Anasayfa
13 Mayıs 2022, 22:51
sizden1
Abone

Okul yüzünden cumaya gidememe

Okul yüzünden cumaya gidememe

sametcftc1
Selamun aleyküm..

Arkadaşlar ben ALLAH’ a şükür her cuma namazını kaçırmadan gidiyorum. Ama öğlenci olduğum için cuma günleri okula gitmiyorum. Hep ibadet ediyorum. Bugün babamın telefona mesaj gelmiş devamsızlık için. Artık olmaz diyolar napıcam lütfen yardımcı olun sıkıştım 🙁 . Cumaya gitmezsem içim rahat etmez hem biliyoruzki farz kesin kılmam lazım. Ama okul yüzünden normal şartlarda kılamıyoruz. Bu böyle olmaz zaten devamsızlık sınıra dayandımı napıcam bidahaki dönemi var daha bunun ? Lütfen yardımcı olun. Okul yüzünden cumaya gidemiyorum günahmı ? Öğle namazlarını okuldaki mescidde kılıyorum ALLAH ‘ a şükür.


Cevap: Okul yüzünden cumaya gidememe

sametcftc1
forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/226591-ogretmen-cuma-namazinı-nasil-kilacak-2.html#post818260

Okudunuz mu?  Havludan necaset bulaşır mı

Tabi ya :S 3 Kişi olsa yeterliydi nasıl unutmuşum 🙂 Ama 5 dakikada nasıl yetiştirebilicez 🙂 Neyse biraz hızlı kıldırırız :)) ALLAH Razı Olsun 🙂

Öğle ezanı okunurken 1. derste oluyoruz ama 🙁

Neyse girmeyiveririm :S .


Cevap: Okul yüzünden cumaya gidememe

ELHAMDULİLLAH
Okulda mescidiniz var ve ÖĞLE NAMAZINI o mescidde ifa edebiliyorsanız. Sizin üzerinize düşen vazife, iki kişi daha bulup, Cumayı mescidde cemaatle kılmaktır.

Sadece iki kişi. Birde siz üç. Ne dersiniz. Bulamazmısınız iki kişi daha. Bir imam, bir müezzin ve bir cemaat. Toplam üç kişi.

Bulamazsanız eğer o iki kişiyi daha. Cuma üzerinizden mecburiyetler bahsi muvacehesinde sakıt olur. Maazeretli olmuş olursunuz. Ancak hadi CUMA NAMAZI’na maazeret buldunuz. Yeterli ve geçerli bir maazeret. O’nuda kolay kolay bulamazsınızda hadi buldunuz diyelim. Cuma Namazı’nı kılamadınız, cemaat oluşturamadınız. Okuldan bir türlü çıkıp namaza iştirak edemediniz. Başka bir takım maazeretler oldu vesaire. Öğle namazına bu durumda hiç bir maazeret bulamazsınız. Cemaat bulamadım yok. Mescid bulamadım yok. Okulda mescid varmış. Zaman bulamadım yok. Teneffüsde dahi kılınır.

Okudunuz mu?  Başkasının yerine para karşılığında makale yazmak günah mıdır?

Bizden size tavsiye İnşaAllah. İki kişi daha bulun. Yalnız iki kişi. Sadece iki kişi daha. Maazeret bulup Cumayı kılamadık demektense, maazeretleri bir şekilde bertaraf edip, RAB’bimizin Rıza’sı için gereğini yaptık demek daha güzel olan değilmidir.


Cevap: Okul yüzünden cumaya gidememe

musab
< Öğle ezanı okunurken 1. derste oluyoruz ama 🙁

Okudunuz mu?  Allah'tan ümidi kesmekmi

Neyse girmeyiveririm :S . >

cuma namazını vakit girer girmez kılmak zorunda değilsiniz ki.hatta hanbelilere göre güneş bir mızrak yükseldikten itibaren kılınabilir.


Şema
okul yüzünden cumaya gidemiyorum diyen kardeşler
Siz tüm tedbirlerinizi alın ve tevekkül edin
Yakında cuma namazına izin çıkacak inşAllah
Hem öğretmen hem de öğrenciler için


Kayıtsız Üye
Benim okulumda oglen tenefusleri 40 dakika . 40 i da yemek sirasi yemek yemek falanla geciyo. Ve okulda sadece 1 temizlikci 1 tane de hoca kiliyo namaz ( gördüğüm kadariyla) o ikisini de bulamassam ne yapacam????


emre
Namaz zaten 5 dakika kardeşim. Bir tenefüs önce abdest al. öğlen arasında namazın farzını kıl yine yemek süren 35 dakika kalır.

Okudunuz mu?  Arkadaşım resim istedi atmadım hakkını helal etmedi kul hakkı olur mu?

