddi ve manevi kul haklarını ödemek şartıyla.


Yorum: Büyük günahların kefareti?

Kayıtsız Üye
Oruç cehennem ateşini söndürüyor
Yetime sahip çık asla kul hakkına girme rabbine tövbe et insanlardan helallik iste çünkü insana geriye kalan yaptığı iyilikler dışında bisey kalmıyor bunu sakin unutmayalım rabbim hepimizi affetsin cehennem ve kabir azabından sana sığınıyoruz Allahım sen bizleri senin yolundan ayirmaaa

Okudunuz mu?  Kıl kopması gusül gerekir mi

buyuk gunahlarin kefareti, günahların kefareti , Kabir keffaret

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz ile ilgili kısa şiirler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Büyük günahların kefareti? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.