Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:42
Sohbet
Yönetici

Baba-evlat Hakkı

Baba-evlat Hakkı

Tümay
Selamın aleyküm mumsema..
Uzun zamandır aklıma takılan doluya koysam almayan boşa koysam dolmayan bir düşüncem var içinden çıkamadım..
anne baba Hakkı’nı bilmeyenimiz yok, birde evlat Hakkı var.. Babanın evlada yapması gereken görevleri var.. Her baba-evlat ilişkisi için demiyorum ama öyle şeyler var ki bu hayatta bunlara istinaden öğrenmek istiyorum..
Bir baba evladına yapması gereken görevleri yapmıyorsa.. Misal eğitimi yetiştirmesi evlilik çağına kadar olan herşeyde hiç bir katkısı yoksa evlendirmemişse üstüne üslük evladına şiddet uygulamış ve pişmanlık duymamış aksine hep inkara gitmişse.. Bu babanın Hakkı ve Rıza’sı geçerli midir evlat üzerinde?
Evlada gelelim böyle bir babaya yinede sırt dönmemiş aksine yanında Allah korkusundan durmuş fakat bir Raddeden sonra bir şükür Allah razı olsun dahi duymadığı ve aranıp sorulmadığı için babadan iletişimi kesmişse evlat günaha girmiş sayılır mı?
Umarım anlatabilmişimdir derdimi (:

Okudunuz mu?  Bir Babadan Evladına 40 Altın Öğüt

Yorum: Baba-evlat Hakkı

Kayıtsız Üye
anne baba hakkı ödenmez ama babanın ve annenin evladına yaptığı davranış ve hareketler o insanın Din konusunda ve ALLAH konusunda yanlış düşünmesine şirk e girmesine bile sebep olabilir buda büyük bir vebal olur benim düşüncem. Onlara de ki; eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, kadınlarınız, akrabalarınız, kabileniz, elde ettiğiniz mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız evler ve meskenler, size Allah ve Resulünden ve Allah yolunda cihaddan daha sevimli ise, artık Allah’ın emri gelinceye kadar bekleyin. Allah böyle fasıklar topluluğuna hidayet nasip etmez.

Okudunuz mu?  Bayanlar için haftalık çalışma programı

Yorum: Baba-evlat Hakkı

Tümay
Teşekkür ederim haklısınız fakat dinden sapma veya şirke gitmek söz konusu değil rabbim korusun.. Sorumda da belirttim bu davranışlara karşı yinede Allah korkusundan baba olarak saymak var.. Bi raddeden sonra karşılık alamadıktan sonra eskisi gibi olamamak bunun günahı varmıdır.. Mal mülk değil esas olan sadece ilgi sevgi ..

Okudunuz mu?  Açlık duası

evledın anne baba üstündeki hakları

Bu kategoride yer alan AVEA, TURKCELL VE VODAFON KULLANANLAR Telefonunuzdan hemen ##002# yi tuşlayın ve arayın başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Baba-evlat Hakkı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.