#UguR
Artık okullarda izin oluyor cumaya gitmek için. Bizim okulda öyle. Cumaya gitmek için izin kağıdı alıp eve getiriyorum velim imzalıyor sonra okul servisiyle cumaya gidiyoruz gelecek olanlarla birlikte. Zaten namaz öğlen arasına denk gelmektedir derse geç kalma sorunu olabilir siz bunu hangi dersiniz varsa o hocaya cumaya gittiğinizi bildirmenizi de öneririm.


ty5222
Ben Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde Arnavut Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyorum. Daha okulun 2. günü bugün ve Cuma gününe 13:30’da dersi olan hocama asla terkedemeyeceğimi söylemem üzere 2. gelmeyişinden sonra bırakırım dedi. Kendimi çok takva ve hidayet sahibi zannederdim, sarık ile cübbe ile kur’an ezberlemeyle, yolculukları ayetler okuyarak geçirip geceleri Allah’ı düşünüp ağlamakla bu iş olmuyormuş, şimdi hayatımın kararı, ya çıkıp eve döneceğim, Allah kesinlikle bana bir yol açacak, ya da kabul edeceğim sadece işimde yükselebileceğim. İşin komik yanı şurada başlıyor, ben 2.yi seçtim, maazAllah bir kütük, köpek kadar olamadık da alın okulunuz sizin olsun diyemedim. İnternette maazeretsiz diyor, maazeretli durumdayım 14:30 da ders bitiyor, kimseyi tanımıyorum vesaire ama hiçbir neden beni üzüntüden alıkoyamıyor. Kalbinin saflığı, temizliği falan demeyin, nankör ve bir o kadar küstah, cüretkar biriyim. Kendimden iğreniyorum, Allah’ı bırakmamaya çalışıyorum, cübbemi sarığımı zaten elimden aldılar, sarılmaya çalışıyorum. Kısacası din üzere yaşamayan birinin hayal ettiği bir hayata, din üzere yaşayan bir insanın(öyle sanıyordum) hayaller kuracağı bir hayata sahibim.

قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ

Okudunuz mu?  Sevmediğim kişinin evime gelmemesi için ne yapabilirm

Ey haddi aşarak nefislerine karşı israf etmiş olan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümid kesmeyin. Çünkü Allah, bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Ben şimdi ümit etmekte haksız mıyım? Tamam bunun günahına asla bişey demiyorum elbette dünyayı seçip Allah’a teslim olmadım ama bilmiyorum söyleyecek laf da bulamıyorum kesinlikle bir imtihan içindeyim ve ben onu kaybettim. İntihar etsem yine Rabbim razı olmayacak, çıkış yolum yok kısacası. Namazlara sarılıyorum, dualara sarılacağım.

Okudunuz mu?  Ağızda kalan şerbeti yutmak orucu bozar mı?

Beni bu hale getiren öncelikle Atatürk belasını Allah kahretmesini, ve onu sevenleri onunla haşretmesini diliyorum, sonra oy verdiğim Recep Tayyip Erdoğan (imam hatip mezunu olan) beyefendi için çok şey söylemek istiyorum fakat nafile, bana ulaşabileceğim, dikkate alınacak bir mercii söylerseniz her yana başvuracağım. Öğrenci, öğretmen, işçi, memur farkı gözetmeksizin şu lanet yasaları kaldırın da Allah’ın sevgilisi Muhammed a.s.’ın ümmeti olalım, yeter artık ne çekti bu ülke ne? Şu halime bakın beni bu duruma sürükleyen devlettir!

Okudunuz mu?  Ey İnsanlar! Rabbiniz birdir

Pazar günü değil Cuma günü yasal izin ilan edilsin! (Hani şu Atatürk’ün kaldırdığı gün.)

Allah aşkına birşeyler yapın, yaptırın bu ateşin ucu size de dokunur, Türkiye’nin bütün vatandaşları Cuma namazına istediği şekilde gidebilsin, gitmek istemeyene zaten lafımız yok biz küfür milleti değiliz, anlamıyor musunuz?

Okudunuz mu?  Edilen Duadan Pişmanlık Duymak

ağırmimar
selamun aleyküm
ben mimarlık bölümü öğrencisiyim cuma günleri tam cuma namazının basladıgı vakitte en önemli dersimi koymuşlar.. okulla en yakın cami arası baya mesafe yani hem namazı kılıp hem derse girmem mümkün değil.. çok şükür bugüne kadar cuma namazımı hiç aksatmadım.. hocaya sordum gelmezsen sen bilirsin ben yok yazarım dönem sonunda devamsızlıktan bırakırım dedi net bir şekilde.. ben ne yapacagım ? derse gitsem içim rahat olmaz namazımı aksattıgım için.. namaza gitsem dersten kalacagım zaten zor bir bölümde okuyorum.. fikirlerinizi bekliyorum

Okudunuz mu?  Allah evren insan ile ilgili ayetler

Hoca
Kardeş cumaya gitme izni alamazsan, dersini dinle ve öğle namazını kıl sabret


Aslım
Sevgili kardeşim oğlumda cumaya gidemiyor ama senin gibi içi yanmıyor ben üzüldüğüm için araştırırken yazını okudum.rabbim imanını kamil etsin .bu hassasiyetini ibadetlerinde olduğu kadar ahlakında insanlarla olan ilişkilerinde yaşantının herr alanında uygula.sen devlete kızma senin yaptığın gibi onlar da elinden geleni yapıyordur.nimetin şükrünü eda edemezsek elimizdekinden de oluruz bundan korkuyorum.devletin arkasında durun oğlum kızım başı örtülü okulunu okuyabiliyor okullarda Mescitler yapılıyor.saatleri düzenleme yaptılar diye bile arabistanla namaz saatine uydurmak için diye olay oldu. Sadece senin gibi müslümanlar olsaaa cennet olur vatan .şükredelim oğlum..Rabbim selamete erdirsin…

Okudunuz mu?  Tırnağımı kısa kesmemden kaynaklanan tırnak altı çizgiler var, bunlar gusüle engel olur mu ?

okul yüzünden cumaya gidememek, okul yüzünden cumaya gidemiyorum, okul varken cumaya gitmemek gunahmi

Bu kategoride yer alan 2 yıllık ilahiyat okumak ne işe yarar? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Okul yüzünden cumaya gidememe Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.