Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:07
Oruc
Yönetici

Tükürüğü yutmak orucu bozar mı

Tükürüğü yutmak orucu bozar mı

Kayıtsız Üye
Tükürük yutmak orucu bozar mı ? Oruçluyken tükürüğü yutmak orucu bozar mı açıklar mısınız ?


Cevap: Tükürük yutmak orucu bozar mı

Ravza Sevdam
Değerli kardeşimiz;
Ağızdaki tükrüğü biriktirip yutmak orucu bozmaz.


Cevap: Tükürük yutmak orucu bozar mı

Ramadan
ağızdaki ıslaklığı yani tükürüğü yutmak orucu bozmaz.

Okudunuz mu?  Sahur ile ilgili şiirler

Tükürük yutmak oruç bozar mı

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm . ben 6 7 ay önceye kadar diş teli tedavisi görüyordum tel cıktıktan sonra ağzıma şu şekilde : http://prntscr.com/bd0zti dişlerin şeklini tutan bir aparat takıldı ( gerçi aparata rağmen mahvoldu tedavi ama o başka konu tabi 😀 ) soruma gelirsek ağzımda bu aparat varken ister istemez ağzımda bol miktarda tükürük birikiyor ve yutuyorum doğal olarak dakikada 30 kere tüküremem sonucta. ağızda tükürük biriktirip yutmak orucu bozuyormuş. benim bu durumdaki halim ne olur ?

Okudunuz mu?  Şeker hastası olan bir kişi ramazanda tutamadığı oruçları nasıl telafi edebilir?

Şem’a
Aparatta şeker gibi tat veren bir madde yoksa tükürük yutmak orucu bozmaz.


SelamünAleykü
Arkadaşlar ben bugün de oruçluyum geçen senede böyle olmuştu hep tükürük isteğim geliyor azından tükürük birikiyir tukuruyorum. AzıMDA ıslaklık oluyor


Kayıtsız Üye
Bana da sürekli oluyor vesvese midir bilmiyorum ama özellikle oruçluyken sürekli tükürük yutma isteği geliyor ve kendimi engelleyemiyorum. Yani sırf yutkunurken bile sanki orucum bozulacakmış gibi hissediyorum. Yazarken bile yutkunuyorum sürekli ve ağızda ıslaklık oluyor. Ne yapmalıyım ? Orucuma bir zararı var mı ?

Okudunuz mu?  Dudak dudağa öpüşmek orucu bozar mı?

mum
Tükürük ağzın dışına çıkmadığı sürece yutulabilir oruca bir zararı yoktur.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben kefaret orucu tutuyorum aynı zamanda namazda kılıyorum. Ama namaz kılarken ağzımda tükürük birikmesin diye yutkunuyorum. Bazen sureleri okurken tükürükler fırlıyormuş gibi oluyor fırlayıp dudağıma yapışıyor. Bende namazdayken silemiyorum veya tüküremiyorum yutkunuyorum orucum bozulmaz değil mi bu sebepten dolayı? Arkadaşlar lütfen cevaplar mısınız?

Okudunuz mu?  Öğleden sonra oruca niyet

emirhan uysal
Aleyküm selam kardeşim.Yutkunabilirsin orucun bozulmaz.


hüküm ALLAHIN
orucun bozulmaz vesvese etmene gerek yok namazını huşu içinde kıl tükrüğü düşünme namaza odaklan


Meryeva
Es-selâmü aleyküm. Benim bazen ağlz içi epitelim soyuluyor, bunu tükürükle beraber yutmak orucu bozarmı? Tükürüğü yutmadan önce epitel yoktur diye düşünüp yutdum ama sonra süphe etdim ya epitek vardısa diye. Umarım bozmuyordur. Şimdiden teşekkürler. Allah oruçlarınızı kabul etsin.

Okudunuz mu?  Oruçken rüyalanmak ve guslü iftardan sonra yapmak

Es-selâmü aleyküm. Benim ağız içi epitelim soyuluyor bazen, tükürükle karışık yutmak orucu bozarmı? Yani yanak eti gibi değil,kabuk gibi soyuluyor.Yutmadan önce tükürüğün içinde epitel olup olmadığına emin olamadım yutdum, ama şimdi şüpheye düştüm acaba varmıydı diye. "Ağız içinden bir şey yutmak orucu bozmaz" deniyor, bu hal ona aitmidir? Umarım bozmuyordur. Şimdiden teşekkürler. Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin.

Okudunuz mu?  Kahverengi leke gelince oruç bozulur mu?

Ensar
Ağız içinde olan epiteli yutmak elinizde olmayan bir durumdur, yapabildiğiniz kadar önleminizi alın, orucunuz bilmeden yapılan bir şey için bozulmamıştır, ağzınızı normal bir şekilde hafiften çalkalayın ve soyulduğunu hissettiğinizde onu dışarı ata biliyorsanız atın.


tükürük yutmak orucu bozar mı, Dudaktaki Tükürük, Başkasını tükürüğünü yutmak

Bu kategoride yer alan Regli sonrası kahverengi akıntı orucu bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tükürüğü yutmak orucu bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.