Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:44
sizden03
Abone

Diş Dolgusu ve Gusül problemim acil bakar mısınız ? Hayırlı cumalar.

Diş Dolgusu ve Gusül problemim acil bakar mısınız ? Hayırlı cumalar.

ziya3400
Arkadaşlar 2 gün önce dişimin bir bölümü kırıldı ve doktor kabaca dolgu yaptı. Şekillendirilmesini 2 gün sonrasına bıraktı. Bugün sabah gusül almam gerekiyordu girdim abdestimi burun spreyini sıkarak burun deliklerimi açarak güzelce aldım. FAKAT sonra dişçiye gittim dişçi var olan dolguyu iyice yonttu, diş etinin üzerindeki alanda oynamalar yaptı. Kafama takıldı önceki KABA DOLGU gusüle engellemiş midir ? Çıldıracam böyle ilginç sorular aklıma takılıyor.

Okudunuz mu?  Tecavüze uğramak, hamilelik, çocuklarım ve evliliğim konusu

Cevap: Diş Dolgusu ve Gusül problemim acil bakar mısınız ? Hayırlı cumalar.

EarthQuake®
< Çıldıracam böyle ilginç sorular aklıma takılıyor >
Vesveseye aldırış etmeyiniz.


Cevap: Diş Dolgusu ve Gusül problemim acil bakar mısınız ? Hayırlı cumalar.

ziya3400
Eart arkadaşım gusüle engel değil dimi ? Kafama göre yapmadım ben bunu doktor yaptı sonuçta, sağlık durumu var.

Okudunuz mu?  Dua ve sure öğrenmenin yolları?

Cevap: Diş Dolgusu ve Gusül problemim acil bakar mısınız ? Hayırlı cumalar.

EarthQuake®
Diş doldurmak bir tedavidir. Tedavi edilen uzvun üstünün -sargı, dolgu, alçıya alma gibi- geçici veya devamlı olarak kapatılması gerekiyorsa (tedavi bunu gerektiriyorsa) kapatılır. Kapatılırken (dolgu, sargı, alçı yapılırken) hastanın abdestli ve gusüllü olması da gerekmez. Abdestli olmak, yaranın, çürüğün, kırığın üstünü kapatırken değil, sağlam ayağa, üzerine meshetmek üzere mest giyerken gereklidir.

Okudunuz mu?  Okul yüzünden cumaya gidememe

Diş doldurulduktan ve dolguyu korumak için üstü de kaplandıktan sonra dolgu ve kaplamanın dışı, dişin dışı yerini alır. Bu sebeple ağız yıkanırken kaplı dişler de yıkanmış sayılır. Sargı gibi kabul edenlere göre, ağza su alınca diş de meshedilmiş olur.

Kaplamanın üstünün yıkanması veya meshedilmesi, dişin kendini yıkama yerine geçtiğine göre -ki bu konuda da ihtilaf olamaz; çünkü hüküm zarurete dayanmaktadır- kaplı dişlerle abdest alan ve gusledenin bu amelleri bütün mezheplere göre sahih olacaktır.

Okudunuz mu?  Yazının bulunması ve Adem(As) a 10 sahife gönderilmesi ?

H. Karaman


ziya3400
Allah razı olsun mükemmel bir cevap olmuş, az daha yine şeytana uyup yıkanacaktım tekrardan 🙂


EarthQuake®
Ağabeyim daha önce defalarca belirttiğim gibi, senin sorunun gusül değil vesvese. Buna yönelik araştırmalar yapmalı, dualar okumalısın, vesveseyi önemsememelisin. Rabbim yardımcın olsun inşAllah.

Bu kategoride yer alan Netten Tefsir Kitabı Alacam Ne kadar Güvenilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Diş Dolgusu ve Gusül problemim acil bakar mısınız ? Hayırlı cumalar. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.