Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:06
missa08
Abone

Deve hörgücü ile ilgili hadisler

Deve hörgücü ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Deve hörgücü ile ilgili hadisler lazım bilgi verip yardımcı olur musunız


Yorum: Deve hörgücü ile ilgili hadisler

arifselim
Selamun aleykum. Deve hörgücü hakkında geçen hadisi şerifler genellikle başlarını örten kadınların saçlarını başlarının üzerinde deve hörgücüne benzer şekilde yapmalarını yasaklayan hadisi şeriflerdir. Bu konuda geçen hadisi şerifler şöyledir:

Okudunuz mu?  Ayet-el kürsi hangi tarihte nazil oldu

— Bana Züheyr b. Harb rivayet etti. (dedi ki) : Bize Cerir Süheyl’den, o da babasından, o da Ebû Lîüreyre’den naklen rivayet etti. (şöyle demiş): Resulullah (asm):
Cehennemliklerden iki sınıf vardır ki, ben onları görmedim. (Biri) Beraberlerinde sığır kuyrukları gibi kamçılar olup, onlarla İnsanları döven bir kavim, (diğeri) giyinmiş, çıplak, eğrilmiş ve eğrilten bir takım kadınlardır! Başları eğri deve hörgüçleri gibidir. Bunlar cennete giremeyecek, onun kokuşunu da duyamayacaklardır. Hâlbuki cennetin kokusu şu kadar ve şu kadar mesafeden duyulacaktır. buyurdular. (Müslim, Cennet, 52 ( 2128)

Okudunuz mu?  Selam verme şekilleri

— Peygamber Efendimiz (asm) hadis-i şeriflerde bayanların başlarını deve hörgücü gibi yapmalarını yasaklamıştır
Abdullah b. Ömer’den (ra) Resulullah’ın (asm) şöyle buyurduğunu duyduğu rivayet edildi:
Ümmetimin son zamanlarında hayvanlar üzerindeki eğerlere binen bir takım adamlar olacak ki; onlar, mescitlerin kapısı önünde konaklayan, kadınlarının üzerinde süslü elbiseler olduğu halde çıplak, vücudlarının bazı kısımları açık ve başlarını deve hörgücü gibi çeşitli süslerle kabartmışlardır. İşte o kadınlar, Allah’ın rahmetinden uzak olup lanetlenmişlerdir. Eğer sizden sonra başka bir ümmet gelecek olsaydı, sizden önceki ümmetlerin kadınlarının size hizmet ettiği gibi sizin kadınlarınız da onlara hizmet ederlerdi. (İbn-i Hıbban)

Okudunuz mu?  Umre yapmak isteyen bir kişi Arafat'tan ihrama girebilir mi?

— Resulullah (asm) bir rivayette:
Ateş ehlinden iki sınıf vardır. Henüz onları görmedim. Yanlarında sığır kuyruğu gibi bişeyler taşıyıp onu insanlara vuran insanlar; giyinmiş çıplak kadınlar ki bunlar Allah’a (cc) taatten dışarı çıkmışlardır. Bunlar, başkalarını da baştan çıkarırlar başları deve hörgücü gibidir. Bu kadınlar cennete girmek şöyle dursun, kokusunu dahi almazlar. Halbuki onun kokusu şu kadar uzak mesafeden duyulur. buyurdular. (Müslim)

Okudunuz mu?  Tesettürlü bir bayanın, evine gelen misafirlerine hoş geldin demesi gerekir mi?

Yorum: Deve hörgücü ile ilgili hadisler

mum
deve hörgücü hadis

Cehennemliklerden iki sınıf vardır ki, ben onları görmedim. Biri Beraberlerinde sığır kuyrukları gibi kamçılar olup, onlarla İnsanları döven bir kavim, diğeri giyinmiş, çıplak, eğrilmiş ve eğrilten bir takım kadınlardır! Başları eğri deve hörgüçleri gibidir. Bunlar cennete giremeyecek, onun kokuşunu da duyamayacaklardır. Hâlbuki cennetin kokusu şu kadar ve şu kadar mesafeden duyulacaktır.

Okudunuz mu?  Evlat hakkı

Hadisin kaynağı: Müslim, Cennet, 52 ( 2128)


deve hörgücü ile ilgili hadisler, deve hörgücü hadis, deve hörgücü ile ilgili ayet

Bu kategoride yer alan Saçı topuz yapmak günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Deve hörgücü ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.