Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:06
Oruc
Yönetici

Diş arasındaki kırıntıları yutmak orucu bozar mı

Diş arasındaki kırıntıları yutmak orucu bozar mı

Kayıtsız Üye
Sahurda damak diş vb. Gibi yerlerde ekmek kırıntıları kalmıştı sabah bu durumu yaşadım kırıntının buyukluğünü hatırlamıyorum ”orucum bozulmaz herhalde” diye bilerek yuttum.acaba orucum bozulmuşmudur.bozulmuşsa çok üzülürüm inşAllah bozulmamıstır…


Yorum: Diş arasındaki kırıntıları yutmak orucu bozar mı

arifselim
Çok ufak sayılan mesela küçük bir nohut tanesi gibi kırıntıları yutmak orucu bozmaz. Oruçlu insan dikkatli olmalı ve şüpheli bir durum olursa mutlaka sakınmalıdır.

Okudunuz mu?  Orucumu bozdum şimdi kendimi çok kötü hissediyorum oruçumu bozdum için ne yapmalıyım?

Oruç Ile Ilgili Acil!

Kayıtsız Üye
Ben orucumu tuttum ve sahurdan sonra ağzımda kırıntılar vardı ama çok küçük yani nasıl alacağımı bilemedim yutmak istemeyerek yuttum. Elimle alsam elimin tadı gelir diye korktum elimle almadım. Tükürmedim de. Yani yuttum. Bazı yerlerde bilerek yutmak kefaret gerektirir diyor yani oruç bozulmuş diyor. Ağzımdan boğazıma gitti ama küçük yani. Bilmiyorum çok vesveseliyim. Orucun ilk günü Allah tan bugünlük orucumun kabul olmasını istedim. Orucum bozulmuş mudur?

Okudunuz mu?  Orucumu bilmeyerek erken açtım, ne yapmam gerekir?

Yorum: Diş arasındaki kırıntıları yutmak orucu bozar mı

ACİLSERVİS
Orucun bozulmaz orucuna devam et. Allah kabul etsin.

Bu kategoride yer alan Oruç tutamıyorum açlığa dayanamıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Diş arasındaki kırıntıları yutmak orucu bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.