Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:16
Namaz
Abone

12 Yaşındayım Namaz Kılmak İstiyorum.

12 Yaşındayım Namaz Kılmak İstiyorum.

Kayıtsız Üye
Merhabalar, ben 12.5 yaşında bir erkek çocuğuyum birkaç gün önce ergenliğe girdim yani ihtilam oldum biliyorum biraz erken bir zamanda girdim ve bu çok zoruma gidiyor sürekli günahlarımı düşünüyorum ağlıyorum hiç mutlu olamıyorum hiç bir şeyden zevk alamıyorum her zaman günahlarım aklıma geliyor.. Öbür arkadaşlarım ise daha günahsız dünyanın sefasını sürüyor gibi geliyor benim namaz kılmam oruç tutmam zorunlu ve her günahım yazılıyor ve çok acı çekiyorum.. Namaz kılmadığım için vicdan azabı çekiyorum ama aynı zamanda kılmamaya da devam ediyorum. Çok ağlıyorum günahlarım yüzünden.

Okudunuz mu?  Yatak odasında namaz kılmanın hükmü nedir?

Namaz kılmaya başlamak istiyorum kılmayı biliyorum ama çok zor geliyor hiç kılasım gelmiyor ve kılmadığım içinde hep vicdan azabı çekiyorum.. Bir ara başlamıştım bıkkınlık geldi bıraktım.. Okulum da böyle çok dindar bir okul değil gibi geliyor yeni okul değiştirdim, mescit var mı onu bile bilmiyorum okulda. Bazen Cuma namazlarına gitmiyorum ne kadar vicdan azabı çeksem de.. Okul zamanında zaten gidemeyeceğim. Çok zor geliyor her şey. Günahlarımı düşünmekten artık o kadar fazla acı çekmeye başladım ki..

Okudunuz mu?  Namaz kılmayanların sonu nedir?

Öbür arkadaşlarım daha ergenliğe girmemiş günahsız bir şekilde dünyanın sefasını sürüyorlar ben ise acı çekiyorum gibi geliyor.. Namaz kılmak artık o kadar zor geliyor ki anlatamam size. Annem babam namaz kılmıyor babam nadiren kılar annem de sadece kadir gecesinde falan.. Namazı sevmek istiyorum ama her gün her gün olduğu için sevemiyorum da , içimden bir ses 12,5 yaşında günahların başladı arkadaşların 13-14 yaşında başlayınca sen de namaza başlarsın sonra da kazaları kılarsın diyor içimden bir ses.

Okudunuz mu?  Vitir namazının kazası nasıl kılınır?

Namaz konusunda ne yapacağımı bilemiyorum! Ağlamaktan pert oldum resmen.. Namaz kılmadığım için yediğim günahlar gün içinde sürekli aklımda dolanıyor ama namaz kılmak da çok zor geliyor… 12.5 yaşında ibadetlerin farz olması da beni çok üzüyor ortalama 13.5 – 14 de olunurken neden benim bu kadar erken diye hep üzülüyorum. Ne olur bana yardım edin.. Lütfen.. Yardıma ihtiyacım var.. Daha fazla ağlamak istemiyorum.. Namaz kılmak ve rabbimin huzuruna çıkmak istiyorum fakat yapamıyorum çok zor geliyor. Lütfen, nolur yardım edin bana.

Okudunuz mu?  Namaz Surelerini En az Hatayla Okuyabilmek İçin Sesli ,tekrarlı Süreleri Dinleme İmkanı

Yorum: 12 Yaşındayım Namaz Kılmak İstiyorum.

arifselim
Merhabalar kardeşim. Ne mutlu sana ki imanın var ve sorumluluklarının farkındasın. Kimisi 10 kimiside 14 – 15 ve hatta 18 yaşında bile ergenliğe girenler vardır. Aslında tam aksine sevinmelisin ki daha erken bir şekilde sevap kazanmaya ve daha çok mükafat alabilmen anlamına da gelir. Bu durum için üzülmenin bir anlamı yoktur tam aksine sevinmelisin. Şunu asla unutma, herkes Allah’a kendi hesabını verecektir. Annen, baban ve arkadaşlarının kılmaması seni asla namazından uzaklaştırmasın. Tam aksine bu seni farklı ve ayrıcalıklı kılsın. İlk başta nefse ağır gelebilir ama bundan emin ol ki çok ama çok kısa bir süre sonra artık namaz senden bir parça gibi hatta nefesin gibi olacak. Sen yeter ki sabırla ve inatla yoluna bak. Allah seninle olsun.

Okudunuz mu?  İhtiyaç namazı nasıl kılınır?

Yorum: 12 Yaşındayım Namaz Kılmak İstiyorum.

İmam -ı Şibli
Ayrıca fiziksel olarak onlardan dahada iyi olursun tabi bu dini faydaların yanındaki iyi nedenlerden biri


Yorum: 12 Yaşındayım Namaz Kılmak İstiyorum.

ayseiclal99
Bende 11 yaşında girmiştim,hala girmeyen arkadaşlarıma ”Hı sen rahat rahat gez .d” gözüyle bakarım 🙂

Bu kategoride yer alan Namazda nasıl selam verilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

12 Yaşındayım Namaz Kılmak İstiyorum. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.