Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:48
sizden07
Abone

Günahı Başkasına Söylemek

Günahı Başkasına Söylemek

1stwarrior
Merhaba. Biliyorsunuz bazı hadislerde günah işlersek başkalarına anlatmamamız, işlediğimiz günahı Allah ın örttüğü ve bizim o örtüyü başkasına anlatarak kaldırdığımız söyleniyor. Allah’ın örttüğü günahları öbür dünyada affedeceği ama başkasına duyurursak affedilmeyeceği söyleniyor.

Şimdi benim sorularım şunlar;

Ben bu foruma girip işlediğim günahları ve ne yapmam gerektiğini yazıp sorsam günahımın örtüsünü kaldırmış olur muyum? Siz beni tanımıyorsunuz bende sizi..

Okudunuz mu?  Namazda duaları terar tekrar okuyorum bu vesvese midir?

İkinci sorumsa mesela bir insan zina yaptı ve hava atmak için başkalarına anlattı. Ardından çok pişman oldu ve tövbe etti. Şimdi bu insanın günahı affedilmeyecek mi başkalarına söylediği için ?
Bu arada yanlış anlaşılmasın ben zina yapmadım, günümüzde çoğu insan zina yapıp hava attığı için öylesine sordum. Yanlış anlaşılsada zaten sorun olmaz, ben sizi tanımıyorum sizde beni.. umrumda olmaz 🙂

Okudunuz mu?  Firavunun cesedi hakkındaki ayet hangisi?

Cevap: Günahı Başkasına Söylemek

Kayıtsız Üye
Allahın affetmeyeceği günah değildir. Başkasına anlatılmışsa tövbe edin bir daha anlatmayacağınıza. ALLAH affeder. Zina zaten büyük günahlardan biridir günahını anlatsa Allah o kişiyi affetmez tövbe etmedikçe.


Sitelerde Işlediğin Günahı Anlatmak

Kayıtsız Üye
Başkasına günah anlatmak haramdır. Sormak amaçlı hocaya sormak caiz. Peki bu site olsun, başka siteler olsun insanlar işlediği günahları anlatıyor. Ama sorun sadece bir hoca değil, herkes okuyabiliyor ve silinmiyor. Bu günah mıdır ?

Okudunuz mu?  Çok dardayım

Yorum: Günahı Başkasına Söylemek

muvaffak
Peygamberimiz günahı ifşa etmeyi yasaklamıştır. Günah anlatıldıkça insanlar arasında normalleşir ve günaha karşı duyarsızlaşma başlayabileceğinden önü kesilmek istenmiştir. Ayrıntıya girmeden sadece cevap almak amaçlı ana başlık halinde sorulan şeylerin günahı yoktur. İsim, ayrıntı vererek anlatmak ise doğru değildir.

Bu kategoride yer alan Kuran sadece Araplara mı indirildi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günahı Başkasına Söylemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.