Anasayfa
22 Temmuz 2022, 22:49
missa0
Abone

Annem hakkını helal etmiyor ne yapmam lazım?

Annem hakkını helal etmiyor ne yapmam lazım?

Bunalımda
Merhaba kardeşler. Beni bu sıkıntıdan kurtarmaya yardımcı olandan Allah bin kere razı olsun.
Ben çok sorumsuz ve vurdumduymaz bir insandım askere gidene kadar. Evde daima anneme sorun cıkartırdım.
Askerde hatalarımın farkına vardım ve büyük ölcüde değiştim.
Annemden askerden önce ve sonra helallik istedim. Bana sana hakkımı helal etmiyorum dedi.
Ne yapmam gerek. Annem çok sinirli ve anlayıssız biridir. Ama ben değiştim ve telafi etmek istiyorum lakin benı dinlemior bile hala eskisi gibi sanıor. Lütfen yardım edin. Annemim inadını kırmak atomu parçalamaktan daha zordur. Iş sorunları ve kendı davranıs bicimimden ve eve yardım etmem yüzünden böle yapıor .ama artık değiştim. Herşeyi anladım pişman oldum ve tevbe ettim lakin annemle 5 dakka konussam hemen huzursuzluk cıkıyor . Ben siyaha siyah desem o beyaz diyor. Sağlığı için faydalı bir şey sölesem ‘ hayatıma karısma dior. Fal dedikodu yapman gühan desem onların avukatımısın seklinde konusuyor. Gercekten sıkıntıdayım . Bunun bir cıkar yolu yok mudur ?

Okudunuz mu?  Ayrılık büyüsü diye bir şey varmıdır, varsa nasıl bozulur?

Cevap: Annem hakkını helal etmiyor ne yapmam lazım?

Hoca
Sende onun oğlusun, sende inat et ve sana helallik verinceye kadar gönlünü almaya çalış:)
Allah yardımcın olsun ve annenle aranı düzeltisin. amin


Annem hakkını helal etmiyor

Kayıtsız Üye
Bir konuda annem üstüme çok gelince söylememem gereken bir şey söyledim annem şu an toprak olsan sana hakkım helal değil ebediyen yan umrumda değil diyor. Yanına gidip helallik istemeye kalksam yaklaştırmıyor. Ne yapabilirim?

Okudunuz mu?  Bayramda cünüp olunur mu?

Cevap: Annem hakkını helal etmiyor

yasemin
Biraz sakinleşmesini bekle , ve tekrar yanına bir şekilde yaklaşmaya çalış , gönlünü al . Allah yardımcın olsun


Kayıtsız Üye
Selamin aleyküm. Hocam hemen konuyu anlatayim. Uzun zamandır görüşmediğım bir arkadaşımla buluşacağımı söyledim anneme. O da çok tepki vermedi ama gitme dedi. Bende bayağı üsteledim. En sonunda "ne halin varsa gör" dedi. Bende buluştum o kişiyle. Aksam eve de biraz gec geldim annem surat falan astı ama ertesi gün pek bisey yoktu. Sonra bir tartisma çıktı ve "sen beni dün çok üzdün yemin olsun hakkim sana helal değil, ölsende kalsanda" dedi. Bunu söylerken de oruçluydu. Dün bu kadar tepki vermemişti simdi niye böyle yaptı anlamadim. Yemin etti geri dönüşü var mı?

Okudunuz mu?  Boşanmış/dul bir kadın tek başına umreye ve hacca gidebilir mi?

arifselim
Aleykum selam. Annen ve babanın rızası Allah’ın rızasından sonra daima önceliğin olsun. Annenden özür dile ve bir daha onu kırma. Oda sana hakkını helal etsin ve yemin kefaretini versin. Allah, tövbe edeni bağışlar.


Zeytinbibi
Annem gelinimize çok zulm ediyor.. bagiriyor asaliyor hakaret ediyor.. ve bizlerede aynı davranıyor hep beddua ediyor.. gelinimize yaptiklarindan dolayi sesessiz kalamiyoruz en son kiz sinir krizi gecirdi..bende doktara annem çok zulm edoyor dedim onunla konusun dedim bundan doolayi bana hakkini helal etmedigini soyledi ve ben anneme hep iyu davranirim onu uzmemeye calisirim bize kotu daveandigi halde.. annemize sevgimiz kalmadi çok sey yapti.. ama Rabbimin lanetinden korktugum için ona kotu davranmiyoruz.. esimle artik aram aciliyor bu yasananlarda.. hep kavga cikariyor sorun yadatiyor.. annem fal bakan bir kadin vaz geciremiyoruz eskisi kadar çok bakmasada arada bakiyor.. ayetler okudum hadisi serifler okudum allasirk kosuyorsun dedim..dinletemedik..cinlermi anneme bunlari yaptuliriyor.. . biraz toparlayamadan yazdim ne yapmaliyim yardımcı olurmusunuz

Okudunuz mu?  Aklım sürekli başka yerlerde

bbgbbg
Hocam siz elinizden geleni yapmışsınız.Siz haklının hakkını savundunuz diye annenizin size hakkını helal etmemesi bir şeyi değiştirmez.Allah(azze ve celle) her zaman haklıyı savunmamızı emretmiştir bizlere.Allah’ın(cc) emrinin çiğnenmesi durumlarında anne ve babanın sözünü dinlememek gerekir.Zaten diğer konuşarda annenize iyilik ediyorsunuz ve buna devam edin.Allahu Teala sizden razı olsun,annenize ve tüm hepimize hidayet versin,amin.

Okudunuz mu?  Recm cezası ile ilgili hadisler sahih mi?

annem hakkını helal etmiyor, annem bana hakkını helal etmiyor

Bu kategoride yer alan Yavru Kediyi Annesinden Ayırarak Beslemek Günah mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Annem hakkını helal etmiyor ne yapmam lazım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.