Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:57
sizden01
Abone

Yemek yerken besmele çekmeyi unutuyorum ve sağ elimde kaşık sol elimde ekmek yiyorum

Yemek yerken besmele çekmeyi unutuyorum ve sağ elimde kaşık sol elimde ekmek yiyorum

yalanhayat
yemek yerken bazen besmele çekmeyi unutuyorum hatta yemek yedikten sonra aklıma geliyor bazen yemegin ortasında aklıma geliyor besmele çekiyorum sag elime kaşık alıyorum sol elimde de ekmek öyle yemek yiyorum dogrumu yanlışmı nasıl yapmalıyım birde sabah namazına kalkamıyorum kalkmak için ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Güsül almak için cünüp biri ne kadar beklemeli? 1 dakika beklersek gusul sayılır mı?

Cevap: yemek yerken besmele çekmeyi unutuyorum ve sag elimde kaşık sol elimde ekmek yiyorum.sbh ezanını duymuyorum hiç

Ercan
Yemeğe başlarken besmele çekmek gerekir. Unuttuğunuz zamanlarda ise aklınıza geldiğinde besmele çekebilirsiniz. Yemek yedikten sonra hatırladıysanız yapacak bişey yok. Elhamdülillah demeniz yeterlidir. Ancak gayret gösterip her işe besmele ile başlamayı adet edinmek lazımdır.

Okudunuz mu?  Ameliyat olacağım çok korkuyorum.Dua önerileriniz ?

Herhangi bir mazeret olmadan sol ile yemek yenilmez. Sağ ile yemek gerekir. Mümkün olduğunca her işi sağ el ile yapmak sünnettir. ( Taharet hariç )

Sabah namazına kalkmak için uyurken dua ediniz. Zaten sabah namazını kılmayı kalpten isterseniz kendiliğinizden kalkarsınız.


besmele çekmeyi unutuyorum

Bu kategoride yer alan Şu durumlar gusüle engel mi acil bakar mısınız ? Resim bile koydum rahatlamak için başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemek yerken besmele çekmeyi unutuyorum ve sağ elimde kaşık sol elimde ekmek yiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.