Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:15
sizden3
Abone

Abdest alırken üzerimize sıçrayan su

Abdest alırken üzerimize sıçrayan su

Furkan.E
Namaz Abdesti Alırken akan su üstümüze gelmesi abdesti tekrar bozarmı


Cevap: Abdest alırken üzerimize sıçrayan su

Şem’a
Namaz Abdesti Alırken akan su üstünüze gelmesi abdesti tekrar almanıza gerek yoktur. akan su necis değildir.


abdest alırken sıçrayan su

Kayıtsız Üye
selamun aleykum şafii mezhebine göre namaz abdesti aldığımız zaman ayaklarımızı yıkarken sıçrayan sular temız mıdır? mesela sol ayagımı yıkarken sağ ayagıma su sıçrasa sag ayagıma tekrar su dokmem gerekır mı?banyoda giydiğim terliğe de abdest suyu sıçrasa terliğe su dokmelı mıyım? bu konuda çok hassasım. abdest alıp ayaklarımı yıkadıktan sonra sırf abdest suyu sıçramış diye hem ayaklarıma hem de gıydıgım terlıge iyice su dokuyorum sonra namaz kılmaya gıdıyorum. vesvese mı yapıyorum ? Allah rızası için dogruyu gosterın bana.

Okudunuz mu?  Her türlü günahın affı samimi tövbe midir?

Yorum: Abdest alırken üzerimize sıçrayan su

arifselim
Aleykum selam. Hiç bir mezhepte abdestten sıçrayan su necis değildir. Bu suyun sıçramasından dolayı o yerleri bir daha yıkamaya gerek yoktur. Gerekmediği halde kendine sorumluluk yapmak sevap değil, israftır.


Kayıtsız Üye
Su TEMİZDİR TABİKİ kirleri temizler yeter ki su temiz olsun(necis olmasın idrar yere degen su VS OLMAMASI LAZIM)ama havasız ortamla birlesirse koku yapar.Fazla su israftır.Su olmayan ulkeleri dusun ve sukret…

Okudunuz mu?  Tahiyyatı yanlış okumak

abdes suyu üzerimize sıçrasa, banyo suyu necis midir, Fayanstan sıcrayan su necusmi

Bu kategoride yer alan Müzik Dinlemek Haram mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdest alırken üzerimize sıçrayan su Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.