Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:07
missa02
Abone

İlim öğrenmek istiyorum

İlim öğrenmek istiyorum

Kayıtsız Üye
1 ay önce tövbe ettim herseyi bıraktım gerci tek kötu huyum alkoldu baska Allah’a şükür kötu huyum yoktur, yalnız olmuyor zorlanıyorum namazlarıma devam ediyrum işimde yogun tamirci esnafıyım, naapmam lazım ilim ögrenmek istiyorum fıkıh ilmi gibi ilimler duydum nası bir yol izlemem lazım eski sinirli kişiliğime dönmekten korkuyorum 30 yasındaım çok sıkıntılı yetiştik artık eskisi gibi olmakta istemiyorum varsa bir tavsiyesi olan insan evladı yazsın kardeşim gercekten zorlanıyorum

Okudunuz mu?  Aramızda herşey bitmiştir demek nikahı düşürür mü

Cevap: İlim öğrenmek istiyorum

#UguR
Risale-i Nur Adlı kitabı almanızı tavsiye ederim.


İlim öğrenmek

Ebû Mansur
Selamun Aleykum ben imam hatipe giden liseli bir gencim okulda siyer,fıkıh,arapça hadis, Kur’an dersleri var. Bunlar dışında boş zamanımda ne okumalıyım ilim öğrenmek istiyorum kendimi geliştirmek ama bazen okuma isteği bazen hiç olmuyor nereden başlamalıyım bilmiyorum bir siyer okuyorum bir hadis bir ilmihal hepsini bir anda okumak çok zor tavsiyeleriniz nelerdir?Nereden başlamalıyım benim seviyeme göre önerebileceğiniz kitaplar nelerdir?

Okudunuz mu?  Çocuk sakinleştirici dua

Yorum: İlim öğrenmek

Omer Faruk
Güzel kardeşim, bir müslümanın herşeyden önce sağlam bir İslam Tarihi ve Sağlam bir Kur’an kültürü olmalı hemen arkasından da Sahihi Buhari’nin Muhtasarını okuyabilirsin. Bu ilmi başlangıcın için güzel olur.

İslam Tarihi olarak Muhammed Hamidullah’ın 2 cilt İslam Tarihini okuyabilirsin ya da İhsan Süreyya Sırma’nın 6 küçük kitaptan oluşan İslam’ın İlk Dönem Tarihi’ni okuyabilirsin.

Okudunuz mu?  Kendini Beğenmemek Ve Allaha Sormak?

Neden İslam Tarihi, çünkü sağlam bir İslam tarihi bilmeyen Kur’an’ın ayetlerinin iniş ve yaşanış sürecini bilmez ve bazı ayetlerin anlamını oturtamaz. Bundan dolayı tarihte olduğu gibi bazı ayetlerden olmadık anlamlar çıkarmaya kalkışanlar olabiliyor. Biz buna konteks (bağlam) deriz. Zaten İslam Tarihi de hadis kaynaklı yazılmış kitaplardır.

Okudunuz mu?  Televizyon izlerken bazen açık sahneler oluyor.

Bununla beraber de öncelikle Diyanet Mealini daha sonraki okuyuşlarında da farklı mealler okuyabilirsin. Takıldığın yerde de yine Diyanetin Tefsirine başvurabilirsin, internette mevcuttur.

Allah zihnine açıklık versin amel etmeyi nasip etsin, selametle…


Ebû Mansur
Peki ilmihal olarak ne yapmayilıyım ömer nasuhi bilmen efendinin ilmihalini okuyorum devam ediyorum.Riyazüs Salihin okuyabilirmiyim

Okudunuz mu?  Eşimle barışmak için ne yapmalıyım

solarenergy
Kardesim tek taraflı sapıtırsın. Pozitif bilim okumadan olmaz bu devirde. Bilim sitelrrini takip et,bilimsel makale oku,araştır, sorgula hepsinden oku işte.

Yoksa böyle dediğin gibi bir şey olmaz.Gerçek manada İlim sahibide olunmaz.


Omer Faruk
Bahsettiğim sırayı takip et. İlmihal ise ihtiyaç duyuldukça başvurulacak bir kaynaktır.

Bu kategoride yer alan İsraf ile ilgili hadisler nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İlim öğrenmek istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.