Anasayfa
23 Temmuz 2022, 17:45
sizden93
Abone

İddaa’dan kazanılan para

İddiadan kazanılan para

Kayıtsız Üye
s.a bir bilgisayar oyununda gercek para olarak 10 kuruş eden eşyalarıla (gercek para ile almadıgım ) onlarlar iddaya benzer bir şey oynayınca (zaten bu eşyalar işime yaramyan cop niteligindeki eşyalar ) ve kazansam kazandıgım eşyalarla satmayıp gercek paraya donüştürmesem haram olur mu ?

Okudunuz mu?  2 yıllık ilahiyat okumak ne işe yarar?

Cevap: İddiadan kazanılan para

Şema
Kumardan kazanılan ve Gerçek paraya dönüştürülmeyen eşyalarda haramdır.


İddaa’dan kazanılan para

alperensa
iddaa oynarsak diyelim 3tl veriyoruz. 10tl kazandık sadeece 3tl yi alıp geri kalanını verebilirmiyiz birine yani keyfine böyle haram olurmu


Cevap: Iddaa ile ilgili

alperensa
yani iddaa oynuyoruz ve kazanılan parayı harcamıyoruz bu caizmidir

Okudunuz mu?  Domuz kılı kullanılan eşyalar hangileridir?

Şem’a
Keyfine kumar oynamak da haramdır.
Kazandığınızı harcamasınız yine aynı günahtır


TheBlack789
merhaba arkadaşlar ben bir iddia oynadım ve kazandım ve parayı harcadım yani haram yemiş oldum bu haram yedigimi nasıl sevaba dönüştürürüm ?


arifselim
Merhaba. Artık geçmişte kalan bu günah için yapman gereken şey tövbe istiğfar etmek ve bir daha kesinlikle bu harama düşmemektir. Bir miktar sadaka verebilirsin.

Okudunuz mu?  Depresyondayım İntihar edicem

Firatyldrm
Selamin aleyküm benim adım Fırat. Size sormak istediğim bir konu var müsaadenizle, şimdi ben iddia oynayan biri İdim son oynadığım şans oyunundan belli bir miktar para kazandim. Ama tövbe ettim namaza başladım o kandigim para ile kendime namazlık kıyafet aldım bunu giyiyorum sizce giymemde bir masur varmıdır…

Okudunuz mu?  ALLAH neden bu kadar berbat virüs hastalıklarının yeryüzünde insanlara zarar vermesine izin veriyor

ACİLSERVİS
Aleykümüsselam Haram olan sadece şans oyunlarından çıkan para ve alınan eşya değil ki. Bu oyunu oynamanın kendisi de haramdır. İster bir şey çıksın ister çıkmasın fark etmez. Eşyaları bir fakire ver ve tövbe edip Allah’tan af dilemelisin.


Acizanekul
Haram işten kazandığınız para ile alınan elbise ile namaza durmamanızı tavsiye ederim ayrıca o kazandığınız parayı da elden cikarmalisiniz Tevbe etmelisiniz

Bu kategoride yer alan Sevdiğim adam ve ailem arasında kaldım ne yapmalıyım ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İddaa’dan kazanılan para Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.