Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:36
sizden1
Abone

Cumaya gidememek.

Cumaya gidememek.

woodyinho
Selamun aleyküm değerli ve güzel insanlar. üniversite okuyorum başıma böyle bir durum geldi. Yarın günlerden cuma ve saat tam 13:00’a sınav koymuşlar. Bu saat tam Cuma namazı saatine denk geliyor. Söyle bir durum var eğer sınava girmezsem dersten kalırım ve kaldığım zaman o ders için 500 lira para vermek zorunda kalıyorum, çünkü özel üniversite de okuyorum . Dersin hocası ile konuştum Başka bir saate alabilir miyiz sınavı diye oda böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi. Açıkçası namaz gitme imkanım çok düşüyor Çünkü 13 de ezan okunuyor ve tam o sıra sınav başlıyor. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Ne yapmalıyım sizce ? Çünkü daha şimdiden kabir azabı gibi azap çekmeye başladım cumayı kilamamaktan çok korkuyorum ve hayatımda sadece bir kere kaçırdım Cuma namazını. Başka da hiç kaçırmadım Cuma namazını yalvarırım yardım edin çok kötü bir durumda kaldım.

Okudunuz mu?  Adet olmak istemiyorum

Yorum: Cumaya gidememek.

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Halkı müslüman olan bir ülkede cuma namazını tartışmak bile kabul edilebilecek bir şey değildir. Bu durumun gerçekten üzücü bir durumdur. Sen elinden geleni yinede yapmaya çalış. Sana bu geçerli bir mazerettir diyemeyiz. Allah yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Mezi akacak hissi geliyor ama aktığını hissetmiyorum

Yorum: Cumaya gidememek.

VESSELAM
Ve Aleykumusselam, "Kişi okuldan atılma gibi bir durumla karşı karşıya kalırsa Cuma Namazını kılmayabilir. Cumaya gidemeyen kılamayan Öğle Namazını kılmak zorundadır. Okuldan atılacağı bir durum yada Sınıfta kalacağı bir durum hasıl olacaksa o zaman derse gitmeli, Günahı kendisinin Cumaya gitmesine izin vermeyenlerin boynunadır." / Kaynak Furkan Vakfı

Bu kategoride yer alan CUNUP muyum değil miyim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cumaya gidememek. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.