Anasayfa
31 Ocak 2023, 1:31
sizden8
Abone

Baş örtmemenin şeriatta cezası

Baş örtmemenin şeriatta cezası

Secan
Selamun Aleykum arkadaşlar, hayirli Ramazanlar

Az önce internette biriyle ufak bir tartismamiz/muhabbetimiz oldu da, konustugum kisi kadinlarin yanlis tesettur kullanmasinin Seriat’ta cezasinin ölüm oldugunu, hatta kellesinin alinmasi gerektigini savunuyordu. Seriat’in ceza kanunlari hakkinda çok fazla bilgim yok. Ama acikcasi basini orten, ama bunu tam dinimizin kurallarina gore yapmayan bir kadinin, ya da hiç basini ortmeyen bir kadinin, cezasinin ölüm oldugunu da dusunmuyorum. Hic bir yerde rastlamadim boyle bir seye. Tek rastladigim Peygamberimiz SAV.’in bu kadinlarin ahirette ki durumlariyla ilgili hadisleri (misal deve horgucu Hadis-i Serifi).

Okudunuz mu?  Arkadaşlarım küfür ediyor

Yani sorum su: tesettursuzluk/yanlis tesettur ölüm cezasini gerektirir mi? Veyahut baska turlu bir cezayi?


Cevap: Baş örtmemenin şeriatta cezası

Şem’a
İslami kurallarda ölüm cezası sadece bir kaç yerdedir.

1. Evli olduğu halde zina etmek
2. Adam öldürmek
3. Dinden çıkıp tevbe etmemek

Okudunuz mu?  Peygamberimizin yapmadığı bir şey

İslamda baş örtmenin cezası asla ölüm değildir, bunu söyleyen dine bir şey kattığı için (cahil değil ise) dinden çıkar.


Cevap: Baş örtmemenin şeriatta cezası

Secan
Ben de oyle dusunmustum zaten kardesim, Allah razı olsun cevabin için. Bazi Muslumanlar her gunahin cezasinin dunya’da verilmesi gerektigi gibi bir yanilgi icerisindeler, Mahser – tovbe Haashaa – bosa kurulacak sanki. Islam’in Huzur ve Baris anlamina geldigini hatirlasalar keske bu konularda gorus belirtmeden once. Boyle dusunen Muslumanlar bir de gun gectikce cogaliyor. Allah onlarin ve bütün kotu niyetli insanların serrinden cümlemizi korusun.

Okudunuz mu?  Sinirli birisiyim ne yapmam gerekir

Lafi uzattim 🙂 tekrar Allah razı olsun cevap için.

Bu kategoride yer alan Define - Dinimizdeki yeri ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Baş örtmemenin şeriatta cezası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.