Anasayfa
2 Eylül 2022, 7:48
sizden96
Abone

Ayıp sapık şeyler hayal etmek orucu bozar mı

Ayıp sapık şeyler hayal etmek orucu bozar mı

heryerduman6
Herkese selamlar. Ben bu sabah 12 civarı uyanmıştım bilincim yerindeydi istersem kalkabilirdim her şeyi falan duyabiliyordum böyle söylim. Aklıma ayıp/sapık şeyler hayal ediyordum ve ben bunu aklıma bilerek getiriyordum ama oruçlu olduğumu unutmuştum kalktım yüzümü yıkadım bu zaman geldi aklıma oruçlu olduğum ve o şeyleri aklıma getirdiğim için çok pişmanım oruçlu olduğumu unutmuştum acaba orucum bozulurmu yada sevabı azalırmı.

Okudunuz mu?  Sehiv secdesi nasıl niyet edilir

Cevap: Bu yüzden orucum bozulurmu yada sevabı azalırmı

Ahmet28
Oruç bozulmaz. Düşünce geldiği anda o düşünceyi terk etmezsen oruca zarar verir. Ama o düşünceyi terk etmeye çalışırsan bir şey olmaz.


Cevap: Bu yüzden orucum bozulurmu yada sevabı azalırmı

#UguR
Soru:
Oruçluyken cinsel filmler içeren şeyler izlemek veya öyle şeyler düşünmek günah mıdır ve orucu bozar mı?
İradi değilse demişsiniz; yani şöyle bir şey mi? Bilerek açıp izlemek, çok yoğun şeyler hissedip bilerek düşünürsem mi günahtır ve öyle bir şey özellikle açıp izlersem orucu bozar?
Peki böyle bir durumda ne yapılmalı, ertesi günü hemen oruç tutarken bu durumun kazasını yapmak için mi tutmam gerekir veya kaza borçlarıma 1 gün ilave mi edilmeli?

Okudunuz mu?  ALLAH Neden hayvanları ağaçları vb. yaratmış

Cevap:
Açık saçık filimler seyretmek, meşru olmayan cinsel hayaller kurmak genel ahlaka da, özellikle oruç ahlakına da aykırıdır. Bunu yapmak orucu, kaza gerektirecek şekilde bozmaz, ama orucun maneviyatını bozar, oruçluya yakışmaz. İnsanın aklına/hayaline, iradesi dışında, bazı çağrışımlar sebebiyle cinsel hayaller ve düşünceler gelebilir; bundan sorumlu olmaz, ama bunlara takılıp kalırsa ve hayali düşünceyi değiştirmek yerine iradi olarak devam ettirirse sorumlu olur; yine de oruç bozulmaz.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde irkilmek

ayip dusunceler

Bu kategoride yer alan Cuma vakti 6 rekat namaz kılanlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayıp sapık şeyler hayal etmek orucu bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.