Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:43
sizden94
Abone

Her türlü günahın affı samimi tövbe midir?

Her türlü günahın affı samimi tövbe midir?

Kuveys
Öncelikle Selamın Aleykum kardeşlerim.Her türlü günahın;zinanın,kumarın,faizin,içkinin,şirkin vs tüm en ağır günahların bile adap ve usuluyle yapılan tövbece Allah katında affı mevcuttur.Hiçbir şey için asla geç değil.Tövbesinin kabul olmayacağı bir günahı olduğunu düşünen kardeşim yahut öyle bir günah bilen kardeşim varsa yazsın,affonulabileceğini Kurandan ayetlerle,hadislerle,ilmi olarak,mantıken ve diğer bilimlerce destekleyeyim.Her türlü buhranınızı,günahınızı,sıkıntınızı,vesvesenizi,hat ta çekinmeden utanmadan dini tam bilmiyorum ve yahut eşimi aldattım tövbe usulü nasıldır bile yazın.Benim kapım Allah ın izniyle dilim Hakk ı söyledikçe size açık kala.Her türlü ruhsal,islami,vicdani ve diğer her türlü yardımı yaparım elimden geldiğince.Kardeşlerim her türlü günahın affı yürekten bir tövbede saklıdır.Ne olursa olsun evliyken zina yapana dahi,Kuran da ilk başta hükmü taşlanarak öldürülmekken sonrasında bu ayet nesh edilmiştir.Yerine başka bir ayet gelmiştir.Allah o kadar yücedir ve merhametlidir ki kulunun yanlışını affetmek için her türlü yolu kapıyı kuluna açar.
< Furkan Suresi
68. ayet: Ve onlar, Allah ile beraber başka bir İlah’a tapmazlar. Allah’ın haram kıldığı canı haksız yere öldürmezler ve zina etmezler. Kim bunları yaparsa ‘ağır bir ceza ile’ karşılaşır.
69. ayet: Kıyamet günü, azap ona kat kat artırılır ve içinde aşağılanmış olarak temelli kalır.
70. ayet: Ancak tevbe eden, iman eden ve salih amellerde bulunup davranan başka; işte onların günahlarını Allah iyiliklere çevirir. Allah, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. >


Yorum: Her türlü günahın affı samimi tövbe midir?

Hoca
< Kuran da ilk başta hükmü taşlanarak öldürülmekken sonrasında bu ayet nesh edilmiştir.Yerine başka bir ayet gelmiştir >
Evli olan zina işlediğinde Hz Ali (ra) nasıl ceza uyguluyordu

Okudunuz mu?  Namazda kelime hataları

Yorum: Her türlü günahın affı samimi tövbe midir?

Kuveys
Bu konu hakkında şahsi bir bilgim yok yanıltmaktan istemem internettteki kaynaklara güvenmiyorum.Zamanınız varsa yarın hocama sorup size yardımcı olayım olur mu?Ama Hz Ömer in recm kararları verdiğini bilirim.Geç olsun yanlış olmasın.

Okudunuz mu?  Kul Hakkı - Vebal yüklemek

Yorum: Her türlü günahın affı samimi tövbe midir?

Tevbe
Konuda yanlış yönlendirme ve teşvik var acilen kapatılması gerektiğini düşünüyorum. Bu nasıl bir yazıdır sanki "Gönül rahatlığıyla günah işleyin, tövbe edersiniz olur biter." der gibi. allah-ü Teala tüm tövbe edenlere af buyursun.

Okudunuz mu?  Vesvese kime gelir ve niye gelir? Akıldan geçen herşey vesvese midir?

Kuveys
Tevbe Allah ın kendisi diyor tövbe kapım açıktır diye,Mevlana gibi bir aşktan tutuşmuş diyor ne olursan ol gel tövbeye.


Kuveys
5. (1593)- Ebu Abdirrahmân es-Sülemî (radıyAllahu anh) anlatıyor: "Hz.Ali (radıyAllahu anh) hutbede şöyle buyurdu: "Ey insanlar, kölelerinize -ister muhsan olsunlar, ister olmasınlar- haddleri tatbik edin. Zîra, Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)’in bir cariyesi zinâ yapmıştı, ona celde tatbik etmemi emretti. (Dövmek üzere) yanına geldim. Yeni nifas olmuştu. Döversem öldürürüm diye korktum. Durumu Resûlullah’a arzettim. Bana:

Okudunuz mu?  Kaza orucu bozulunca toplam kaç gün kaza oruç tutacağım?

