Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:57
sizden01
Abone

Şu durumlar gusüle engel mi acil bakar mısınız ? Resim bile koydum rahatlamak için

Şu durumlar gusüle engel mi acil bakar mısınız ? Resim bile koydum rahatlamak için

ziya3400
İki dişimin arasında bir siyahlık vardı biraz iğne ile oynadım çıkmadı her neyse o. Çürük mü anlamadım. Şu an bu vaziyette gusüle engel mi böyle ufak tefek şeyler ?


Cevap: Şu durumlar gusüle engel mi acil bakar mısınız ? Resim bile koydum rahatlamak için

tekturk
Gusle engel değil ama senin igne ile ugrasman yanlis , bunun bir hekimine goruneceksin , belki curukdur yada intihap vardir..sen o dedigin gibi yaparsan sadece azdirirsin , gecmis olsun

Okudunuz mu?  Cennete girme özellikleri nelerdir?

Cevap: Şu durumlar gusüle engel mi acil bakar mısınız ? Resim bile koydum rahatlamak için

ziya3400
Doktora gitmemeyi düşünüyorum o kadar büyük bir şey değil de. Gusülde iğne noktası olayı var ya o yüzden ben strese düştüm. Böyle ufak tefek şeyler gusüle engel olmaz diyorsunuz. İĞNE NOKTASI KADAR YEMEK ARTIĞI GİRSE ORAYA ENGEL OLUR MU ?

Okudunuz mu?  Sevdiğime öfke ile beddua ettim ve çok pişmanım

Cevap: Şu durumlar gusüle engel mi acil bakar mısınız ? Resim bile koydum rahatlamak için

discrete09
benimde dişlerimin arası ayrık arkalarda biraz çürükler var yani bizim istem dışı sorunlarımız yüzünden gusül bozulurmu ? yada klabul olmazmı


Abdullatif
Diş aralarında kalan yemek artıkları ile ilgili bir soru ve verilen cevap:

Okudunuz mu?  Erkek erkeğe kadın kadına avret yeri gösterilirse lanetlenir mi?

Gusül abdestinde diş fırçalamazsak andestimiz olmaz mı?

Gusül abdestinde diş fırçalamak şart değildir. Ancak dişin arasında kalan nohut büyüklüğündeki sert yemek parçacıkları suyun dişlere değmesine mani olacaksa bu manileri giderdikten sonra abdest almak gerekir. Böyle bir mani yoksa dişleri su ile çalkalamamız yeterlidir.
SİE

Okudunuz mu?  Sarı akıntı gusül abdesti gerektirir mi

ziya3400
Abdullatif bey NOHUT büyüklüğü biraz abartılmamış mı dimi. Sakat gelmeyelim bazıları diyor küçücük ekmek kalırsa ağzında dişinde sıkışırsa gusüle engel değil nasıl oluyor bu o zaman. Madem nohut büyüklüğünden küçükler zarar vermiyor gusüle . KAFAM FENA KARIŞIK. Zaten dişime bişe yapamam olan o da bu konu kafama takıldı

Okudunuz mu?  Tırnak altındaki pislik(tozlar,pamuk v.s) ve gusül

bakınız şu bilgi benim kafamı çok karıştırdı : Şüpheye düştüm nohuttan küçüğü bırakın biraz ufak olsa dahil engel diyor
Dişlerin arasında, diş kovuğunda katılaşmış yemek artığı bulunursa gusül sahih olmaz. (Kadıhan)


discrete09
ağızda her yere gidip gitmediğini nereden bileceğiz ? bu konu hakkında net açıklama yokmu

Okudunuz mu?  Ölüm Anında Ben acı çekmek istemiyorum bunu azaltan ayet veya dua var mı acaba ?

ser-a
Kardeş iğne ucu kadar denilmesinin sebebi,vücudunun her tarafının suyla temas etmesidir.Ama burada her şeyden önce yıkanmaya bu şekilde bir niyetle başlanmalıdır.Niyetin güzel ve doğru olursa amelin de güzel olur.Bu yüzden bunu başarmak için elinden geleni yaptığına inanıyor ve vicdanen rahatlayabiliyorsan rsıkıntı kalmaz.Allah insana güç yetiremeyeceği bir yükle mükellef kılmamıştır.Yani iğnenin ucu kadar yer araştırması yerine,iğne ucu kadar yer kalmasına sebep olacak engelleri yok edersek,zaten araştırma ve evhama gerek kalmadan guslün farzını yerine getirmiş olursun.Allahın Rahmet ve Bereketi herkesin üzerine olsun.

Bu kategoride yer alan Fal ve küfür başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şu durumlar gusüle engel mi acil bakar mısınız ? Resim bile koydum rahatlamak için Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.