Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:16
sizden3
Abone

Arkadaşım resim istedi atmadım hakkını helal etmedi kul hakkı olur mu?

Arkadaşım resim istedi atmadım hakkını helal etmedi kul hakkı olur mu?

Öğrenci59
Ben arkadaşımla yollarımı ayırdım… Çünkü anlaşamıyprduk dedim ki hakkını helal et bana dedi ki eğer resim atarsan ederim baya bir ısrar etti kendi kendime etmezse öbür dünyada hakkını ödiyemem dedim ve attım helale dip gitti?? Allah’a kendimi affetirmek içşn o o pis resimleri attığıma pişman olduğum için her gece dua ediyorum duşlardan sonra tevbe namazları kılıyorum Allah’a şükrediyorum dün geldi benni affet diye affetim Allah rızası için dedim ki dinimzde küslük yok Allah rızası için affetim gine dedi resim at diye atmazsan hakkımı helal etmem dedi günahıma fln. Girdin dedi…. Atmadım çğnkü günah?? Allah için atmadım Allah kendimi affedirmek için uğraşıyorum… Atmadım ve bana hakkını helal etmedi bu kul hakkımıdır ilkinde istediğini yaptım hakkını helel etti ama yine aynı sistemi denedi atmadım bu sefer etmedi bu kul hakkımıdır?

Okudunuz mu?  Ömürle ilgili ayetler

Yorum: Arkadaşım resim istedi atmadım hakkını helal etmedi kul hakkı olur mu?

duzgunomer
Resimden kasıt mahrem bir yer ise atmak haram. Ve bir kişi hakkını helal etmek için haramı şart koşuyorsa bırak helallik alma. Hak(tabi varsa) önemli olduysa da, Allah’ın yasakları daha önemli.

Okudunuz mu?  Futbol oynamak günah mı

Mesela malını çaldıysan karşılığını ona ver hakkını helal etmiyorsa , haram işlemeni şart koşuyorsa artık senin yapacağın bir şey yok.


hakkımı helal etmiyorum dedi

Bu kategoride yer alan İslamda cima başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arkadaşım resim istedi atmadım hakkını helal etmedi kul hakkı olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.