Anasayfa
30 Ağustos 2022, 20:42
sizden4
Abone

Akraba ile tokalaşmak

Akraba ile tokalaşmak

Camesss
Ya Ben 40-45 yasindaki adamla akrabam sayiliyor diye toklasdim el ele..Elini vernice Ben de bilmedim napayim uzattim bende Elimi. Gunah değil mi ?yeniden tovbe etsem olur mu?


Cevap: Akraba ile tokalaşmak

#UguR
Buna benzer bir soru Nureddin Yıldız’a sorulmuştu buyrun;

Okudunuz mu?  Orduevi yemeğinden izinsiz yemek

SORU: Selamünaleyküm hocam. Benim teyzelerimin kocaları aynı zamanda annemin dayı oğulları oluyor, 40- 50’li yaşlardalar. Yani benim babam gibiler. Bayramda el öpmeyince alınıyor kimisi. Sanki kötü mü düşüneceğim, baban gibiyim, gibi düşünceleri var. Beni abartmakla suçluyorlar. Niyet de önemli midir hocam? Kötü bir bakışla bakmayacak olduklarını bildiğim için ellerini öpmem, tokalaşmam, yanlarında babamın yanında durabileceğim seviyede tesettürlü durmam caiz midir?

Okudunuz mu?  Akla gelen kötü düşünceler günah mı

CEVAP:
Aleykümselam. Teyzenin kocası sana yabancıdır. Annenin dayısının çocuğu da sana yabancıdır.Bir erkeğin elli yaşları da ‘baba gibi’ sayılabileceği bir yaş değildir.Haram olmaları devam etmektedir. Kendini riske atma, ateşten kaç.


Cevap: Akraba ile tokalaşmak

Miraç
Anlaşılmayacak ne var..!yukarı da uğur hocanın imzasını okusana mesajını demiyorum imzasını tmm mı

Okudunuz mu?  Abdetsiz namaz kılınabilir mi ???

Yorum: Akraba ile tokalaşmak

Kayıtsız Üye
Kadınlar için mahrem olanlar : 1.) babalar (yukarıya doğru babanın babası…. ) dedeler 2.) amcalar 3.) dayılar 4.) erkek kardeşler 5.) kız ve erkek kardeş oğulları (yeğenler). 6.) kayınpeder


akrabalarla tokalaşmak

Bu kategoride yer alan İnancımdan şüphe ediyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akraba ile tokalaşmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.