Anasayfa
29 Ekim 2023, 9:16
sizden5
Abone

Baba hakkı

Baba hakkı

nrgl
öncelikle selamün aleyküm arkadaşlar ben yeni bir üyeyim ve fikirlerinize ihtiyacım var bir baba çocuğuna babalık yapmadıysa ona ve ailesine eziyet ettiyse bu çocuk babasıyla konuşmadığı için günaha girer mi bilmek istiyorum görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden Allah razı olsun


Cevap: baba hakkı

Ravza Sevdam
Ve Aleykümselam kardeşim .Benim kendi şahsi fikrim eğer üzerinizde bir emeği geçmemişse ,üzerinize hakkı da geçmez.

Okudunuz mu?  Sürekli küfre düşme şüphesi

Cevap: baba hakkı

ELHAMDULİLLAH
Baba’nın EVLADI’na DUA’sı, Peygamberin Ümmetine duası gibiyse.

İnşaAllah BABALARIN BEDDUASINDAN UZAK DURUNUZ.


Yorum: Baba hakkı

Kayıtsız Üye
babam beddua eder eziyet ederdi hep halada aynı aferdesin b.. unu bile elimle temizlememe rağmen yaranamadığımı bilirim benim ALLAH ı tanıyıp bilmememe ve isyan edip şirk koşmama neden olmuştu çoğu zaman ama ALLAH 1 günde beni ıslah edip bana hidayet nasip etti demem o ki bedduanın tutması ALLAH ın elinde ve senin ALLAH ile arandaki bağla alakalı dedikleri ve ettiği beddualar kalbine acı veriyosa ben ne yaptımda bunu bana yapıyo diye düşünüyosan eğer tutacağını sanmıyorum ALLAH bilir doğrusunu ama ben artık takmıyorum babamın dediklerini çünkü ALLAH benimle beraber bunu bilerek mutlu oluyorum.

Okudunuz mu?  Rüya görmeden meni gelmesi güslü gerektirir mi gerektiriyorsa namaz kıldım keffarati

ferhat..123
Selamın aleyküm. Babam beni zorla yurtdışına çalışmaya götürmek istiyor, ben okumak için gitmek istemiyorum. Eğer gitmezsem babam hakkını helal etmezse bir günahı varmıdır.


arifselim
Aleykum selam. Allah’a isyan etmekte hiç kimseye kesinlikle itaat yoktur. Bunun dışında olmak şartıyla belki Baban belki bir yanlış yapıyor olabilir ama senin onu güzellikle ikna etmen gerekir. Aksi takdirde babanı kırmamalı ve onu razı etmelisin.

Okudunuz mu?  Kedi Kovmak Günah Mı

Kayıtsız Üye
Merhaba. Çok uzun olacak zamanınızı aldığım için hakkınızı helal edin. 26 yasındayım. Geçen sene evlendim. Ailem dindar değildir. Bir kere namaz kılmamış insanlardır. Babam küçüklükten beri içki içer bize bakmaz kazandığı parayı başka kadınlarla yada kendi ihtiyaçlarına harcardı. Üzerimizde illa ki hakkı vardır ama Anneannem sayesinde büyüdük diyebilirim. Kendi ailesi de onu sevmez annesi babası umursamaz genelde babamı. Evlendiğimden 2 ay sonra kadar annemlere taşınmak zorunda kaldık eşimle. O sırada babam tefeciden borç almış işi bırakmıştı. Kardeşimin arabasını kaçırıp tefeciye vermiş. Daha fazla borcu olduğu için eve kapandı kim gelirse yok dedirtti bize. Herkese borcu var. Oturduğumuz semtte. Utanarak geziyoruz biri bir şey diyecek diye. Kardeşim konuşmuyor babamla. 8 aydır evden çıkmadı. Kardeşim ve kocam çalışıyor. Zorda olsa geçiniyoruz. Beğenmediği yemek olduğunda sofraya bile gelmez hep iyi şeyler yemek ister. Bazen bira alın der gibi laf atar ortaya. Utanmıyor yaptıklarından hiç bir şey olmamış gibi davranıyor. Bizde pek konuşmuyoruz sadece gerekli olduğu zaman konuşup ben şahsen yanında dahi oturuyorum.

Okudunuz mu?  Oyunda adam öldürürken besmele çekmek insanı dinden çıkarır mı ?

Kardeşim çok kızgın yüzüne bile bakmıyor hala, eve ekmek bile almıyor babam yemesin diye ( bizi hak hukuk bilmez yetiştirdiler) Ben kötü söz söylemiyorum. Kendine neyse ona da alırım. Annem her gün beni el adamının eline bıraktın diye ağlıyor. Kardeşim reddediyor. Bende kendi evime geçeceğim şimdi. Annemde Anneanneme gidecek. Ne gidecek yeri var ne de çalışmak istiyor. Bende evime gelsin istemiyorum. Bir arkadaş nefret ediyorum babamdan diye konu açmış istediğim cevabı alamadığım için bende tekrar sormak istedim. Bende nefret ediyorum hiç bir şekilde görmek istemiyorum babamı. Eşim ona bakmak zorunda değilmiş, ama benim bir mecburiyetim var mı dini açıdan. Evime geçtiğinde gelme dersem baba hakkını helal etmezse halim ne olur? Çocukluktan beri asla bizi düşünmeyen bizi rezil rüsva eden babam bana beddua ederse günahkâr olur muyum? Elim kolum bağlı lütfen bir akıl verin. Birde kardeşimin vebali nedir? Şimdiden tsk ederim.

Okudunuz mu?  Dinimizce cola haram mı hanefi meshebinde?

arifselim
Merhaba. Babanızla Allah sizi imtihan ediyor elbette babanızda bir imtihandan geçiyor. Eşin ona bakmakla yükümlü değildir dolayısıyla sende eşinin rızası yoksa onu evine alamazsın. Elinden geleni yap ama yapamayacağın şeylerden dolayı Allah sana sorumluluk yüklememiştir. Kardeşinde sende onu affeder ve doğru yolu bulması için yardımcı olursanız size bu iki kat sevap olur. Unutmayın, hatalı olsalar da onlar bizim anne ve babamızdır onlara imkanların en sonuna kadar iyilikte bulunmak vazifemizdir.

Bu kategoride yer alan Bir şeyler yerken besmele çekmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Baba hakkı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.