Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:58
sizden5
Abone

Bir şeyler yerken besmele çekmek

Bir şeyler yerken besmele çekmek

Enes Vardar
Selamun aleyküm hayırlı günler herkese Bakkaldan , marketten alınan bir çikolata veya kek bisküvi vs gibi şeyleri yerken besmele çekmek caizmidir?


Yorum: Bir şeyler yerken besmele çekmek

vel Fecr
evet. caizdir.


Yorum: Bir şeyler yerken besmele çekmek

furkan
Yüce Allah, Kur’an-ı Kerimde şöyle buyuruyor:

Okudunuz mu?  Kızgınlık ve Talak - Şartlı talak boşama

"Öyleyse siz beni zikredin ki ben de sizi anayım. Bana şükredin, sakın nankörlük etmeyin." (Bakara, 2/152)

Allah adının her zaman anılması çok hayırlıdır. Sık sık anmanızda hiç bir sakınca yok aksine sevap vardır.


Yorum: Bir şeyler yerken besmele çekmek

Enes Vardar
< Bir kimse , haram olduğu kesin olarak bilinen fiilleri işlerken Bismillah derse , imanı tehlikeye girmiş olur. Mesela ; kumar oynarken , şarap içerken , zina ederken , yenmesi haram olan bir malı yerken Bismillah derse dinden çıkar. Çünkü bu insan Allah ‘ ın ismini hafife almış , onunla alay etmiş oluyor. >
Haram olan bir malı yerken diyor bakkallarda satılan çikolata , cips , bisküvi , kek , dondurma ve gibi şeylerin içinde çokça katkı maddesi vs bulunuyor bunların hangisi haram hangisi helal olduğunu anlamak zor.

Okudunuz mu?  İşyerinde izin almak için yalan söylemek

ACİLSERVİS
Bunlara yiyeceklere haram diyemezsin. Haram bir şeyin kattıklarına dair bir ıspatın varsa ancak o zaman haram olur.


Enes Vardar
Gimdes diye helal sertifika veren bir kurum var belki biliyorsunuzdur onun helal sertifika verdiği bazı çikolata kek bisküvi vs gibi şeylerine baktım bilindik markalardan örnek vererek konuşayım tadelle’nin bazı çikolatalarına helal sertifika vermiş mesela Ülker çikolatalı gofret yoktu helal sertifika verdiği çikolatal vs gibi şeylerde bu konu hakkında nasıl bir tavır sergilemeliyiz

Bu kategoride yer alan Paralarım kayboluyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir şeyler yerken besmele çekmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.