Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:15
missa07
Abone

Arkadaşım hakkını helal etmiyor

Arkadaşım hakkını helal etmiyor

Kayıtsız Üye
Hocam merhaba Benim 2 yıldır aynı odayı paylaştığım oda arkadaşım vardı, ilk başlarda aramız iyiydi 3 kişi aynı oda da kalıyorduk fakat sonradan diğer oda arkadaşımla samimi olup 1 sene boyunca odamda bana huzuru ziyan ettiler uyutmadılar laf soktular aşağılayıcı bakışlar attılar hatta hadlerini aşıp eşyalarımı izinsiz kullanmaya başladılar baya baya zorbalık yaptılar çok üzülüp ağladım ama odamı değiştirme imkanım olmadı diğeri gitti daha önceden yakın olduğum kişiyle kaldım odaya farklı zamanlarda farklı kişiler geldi daha önceden onlarla da birlik oluyordu bana karşı ben uyurken kendisi sabah kalkıp ses yaptığında uyansam da ses çıkartmadım ama o dün sabah oda da ben kısık sesle telefonla konuştum uf puf yapınca sinirlendim hiçbir sey demeden odadan çıktım kapıyı da çarpmadığım halde odaya geri geldigimde hesap sorması ardından sinirlendim ama üslubumu bozmadım sesimi yükseltmedim üstüme yürüyüp kolumu tuttu herhangi bir zarar vermese de haddini aştı kendisi insanlarla pek anlaşamayan uyumsuz birisi kaldığımız yurtta da üniversite de pek arkadaşı yok herkesle kavgalı, kaba, görgüsüz, edep, hayâ, bilmeyen haksiz olduğu halde kendini haklı gösteren hep dediği olsun isteyen bir tiptir sabah kavga esnasında bana hakkımı helal etmiyorum dedi fakat 1 sene önce bana yaptığı zorbalıklar için bana gelip evini açtın aşını paylaştın benim varsa hakkım hellali hoş olsun sende hakkını helal et deyip helalik istemişti bende helal ettim bu sabah böyle dedi helallik almak lazım mıdır?

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin tavsiye ettiği erkek isimleri

Yorum: Arkadaşım hakkını helal etmiyor

Kayıtsız Üye
Söylediklerin doğru ise sen iyi sabretmişsin kardeş. Ben olsaydım asla dayanamaz gereğini yapardım bir güzel. Sana çok haksızlık yapmış olmasına rağmen sen yine alttan almışsın o ise bundan anlamamış gene sana saldırılarına devam etmiş. Aslında bunu sen kendin ona bir fırsat olarak vermişsin baştan gereğini yapmadığın için sana karşı yaptıklarından dolayı sen de suçlusun aslında biraz da. Hak meselesine gelirsek senin yerinde olsam ona eğer sen ufacık bir meselede kıyameti koparıp hakkını bana helâl etmiyorum diyorsun da bana karşı yaptığın onca haksızlıktan sonra ben niye sana hakkımı helâl edeyim dersin. Hadi bakalım kimin kimde daha fazla hakkı olduğunu Ahrette görürüz dersin. Bak nasıl yola gelir eğer Ahrette hesap korkusu duyarsa.

Okudunuz mu?  Adetliyken haşr suresinin son 3 ayeti okunur mu ?

Yorum: Arkadaşım hakkını helal etmiyor

Kuldurdileyen
Arkadaş kime denir? Arkadaş kabul edilmiş kişinin arkadaşı üzerinde hakları nedir? Hangi hallerde arkadaşlık bozulur? Bakışlar ne anlatır, onlar nereye, ne için bakar, ne görür, onlar gördüklerinde herkesin anladığı neden farklıdır? Şeytan bir insanın nefsine bu senin hakkın helal etme dese, kişi de onu islami bir hükmü olmadığı halde benimse se ve hakkımı helal etmiyorum dese, mahşerde hak dilediği zaman ona ne verilir? Yalan nedir? Riya nedir? Hak nedir? Haksızlık da hak, düşüncede mi oluşur, fiiliyata mı geçmelimidir, dil ile söylense hak oluşması için yeterlimidir? O kadar uzun bir konu, kaç senelik hesap ve yeterli ayrıntı da verilmemişken sizin aranızdaki hükmü hakkıyla Allah verecek çünkü anlaşamamışsınız. Söylenecek bize bir şey bırakmamışsınız. Anlattığınız kısmı tek taraflıdır ve bizler gaybı da bilemeyiz. Ama bilenler varsa ona ben bir şey diyemem onlar yorum yaparlar zaten.

Okudunuz mu?  Sabah ezanıyla uyanmanın sebebi nedir?

Yorum: Arkadaşım hakkını helal etmiyor

Kuldurdileyen
Arkadaşın cennetlik olsa, sırf bu davanın görülmesi için belkide 50 bin sene bekleyecek, alacaklı arkadaşın ben olsam asla 1 saniye bile bekleyemezdim, cennetlik olsam. Benim arkadaşım cehennemlik olsa sırf bu dava için cehennemden uzak kalacak olsa sırf o uzak kalsın diye içime taş basardım, kaya basardım, dağ basardım. Affı sevenleri af et Allah ım. Bağışlayanları bağışla Allah ım sen onlardan daha yücesin. Kimse sana merhamette yetişemez sen onları misli ile geç Allah ım.

Okudunuz mu?  Kur'an okumadan önce abdest almak gerekli mi, Okurken kıyafetimiz nasıl olmalı ?

bana helal etmiyor

Bu kategoride yer alan Bedendeki Necasetin Temizliği Nasıl Yapılmalı? Çeşme Sularımız Akar Su Hükmünde Mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arkadaşım hakkını helal etmiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.