"- İyi yapmışsın, iyileşinceye kadar ona dokunma" dedi." [Müslim, Hudud 34, (1075); Tirmizî, Hudud 13, (1441); Ebu Dâvud, Hudud 34, (4473).][17]

Şöyle bir hadise buldum. Merhamet her şeyin başı.Sopa yani dövülme cezası olarak geçiyor.Ki bekar .
Ama yarın ben bir hocama sorayım size aktarırım daha sağlıklı bir bilgi bulursam.

Okudunuz mu?  Teyze ile sarılıp uyumak

Tevbe
Yazdığın günahlar arasında kul hakkına giren günahlar var. İnsanları yanıltıcı konuşuyorsun. Nefsine değil, İslam’a hizmet etmeye davet ediyorum seni. 10 düşün, 1 konuş İslam hakkında.


Kuveys
Allah kul hakkınında affını samimi tövbe ve gerçek pişmanlıkla katında mümkün kılmıştır.Ulaşamadığın yahut bu dünyada helalleşemediğin durumlar olur.Ki Allah ın merhamet kapısı vardır.Hiçbir hata yokturki tövbesi olmasın.Kul hakkıda sahibine ulaşılamıyorsa Allah katında affedilebilir.

Okudunuz mu?  Hz Aişe (R.A) 'ın böyle bir sözü varmı

Tevbe
Allah seni islah etsin kardeşim. Başka diyecek sözüm yok. Konunun silinmesini istiyorum.


Kuveys
Kardeş iftira attın yorumlarıma,hadsiz, çocuk dedin,milleti yargılarsın,neyin tövbesinin kabul edilip edilmeyeceğine karar verirsin.Yeter uzatma.Günahın Allah la senin aranda ben herkese yardım edebilirim.Ama bir bağnaz beni dinlemez.Aksine kendini dahada batırır.Nefsini körükleme söndür.Sana abi bile dedim nefsin seni dahada ileri götürmesin diye.İthamların yaşın gibi çocukca dedin.Lütfen artık dur.

Okudunuz mu?  Alzheimer hastası oruç tutar mı

heartless
tevbe yine saçmalamışsın. Allah şirk hariç tövbe edildiği taktirde bütün günahları bağışlayacağını buyuruyor. kuveys gönül rahatlığıyla günah işleyin diye bir şey anlatmamış ilk yazısın da hangi günahı işlerseniz işleyin tövbe kapısı ölmediğimiz sürece açıktır. gönülden pişmanlıkla yapılan tövbeleri Allah kabul eder. kul hakkına gelince bu da Allah’a zor gelmez dilerse kul hakkını da bağışlar. Nihat Hatipoğlu kul hakkıyla ilgili bir programın da şunları anlatmıştı; kul diğer kuldan hakkını istediğinde Allah sana cennetten şu köşkü veriyim de kuluma hakkını helal et buyurucakmış köşkü gören kulda hak talebin de bulunur mu daha hakkımı helal ediyorum diyip helalleşicekmiş. her kul hakkın da bu durum olur mu bunu da yalnızca Allah bilir..

Okudunuz mu?  Gusülden önce abdest almak

Tevbe
Al birini vur ötekine! kardeşim burada çetecilik oynamıyoruz. İslam dini hakkında konuşuyorsunuz haddinizi bilin terbiyesizlik yapmayın! kul hakkı ancak ve sadece kuldan alınır, eğer alınamamışsa ahirete kalmıştır ve ahirette hesaplaşılır. Siz nasıl kendi yorumunuzu ekleme cürretinde bulunursunuz. Hiç mi korkmazsınız yanlış konuşmaktan. Yazıklar olsun size.

Okudunuz mu?  İhtilama karşı uyumadan önce hangi dua okunur

kuveys, evliyken zina, Günahların affı için tövbenin şekli

Bu kategoride yer alan Namaza niyet etme konusunda şeytan vesvesesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Her türlü günahın affı samimi tövbe midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.