Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:06
missa08
Abone

Tesettürde topuz ve deve hörgücü

Tesettürde topuz ve deve hörgücü

Kayıtsız Üye
Efendimiz (S.A.V.) deve hörgücü derken topuzu yapmamamızı mı, yoksa yapıpta hörgüç gibi yapmamamızı mı istemiştir? Topuz tokası kullanarak topuzu baş hizasında yapmamız hadisteki hörgüç sınıfına girer mi?


Cevap: Tesettürde topuz ve deve hörgücü

imam
Hadiste geçen deve hörgücü gibi topuz yapma olayı dikkat çekmemek içindir. Toka takıp topuz yapsanız da aynı günahtır.

Okudunuz mu?  Tuzlu suların tatlı sulardan çok olmasının hikmeti nedir?

Topuz tokası

Kayıtsız Üye
Topuz tokasi kullaniyorum ve birakamiyorum. Hadis-i şerifi okudugumdada aklimdan bir suru haşa önemsememekle ilgili kufur geciyo isyana giriyorum ama birakamiyorum. Bide 70 yil uzaktan cennetin kokusunu alamiycagmiz soylenildigini duyunca da Allah affeder gibi haşa dalga gecici seyler geciyo. Bu kadar insan cehenneme mi gidicek falan diyorum evet gidebilir biliyorum ama ne topuz tokasini birakabiliyorum ne dinimi galiba munafik iki yuzlu bir insanim

Bu kategoride yer alan Katılım bankaları caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tesettürde topuz ve deve hörgücü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.