Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:47
sizden6
Abone

Elimde yırtık para var ne yapmalıyım

Elimde yırtık para var ne yapmalıyım

Acizanekul
Elimde yırtık para var bir ucu çok az yırtılmış ben bunu harcamalı mıyım alırken görmedim veren de bilerek vermemistir bence benim bunu baskasina vermem bana mesuliyet dogurur mu


Yorum: Elimde yırtık para var ne yapmalıyım

Hoca
Yırtık parayı bilerek birine vermek kul hakkıdır. Eksik veya yırtık paraları bankalar veya dövizciler alıyor sanırım değiştirmek gerekir.

Okudunuz mu?  Allahütela kişinin cennetlik mi yoksa cehennemlik mi olduğunu bildiğine göre imtihana neden gerek duymuştur?

Yorum: Elimde yırtık para var ne yapmalıyım

Kırmızı_su
Peki yırtık parayı bantlayıp vermekte mi kul hakkıdır?


Yorum: Elimde yırtık para var ne yapmalıyım

Hoca
Yeni kanuna göre bu para bantlansa da geçersizdir. iki yol var ya bankaya gider değiştirirsiniz yada verdiğiniz kişiye yırtık olduğunu söylersiniz.

Okudunuz mu?  Gece uyurken bir ara gözlerimi açtım birinin bana dokunacağını hisstetim.. Kabusmudur nedir?

Kırmızı_su
Selamun Aleyküm hocalarım.Benim elimde çok az yırtılmış bir para vardı,ama gerçekten çok azdı.Ben bununla alışverıs yaptım ve parayı verirkende kasiyere sordum bu parayı alırmısınız diye o da kabul etti ben bu durumda kul hakkımı yedim acill.


ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam. Hoca cevap yazmış ilave edeceğimiz bir şey yok. Cevabı anlamadıysan başkasına yazıyı okutup yardım alabilirsin.

Bu kategoride yer alan Neden Herkes Sürekli Allah Affeder Affedicidir Affetmeyi Sever Diyip Duruyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Elimde yırtık para var ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.