Anasayfa
12 Temmuz 2023, 14:01
sizden1
Abone

Duada Riya

Duada Riya

Poaak
Ben nasıl riya ve kafiyesiz dua yapacağı bilmiyorum. Dua ederken riya örneği verirmisiniz?tek başına dua ederken de riya olur mu?


Cevap: Riya ve kafiye

Şem’a
Riya, gösteriş etmek demektir. Tek başına riya olmaz.
Başkaları görsün diye dua etmek ancak riya olur.
Kafiyeli dua etmek mekruhtur
Şiir gibi yazılmış dualar var sakınmak lazım
Duayı içinizden geldiği gibi etmeniz gerekiyor

Okudunuz mu?  Ezan okunurken su içmek orucu bozar mı

Duada Riya

Kayıtsız Üye
Benimle görüşmeyen beni istemeyen kavga ettiğimiz bir ablam var.Ablamla çok mutlu ve hayırlı bir abla kardeşlik ilişkisi nasip eyle Allah’ım diye dua ediyorum. Ablama Allah’a dua ederek mutlu ve hayırlı bir abla kardeşlik ilişkimiz olsun desem duamda riya yapmış olurmuyum ?

Okudunuz mu?  Sevmediğin yemeği yememek kibir mi?

Yorum: Duada Riya

arifselim
Duanı kendin ve rabbin ile aranızda kalacak şekilde yaparsan bunda riya olmaz. Riya gösteriş yapmak anlamında olduğu için tek başına ve gizli yapılan amellerde ve dualarda riyakarlık olmaz. Özellikle de gizli ve müslüman kardeşinin arkasından yapılan dualar en makbul dualardan kabul edilmiştir.

Okudunuz mu?  Kıbleye karşı yatmak?

Poaak

Bu kategoride yer alan Dinimizde Uğur var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Duada Riya Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.