Anasayfa
4 Nisan 2023, 16:58
sizden5
Abone

Akla gelen kötü düşünceler günah mı

Akla gelen kötü düşünceler günah mı

mhmtenes
islamda akla gelen kötü düşünceler

Selamun Aleyküm 2 haftadan beri aklıma dinle ilgili kötü düşünceler küfürler filan geliyor akla hayale gelmeyecek şeylerde denebilir namaz kılarken,abdest alırken,dua ederken bu durum olabiliyor merak ettiğim husus bundan dolayı sorumlumuyuz veya dinden çıkarmıyız Allah hepinizden şimdiden razı olsun.


Cevap: Akla gelen kötü düşünceler günah mı

mum
Kötü düşünceden dolayı dinden çıkılmaz.
Bu vesveseler şeytandır, amacı insana kötü düşünce verip onu zamanla imanından etmektir.
Allah’a sığının ve çokça zikredin geçer.

Okudunuz mu?  Dinini saklamak / imanı gizlemek

kötü düşünceler Şeytanın Vesvesesi mi?

SORU: Selamunaleykum hocam. Sorum şu şekil sunayım: Hocam vesvesenin şeytandan geldigini biliyorum ama bazı fikirler beni çok olumsuz etkiliyor. Sanki benim fikrim gibi geliyor, uyuyamıyorum. Belki ALLAH cc saygısızlık yaparsam diye zincir gibi birbirini takip ediyor. Bunu nasıl engelleyebilirim?

CEVAP: Selamünaleyküm.
Bu tür düşünceler kökten engellenemez. Beynimiz sürekli bir şeyler üretir. Bizim irademizin zayıflığı, kısır bir döngüde yaşamamız, işten eve, evden camiye veya benzeri bir küçük dairede kalmamız bu düşünceleri azdırır. Alanınızı genişletin. Akşamları Kur’an okumadan yatmayın. Hadis kitabı okuyun. Farklı insanlarla sohbetler yapın. Namaz kıldığınız camiyi ara sıra değiştirin. Zihninizin rahatladığını göreceksiniz.

Okudunuz mu?  Ateist'e kardeş demek

Cevap: Akla gelen kötü düşünceler günah mı

mhmtenes
Allah razı olsun çok teşekkür ederim.


Cevap: Akla gelen kötü düşünceler günah mı

mum
Dile Getirmediğimiz Kötü Düşüncelerden Sorumlu Muyuz
Nihat Hatipoğlu video cevap


mhmtenes
Selamun Aleyküm forumda buna benzer bir konu birkaç önce açmıştım cevap verilmişti soruma ama benim hala içim sıkkın aklıma istemeden kötü düşünceler geliyor haşa Allah’a küfür,şeytana küfür,şirk buna benzer düşünceler bu vesvesemidir sizce ? namazlarımı kılıyorum tövbe filan ediyorum sizce aklımda bu düşünceler varken ara vermelimiyim ibadetlerime ? neler yapmalıyım dinden çıkma durumu olmuşmudur ?

Okudunuz mu?  Süleymaniye Vakfı (A.Aziz Bayındır) Selefi mi, Vehhabi mi, Süleymancı mı?

khrmn87
Bu yaşadığınız olay tamamen vesvesedir . Şeytan size bunları söyler . Dikkat etmişsinizdir ki genellikle böyle sözler namazdayken ibadet halindeyken daha fazla gelir . Şeytan sizin kalbinizin huzurunu bozmak için uğraşır da uğraşır . İşte bir çok şeyler söyler size bu küfür olabilir hakaret olabilir ama siz bu sözlerden üzüntü duyarsanız o düşünceyi kalpten geri çevirmiş olursunuz . Ayrıca aklınıza gelen kötü düşüncelerden sorumlu değilsinizdir. Ama bunu dilimizle söylersek o zaman sorumlu oluruz. Siz bolca dua edin şeytan ve onun sinsi vesveselerine karşı. İbadetleri bırakmayın asla . çünkü şeytanın asıl amacı bu sizi ibadetlerden uzaklaştırmaz eğer azaltırsanız şeytan hedefine ulaşmış olur. Felak ve Nas surelerini bolca okumanızı tavsiye ederim. İyi günler …

Okudunuz mu?  Bir abdestle kaç namaz kılınabilir ?

Kayıtsız Üye
Hocam Allah razı olsun beni bu konuda bilgilendirdiniz


TisselTassal
Akla gelen kötü düşüncelerin vebali yoktur diye biliyorum nitekim sahabeler peygamberimize soru sormuştur.YA RASULALLAH soylemeye çekiniyoruz ama aklımıza kötü kötü düşünceler geliyor nedir diye sormuşlar.Efendimiz cevaben vesvesedir imanın kendisidir demiştir.Kendi cümlem olarak sunu soyleyeyim müslümana vesvese yani kötü düşünce küfür kötülük gelir onları davranış olarak sergilemesin sergiler ise Allah korusun imana zarar gelir sevap amelleri gidebilir tevbe etmesi gerekir.Yanlışık ile kasıtlı olmadan bir şey olduğunda vebali yok diye biliyorum ve tevbe etmesi gerekir diye biliyorum.vesselam

Okudunuz mu?  Dinime ısınmaya başladım ama sevdigimdende ayrılmak istemiyorum:(

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum oncelikle iyi calismalar hocam aklima çok kotu seyler geliyor ölüm korku ve hasa küfür bu durum yaklaşık bende 1 seneyi gecti ama bir turlu kurtaramadim kendimi hocam yardim edin dualarla kalin simdiden cook tsk ederim okuyacak bir dua istiyorum

Okudunuz mu?  Nihat Hatipoğlu güvenebileceğimiz alimlerden mi?

gunahkar kul
eğer bir insanin şehvet hissi gelerse ve bundan rahatsiz olarsa ama elinde hiç bir şey gelmiyorsa bu gunahmidir


Kayıtsız Üye
Şimdi benim aklıma kötü düşünceler geliyor yani normalde hiç durup dururken aklıma gelmeyecek şeyler geliyor içine geliyor ve benim düşüncem mi değil mi bilmiyorum ama rahatsız ediyor ıçimden sus sus diyorum hayır diyorum ama sürekli geliyor 3 4 gündür falan aslında düşününce hepsinin mantıklı bir açıklaması da var kafamdan cevaplayıp rahatlıyorum ya da araştırıp rahatlıyorum ardından hemen birtane daha ama o kadar saçma düşünceler de geliyor ki bazen bir yerde rahatsız oluyorsanız sizin düşünceniz değildir diyor bende buna inanıyorum tabi ki ama bunu bilmeme rağmen bitmiyor vesvese olduğunu da düşünüyorum

Okudunuz mu?  Şeytan dinden çıkmam için elinden geleni yapıyor

Kayıtsız Üye
Merhabalar, ben üniversite sınavına hazırlanıyorum ve ne zaman derse otursam veya faydalı bir şey yapacak olsam aklıma geçmişte yapılan utanç verici günahlar, imanım hakkında şüpheler, kötü ve kibirli biri olduğum gibi düşünceler geliyor. Acaba bu düşünceler gerçek mi, kendimi düzeltmem mi gerekiyor yoksa şeytanın vesvesesi ve oyalaması mı ?

Okudunuz mu?  Beddua etmemek için ne yapmalıyım?

kotu dusunce gunah mi, kotu dusunmek gunahmi, akla gelen kötü düşünceler günah mı

Bu kategoride yer alan Gusul abdestinde dişi üzerindeki siyah lekeler gusul abdestie mani midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akla gelen kötü düşünceler günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.