Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:32
missa0
Abone

Fantastik bilim kurgu kitapları okumak caiz mi

Fantastik bilim kurgu kitapları okumak caiz mi

Kayıtsız Üye
Ben mühendislik bölümü öğrencisiyim. Hayal gücümü geliştirmek ve bir bakıma geleceğin bilim ve teknolojisini nasıl olacağını öğrenmek için fantastik ve bilimkurgu kitapları okuyorum ancak sonradan öğrendim ki bu tür kitaplar islami değerlere uygun olmadığı için okumak günahmış.Fakat müslüman yazarların bile kitaplarında rakı içenler, zina edenler varken bu türde kitap yazanların müslüman olmamasına rağmen islami değerlere uygun bir kitap yazmalarını beklemek ne kadar doğru?
Bilim kitaplarında hangi türden olursa olsun (fizik,kimya,biyoloji,astronomi, matematik vb.) daima evrimden bahsediliyor.Bilim kitapları okurken yazarının dinin olup olmamasına, müslüman olmasına dikkat etmeli miyiz?
Polisiye kitaplarında katilin gözünden anlatıldığı zaman öldürdüğü insanı nasıl parçaladığı ,tecavüz ettiği yazılıyor.
Yukardaki durumlara rağmen bu türlerden kitaplar okumaya devam etmeli miyim?

Okudunuz mu?  Allah'ın kuranda üzerine yemin ettiği şeyler nelerdir

Yorum: Fantastik bilim kurgu kitapları okumak caiz mi

arifselim
Elbette ilk tercihin eğer imkan var ise dindar ve müslümanı olan bir yazarı tercih et. Bunun dışında meşru olan herhangi bir ilim dalında müslüman olmayan yazarlarında kitapları okunabilir hatta okunmalıdır. Örneğin roman okumak nasıl caiz ise yani faydalı olması umulan ve bir ders çıkarılan bir hikayeyi okumak caiz ise bilim kurgu olaylarını işleyen kitaplarda okunabilir. Ancak İslami değerlere ve imani çizgiye son derece dikkat etmelidir. Helal ve doğru olanları almalı ve yanlış bilgileri asla almamalıdır.

Okudunuz mu?  Şafi mezhebine göre altın ziynet eşyaları 96 gr mı geçerse zekat verilir mi?

Yorum: Fantastik bilim kurgu kitapları okumak caiz mi

Kayıtsız Üye
Selâmun Aleyküm,
“Güzel ve Çirkin” diye bir kitap var. Belki bilirsiniz. Bu kitabın ana fikri galiba “insanların dış görünüşe aldanmaması gerektiği insanların dış görünüşüne bakarak yargılanmaması gerektiği aslı güzelliğin iç güzellik olduğunu vb.” (galiba, emin değilim sanırım).
Ama bu kitapta bir lanet de var galiba. Lanet , sihir vb.(az geçiyorsa) ama vermek istediği mesaj güzelse bu kitabı okumak caiz midir? İnşAllah sorumu yanıtlarsınız.

Okudunuz mu?  Çocuklar için genel kültür soruları dini test

Yorum: Fantastik bilim kurgu kitapları okumak caiz mi

ışık
İyi günler,
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki o Güzel ve Çirkin adlı kitapla alakalı soruyu soran bendim ama bana neden bu kadar tepki verdiniz anlamadım açıkçası? Ben burada dinimi öğrenmeye çalışıyorum. Annem babam içki içebiliyor galiba. Ben de dinimi öğrenmeye çalışıyorum. Çevremdekileri bu konularla alaklı bilgi sahibi olmayabilir belki. Ben de bu yüzden buraya danışıyorum. Ama anladım ki. Sorun etmişsiniz galiba. Cevap yazmak istemiyorsanız lütfen cevap yazmayın. En azından belki bu kadar üzülmezdim.Ben de buranın ne kadar iyi bir platform olduğunu ve böyle çevredekilerine soramayan insanlar için ne kadar faydalı olduğunu düşünmüştüm. Bana deli mi dediniz tam olarak anlayamadım.
İnşAllah da yanlış anlamışımdır.
Tekrar iyi günler.

Okudunuz mu?  Ya vedud demek ne işe yarar?

fantastik film günah mı, Peri

Bu kategoride yer alan Hz Meryem mezarı nerede? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fantastik bilim kurgu kitapları okumak caiz mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.