Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:18
missa06
Abone

Oyun sitesi açmak haram mıdır?

Oyun sitesi açmak haram mıdır?

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm,

Ben yazılımı geliştiricisiyim, web tabanlı çiftlik oyunu tarzı bir oyun projem var. Bu projem insanların vakitlerini pek kaybettirmeyeceğini düşünüyorum örneğin 10 dk oynadıktan sonra 10 saat gibi işlem süresi limit oluşuyor.

Okudunuz mu?  İkinci evlilik için eşime yalan söylesem günah mı?

Eski yıllarda da topaç gibi şeyler vardı, çocukların tabi ufakken bence oyun oynamaları gerekiyor artık pek çok çocuk dışarıya çıkmaktansa evde oyun oynamayı tercih ediyor.

Oyunda hiç bir zararlı etken yok, tamamen neşe dolu yardım severlik dolu bir oyun.

Yanıtlarınız için teşekkürler…

Okudunuz mu?  Makata parmak sokunca gusül abdesti almak gerekir mi

Yorum: Oyun sitesi açmak haram mıdır?

Candle
Oyunda zararlı bir unsur olmadıktan sonra dinimize göre haram olmaz.


Bilgisayar oyunlarıyla ilgili internet sitesi açmak caizmidir.

ahmet1340
7-8 aydır kurmuş olduğum ve emek harcadığım bir oyun sitem var. İçeriği genel olarak oyun haberleri, oyun hileleri, oyun dosyaları vs. Benim sormak istediğim ise bu tür oyun siteleri açmak caizmidir. İleride para kazanma durumu olursa bu para helalmidir. Bazı yerlerde oyun oynamanın boş vakit öldürdüğünden dolayı pek caiz olmadığı söyleniyor. Fakat sonuçta çağımızda oyunun önemli bir yeri var. Sizin öneriniz nedir? Sizce bu siteyi kapatmalı miyim. Teşekkürler

Okudunuz mu?  Amenerrasulu okumanın faydaları

Yorum: Oyun sitesi açmak haram mıdır?

arifselim
Selamun aleykum. Oyun oynamak veya bu işin bir şekilde ticaretini yada işini yapmak haram değildir. Ancak oyunun içeriği helal olmasına dikkat etmelisin. Ayrıca öyle olsa bile oyun işi tavsiye edilmez. Bir şekilde harama, şüpheye veya ibadetlerin ihmal edilmesine götürmesine neden olabilir Allah muhafaza.

Okudunuz mu?  Mezi şehvetle mi gelir

Kayıtsız Üye
oyun hilesi paylaşmak normal oyuncuların hakkına girebilir bu yüzden uygun olmayabilir.

Bu kategoride yer alan Boy kısaltmak için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oyun sitesi açmak haram mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.