Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:27
missa8
Abone

Cennette eşim beni görmek istemezse bende onu göremeyecek miyim ?

Cennette eşim beni görmek istemezse bende onu göremeyecek miyim ?

Kayıtsız Üye
Cennette eşim beni görmek istemezse bende onu göremeyecek miyim ?


Cevap: Cennette eşim beni görmek istemezse bende onu göremeyecek miyim ?

^^SiNeM^^
Cennette herkese istediği verileceğine göre, dünyada iken evli olanların biri diğerini ister, diğeri onu istemezse (böyle bir şuur ve talep olacaksa) isteyene benzeri verilir, istemeyen serbest kalır ve istediğini alır.

Okudunuz mu?  Annem babamla konuşmuyorum onlar haksız ne yapmalıyım

– Şunu unutmamak lazımdır ki, cennette asla üzüntülü bir durum söz konusu değildir. Orada kim, kiminle evlenirse evlensin, onun için eşinden daha güzel, daha sevgili kimse olmayacaktır. Buradaki üzüntüler, özlemler, orada söz konusu değildir. Diğer bir ifadeyle orada ya dünyadan kalma özlemler, hasretler, vuslatlarla giderilir veya onlardan eser kalmaz, yeter ki cennete girelim. Onun için cennete gitmenin ön şartı olan takvada, yani Allah’ın emir ve yasaklarına riayet etmede yarışmak gerekir.

Okudunuz mu?  Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir günümüze uygun açıklarmısınız

Cevap: Cennette eşim beni görmek istemezse bende onu göremeyecek miyim ?

nurya
boşver kardeşim ya sen cennete girde gerisini düşünme

Bu kategoride yer alan Hz isa hiç evlenmemiş fakat hz muhammed neden birçok evlilik yapmıştır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennette eşim beni görmek istemezse bende onu göremeyecek miyim ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.