Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
missa
Abone

Kendini Beğenmemek Ve Allaha Sormak?

Kendini Beğenmemek Ve Allah’a Sormak?

Kayıtsız Üye
Bazı insanlar herhangi bir nedenden dolayı, kendimden nefret ediyorum diyerek birkaç olumsuz sözler diyorlar . Bu isyanmıdır? Isyansa, küfür olan isyanmı?

Mesela: beni neden kilolu yarattın, ben neden yzun değilim, neden … olayı benim başıma geliyor.. gibi sözler…?

Okudunuz mu?  Dini Hikayelerle ölüm gerçeği - ibretlik ölüm öyküleri

Yorum: Kendini Beğenmemek Ve Allah’a Sormak?

muvaffak
Kötü anlarımızda dediklerimize dikkat etmemiz verilen aklımız sebebiyle üzerimize vaciptir. İnsanın "kendinden nefret ediyorum" demesine çok yönlü yaklaşılabilir. Neden, niye, nasıl soruları profesyonel kişiler tarafından cevaplandığı zaman bunun kader ile veya yaratıcı ile alakasının olmadığı görülecektir. Allah, insanı insan olarak yaratır. Şişman olması vb fizyolojik etmenler bir yere kadar insanın elindedir. Bu cümlelerle isyan ediliyor denilemez fakat bu cümleleri kullanan insanın kendi kapasitesinin ve aklının farkına varmadığı, gelişkin değil iptidai şekilde düşünebildiği gerçektir.

Bu kategoride yer alan Sarkana Hakaret Küfür Etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kendini Beğenmemek Ve Allaha Sormak? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.