Anasayfa
20 Şubat 2022, 23:34
missa8
Abone

Cennette muhabbet kuşuma kavuşabilir miyim ?

Cennette muhabbet kuşuma kavuşabilir miyim ?

Kayıtsız Üye
Allahın İzniyle Cennete Gidersem…
Selamun Aleyküm kardeşlerim.Yakın bir zamanda beni çok mutlu eden 4 senedir ona baktığım muhabbet kuşum vefat etti.Çok üzülüyorum…Sorum ise Allahın izniyle Yüce Allahımızın izniyle inşAllah cennete -Allah hepimize nasip eylesin- gidersem Allah nasip eylerse cennette muhabbet kuşuma kavuşabilir miyim ?

Okudunuz mu?  Arapça İbrahim yazmak istiyorum Arapça yazılım yok nasıl yazarım?

Cevap: Cennette muhabbet kuşuma kavuşabilir miyim ?

Şema
Cennette her şey var Allah dilerse kuşunu da verir 🙂 neden olmasın ki


Cevap: Cennette muhabbet kuşuma kavuşabilir miyim ?

r1dv4n06
Evet . Kavuşa bilirsin . Süleyman b. Yezîd (r.a.)’in babasından rivâyete göre, bir adam Rasûlullah (s.a.v.)’e: Ey Allah’ın Rasûlü! Cennet’te at var mıdır? diye sordu Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Allah seni Cennete koyarsa orada senin istediğin şekilde kırmızı yakuttan bir ata bindirilip dilediğin yere uçabilirsin. Bir başka adam da şöyle sordu: Ey Allah’ın Rasûlü! Cennet’te deve de var mıdır? Rasûlullah (s.a.v.), bu adama arkadaşına söylediği şekilde söylemedi ve şöyle buyurdu: Allah seni Cennete koyarsa canının çektiği ve gözünün hoşlandığı her şey senin olacaktır. (Müsned: 21904)
ž Süveyd b. Nasr, Abdullah b. Mübarek vasıtasıyla Sûfyân’dan, Alkame b. Mersed’den, Abdurrahman b. Sabit’den bu hadisin mana olarak bir benzerini bize aktarmış olup bu rivâyet Mes’ûdî’nin rivâyetinden daha sağlamdır. allah-u Alem .

Okudunuz mu?  Hakkında ne konuştuğunu unuttuğum kişiden nasıl helallik isterim?

Cevap: Cennette muhabbet kuşuma kavuşabilir miyim ?

Kayıtsız Üye
Çok…çok teşekkür ederim. Şu an bile mutluluktan ağlıyorum çok teşekkürler bilgilendirdiğiniz için Yüce Allah hepimize güzel cennetine girmeyi nasip eylesin bizleri cehennem ehlinden eylemesin Amin…

Bu kategoride yer alan Anne Baba ve büyüklere saygısızlık ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennette muhabbet kuşuma kavuşabilir miyim ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.