Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:51
missa7
Abone

Vesvese zorluyor ne yapmalıyım?

Vesvese zorluyor ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Ben uzun zaman dir psikolojik bir rahatsizlik cekiyorum ve artik sasirdim.
Obsesif kompulsif davranislar ile baslayan bu sürec, Allah’a haşa küfür ile yol aldi.
Sürekli aklima küfür gelmesini engellemek amacli tuaf hareketlerde bulunuyordum, örnegin sesli sekilde ‘Ya hayir’ gibi söylenmek. Disarida bunu yapma ya cesaretim yoktu, ama ev halki ara sira ‘Ne oldu?’ dermis gibi bakislar atiyordu. Hala da oluyor bunlar.
Bazen engellemeyip icimden küfür edince ise bu sefer de o küfürü düzeltmek için hareketlerde bulunmaya basladim. Örnegin kendime totat atmak gibi. Bunlara dayanamayip psikologa gittim, hala da gidiyorum. Psikologum ilac tedavisine anladigim kadariyla biraz karsi, daha farkli yöntemler ile savasiyoruz. Az çok faydasini görüyorumdur umarim, yani çok sükür yine daha iyiyim eskiye göre.
Ancak son zamanlarda daha degisik seyler olmaya basladi. Misal ‘Sunu yaparsam Allah’a haşa küfür etmis gibi olurum.’ Veya ‘simdi Allah’a haşa küfür etmis gibi oldun, sunu bunu yapmazsan o küfür olarak kalir. Sen yoksa Allahi önemsemiyormusun?’ Gibisinden düsünceler geciyor aklimdan.

Okudunuz mu?  Dışarı boşalarak korunma günah mı

Özellikle mesela olan konular sunlar: bir is yapiyorum mesela, ‘derhal ders calismayi birak hatta herseyi birak, yoksa Allah’a küfür etmis olursun. Sen bunlari Allahdan daha mi önemsiyorsun? Haşa.’

Yaptigim islerimi birakmalimiyim anlamadim, bunlar benim kendi düsüncelerim olabilirmi? Tövbe estagfirullah. Ne olursunuz yardim edin. Hersey Allahdan geliyor, belki şuan calistigim dersim acaba bana yararsizmi? Kafam çok karisik. Tabiki bunu biz bilemeyiz, sadece Allah bilir.

Okudunuz mu?  Yanlış yazılan ve okunan Salavat Duaları

Ne yapacagima sasirdim. Sunu da belirteyim: yurt disinda yasadigim için psikologum dogal olarak yabanci ve böyle seyleri anlattigimda sanki kendimi tamamiyle ifade edememis gibi hissediyorum. Yani konustugumuz dilden degil, daha çok dinimizi pek bilmedigi için ve saniyorsam hristiyan oldugu için daha degisik bir bakis acisina sahip oldugundan.
Malesef etrafimizdaki psikologlar yabanci.

Okudunuz mu?  Kadının bir başkasına özel hayatını anlatması

Ama konuya gelecek olursak, ne olursunuz bana tavsiyelerde veya aciklamalarda bulunurmusunuz? Ne yapabilirim?
Icimden çok nas,felak, ayetel kürs-i okuyorum.

Yazan veya yazmayan, Simdiden Allah razı olur insaAllah hepinizden


Cevap: Vesvese zorluyor ne yapmaliyim?

Darusselam

İçinizden
"Sen bunu isteyerek yapıyorsun." diyen de şeytandır. Aklınıza bu konuda ne gelirse gelsin önemsemeyin. Siz ehemmiyet vermezseniz çabuk kaybolur. Aman biran önce gitsin diye de kendinizi sıkıntıya sokmayın. Durumunuz vesvese olduğu için günahkar olmazsınız.felak nas surelerini okumaya devam et rahatlarsın.zamanla geçer.

Bu kategoride yer alan Hayat anlamsız geliyorsa ne yapmalıyız başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese zorluyor ne yapmalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.